Kategorier
Dikter

Är det så här det ska vara?

Är det såhär det ska vara? Är det meningen att livet ska vara som en tallinje där samhället redan bestämt allt som ska hända?  

Födas, gå på dagis, gå till skolan, ta studenten, högskola, tjäna så mycket pengar som möjligt, jobb, dag in dag ut, nån månad semester om året, gifta sig skaffa barn och låta barnen gå igenom samma helvete för att dö med ingenting. 

Ingenting följer med dig in i graven förutom din slitna kropp som så småningom också försvinner efter ett tag. Din bil, din fina villa, dina pengar, din familj nej inget följer med dig. Allt det du åstadkommit och allt det du inte åstadkommit kommer inte spela någon roll för i slutändan är det ingen skillnad på dig och någon annan, alla ni är döda. 

För den människa som inte följer den så kallade ”mallen” för hur livet ska gå till blir utfryst av samhället. Blir begränsad och anses som misslyckad av men i slutändan är det ingen skillnad på Oliver 16 år som valde att hoppa av gymnasiet och blev hemlös under en period i hans äldre år med Bill gates, en av världens rikaste män. Då dem båda kommer sluta som två stycken livlösa påsar som sakta ruttnar underjord. 

Så, vad är då meningen med livet?  

3.00 avg. rating (63% score) - 2 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *