Kategorier
Noveller

Det är inte alltid bra att vara en mamma

Instinkten är annorlunda än kärleken eftersom instinkter föds med oss. Moderskapsinstinkt är en sort av självbevarelsedrift säger min vän vars sin fru dog i en olycka. Han var tvungen att ta hand om sina barn, och sedan började han känna en känsla av moderskap. Han säger att det hade förändrats honom från far till mor.
Jag känner mig att jag är mina barns mamma nu, men jag känner också att det är ett jobbigt jobb, säger han.
kvinnan kanske älskar dig mer om du blir som henne-jag menar att när du tar hand om dina barn som en mor-säger jag. Denna diskussion var mellan mig och min kollega på grundskolan Hanna när vi träffades nyligen.
I vår by hade vi bara en skola där tjejer och pojkar lära sig inne .Jag och Hanna bodde på i två angränsande byar och studerade i en skola som var tillägnad för flera byar i vårt område. Jag såg honom inte förrän jag var i sjutton år gammal.

När jag såg honom var jag med mina mans föräldrarför att köpa bröllopsklänningar från deras by.
Du är fortfarande ung att gifta sig. Om du väntar flera år kommer vi att springa tillsammans till ett avlägset ställe och gifta oss, sade han.
Du vet att det inte finns i min hand, sade jag.
Vi träffade igen efter mer än tjugo år men den här gången på Facebook.
Han berättade om sin situation att han bor fortfarande i sin by men sin fru dog. Efter det träffade vi i sin by när jag gick där för köper kläder. Vi pratade mycket om alting .
När han berättade om sina smartor rådde jag honom att gifta sig eftersom kvinnan kommer att älska man som han ser ut stark och kan ge kärlek och värme till familjen. Jag pratade inte om mig själv då. Jag rådde honom bara. Men när mina ögon träffade sina ögon kände jag att mitt hjärta darrade och att jag pratade om mig själv.

Jag blev kär med en man som blev en mor till dina barn.nJag älskade en man som blev en mamma, men kärleken ensam räcker inte för framgången.
Ja ,jag hade en make och barn men jag blev kär ,och det vet jag inte hur det hade hänt.
Jag är Fatima, den första fruen till Alsheikh Mansour. Min man gjifte sig med andra fru Lama. Hon är tjugo år yngre än mig. Jag bar henne mycket när hon var liten barn eftersom hon var en av våra släktingar. Att vara den första frun betyder att du inte njuter av respekten och kärleken från sin makens familj tills sina barn växer upp och blir de män. Jag är den första frun som hon inte har längre värde efter den andra frun kom. Jag är fyrtio år gammal medan hon är tjugo och det är nog att medlemmarna i samhället inte respektera mig.

Lama var liten, vacker och glad för att hon blev en brud, men hon vet inte äktenskapets innebörd.
Hon är den andra frun som hon har guld, nya kläder, sex och respekt, medan jag är eländig eftersom jag inte har man eller pengar. När min man kommer från utlandet håller han sin nya frus hand. Hon tar emot honom med sina ögon och ligger hon sig på huvudet i sin axel,sen går de med varandra i sovrummet för fem minuter. Då kommer han som om han hade gjort hjältiskt arbete medan sin mamma och familjemedlemmar ser stolt på honom som en man. Ja, han är en man. Efter det kommer Lama ut med det hakade håret för att lära mig att de har haft sex.

Ingen protesterade mot att man gifta sig med en andra kvinna, tvärtom, kan det andra äktenskapet vara viktigare än det första. Så berättade han naturligt för mig att det här fället är rätt eftersom jag blir gammal. Han köpt en klänning för mig och för min mamma eftersom vi måste få i sitt bröllop i nya kläder
Jag kände mig skymf för allting, så gick jag en gång till min mamma och berättade att jag inte kunde hålla detta liv och jag skulle stanna hos henne. Men hon sa att det är dåligt. Vad ska folk säga om vår familj?
Vad ska folk säga om mig?
Ska jag skämmas över människor eftersom jag vägrar förnedring och känner mig hjälplös?
Bara av en slump såg jag min vän namn på Facebook medan jag var förtvivlan och behövde att prata med någon. Jag bad om sin vänskap och han instämde omedelbart .Vi började prata med varandra varje kväll efter mina barn sover. Vi öppnar en videochatt med varandra,och berättar om våra problem. Så flyttade vi snabbt till kärleken. Han sa att jag är vacker och fortfarande i min ungdom, Jag var övertygad om att han älskade mig så accepterade jag sitt erbjudande att ha vi sex bort från mina och sina barns ögon.
Varje dag innan jag går till honom ber jag att Gud inte håller mig ansvarig för att jag vill leva som en naturlig människa som har ett rätt att älska.
Med kärleken blev jag den vackraste.
Jag älskar en varm man som han liknar vårbris. Våren, galen och jag sitter på skönhetens tron.
Inga gränser kan man göra med kärleken.
När jag hör sina orden värmer det min själ ,och sina brinnande kyssar gör mig smälter. Sedan kommer ljuset att dyka upp.

Kärleken skapar miraklen.
Det vackraste i vårt förhållande är att vi kan stjäla någon tiden att njuta av kärleken. Kärleken gav mig en sort av balans. Folk säger att jag är ärlig, tålmodig och lojal mot gifts livet. De tror att kvinnor borde vara lojala mot sina män, även om de mänen gifter sig med en andra kvinnor. Min mans andra fru var liten när hon gifte sig. Hon kände inte fel. Hon vill inte längre delta det.Hon kommer för mig och ber mig att dricka kaffe med varandra, och berättar att hon avundas mig för att vår man inte sover med mig kvar.Hon säger att han går på natten med sina vänner och när han kommer hem berusad faller han över min kropp. Jag känner mig som skit, och önskar att han ska gifta sig med tredje så att jag inte ser sin ansikte efter det.

Vi är fruar av Sheikh Mansour blir vänner idag
men jag pratar inte om min hemlighet. Bara lyssnar jag på henne. Igår berättade hon att hon skulle flytta med sin son till en avlägsen plats. Jag vill emigrera för att jag kan befria mig från den epidemi som det har lidit mig.
du ska lyckas, säger jag. Du är revolutionär och din revolution ska lyckas.

Ibland går vinden inte på sätt som fartygen önskar.
Vår kärlek är som ett fartyg kan vi inte veta vet var vinden kommer att leda.
Vid tiden har mina känslor förändrat, och börjar känna mig som en synds kvinna. Medan han kysser mig med värme stannade jag honom och sade att jag är rädd att Gud ska straffa mig för att jag fortfarande gift med min man enligt officiella papperna. Att byta man inuti är inte lätt. Jag har alltid gråtit för att jag kanske bryter religionslärningarna som jag har tagit upp. Självbyte är kanske den kultur som din erfarenheten ger. Det verkar som om Hanna hade läst vad jag tycker på. Han bad mig att inte var rädd,och att Gud hör oss om vi ber honom.
Vi ska be Gud nu. Herre! vi är Hanna och Fatima behöver att välsigna du vår kärlek, för att vi är sanningsenliga. Låt oss leva kärlek!
Kom Fatima! jag älskar dig . Vi informerade Gud om vår frågan så är jag och du inte förrädare. Medan han öppnar mina skjorta knappar kände jag att Gud välsignar oss. Paradisets bris ligger i min kropp, och en samtidigt är jag rädd att vår kärlek dör. Men jag känner ockaå att katastrofen kommer att falla en dag.
Kärleken befriade mig från begränsningarna, men kommer det inte fortsätta. Jag blev rädsla för den mystiskta framtiden. Kärleken gör inte mig längre glad.
Vad jag var rädd för att hände blir verkligen.
Min son berättade att han skulle vara väldigt ledsen om jag dog och bad mig att springa iväg för att de skulle döda mig eftersom jag är prostituerad, och slog familjen rykte. Jag vill inte se dig död, mamma .Om du dog ska jag inte som mördaren.du måste veta det. Min farbror kommer att döda dig. Sedan lägger
han pistolen i min hand då springer han bort.
När polisen kommer att arrestera mig är inte problem eftersom jag är en minderårig, så ska jag inte dömas och kommer att vara frikänd efter flera månader senare.Men mitt liv ska bli helvete eftersom jag deltog de att döda dig. Varför gjorde du det, mamma?
Jag är en riktig mamma,min son, och jag är inte prostituerad ockå. Det finns ingen tid för mig att förklara. Kanske går jag bort eller accepterar mitt öde.
Kom du bara ihåg att jag älskar dig för alltid!
Jag gick inte omedelbart bort. Jag tvekade mycket. Så lagade jag mat för mina barn, och satte vi oss vid matbordet och när jag gav en av dem sin tallrik sa jag till honom, jag älskar dig.
Jag bestämde mig äntligen för att våga försöka för leva. Om de inte kan döda mig ska jag försöka att förändra mitt liv. Jag valde östra sidan, sedan stängde jag min telefon och tittade upp på himlen. Månen var full. Jag gick österut för att möta morgonsolen.Jag vet inte hur jag kunde gå i tre dagar och tre nätter. På tredje dagen kom maten och vattnet ut ur mig, så knackade jag en dörr i utkanten av staden, och bad j om lite vatten och bröd. Jag sa att min heter Salma . Om jag kan förändra mitt liv,-till exempel att bli jag rik- ska jag gå tillbaka till mina barn eftersom jag kan köpa allt med pengar: ära, vänskap och kärlek.
Att vara en mamma är inte alltid lätt. Jag önskade att jag inte hade gift och inte blivit en mamma.

Vad ska jag göra nu?
Jag drömmer om att arbeta som sångare. Jag brukade göra låtar när jag sjöng till mina barn, och min första sång ska vara om min dröm.
kan den drömmen lyckas.
Jag vet inte.
Vem ska visa mig om vägen?
Ja vet inte mitt öde men jag ska sjunga.
När jag gick öster började jag sjunga och solen gick med mig.
O ,Salma, sjung för kärlek!
säg valkommen!
Jag ska återvända min kära.
Vänta mig!
Mitt hjärta är fortfarande darrande av kärleken
Fantastiska stunder belyser mitt minne.
Min kropp behöver värme.
Vi kommer att bli kär igen det första gången, andra och tredje.
Min religion är kärleken så ångrar jag inte om vad som hade hänt.
Jag förlorade vägen, men förlusten ger mig nöje.
Kanske är det början på känslan av frihet.

Författare: Nadia Khalouf

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *