Kategorier
Noveller

Hemligheten 


Bang! dörren smällde till och det ekade i hela korridoren. Alexs kropp darrade som om han dansade. “Hur går det, är det kallt, vem trodde att vi skulle stanna i skolan efter att skoldagen var över”, sa Viggo till Alex. “Vad tror du efter han där jävlen Max hällde hela hinken av vatten på mig” 

“Chilla lite, du behöver inte svära men frågan är hur ska vi ut här ifrån alla dörrar är låsta, och den där dörren kunde ha inte bara smällt till så där. Inga fönster är öppna, så ingen luft kommer in, vi är inte själva här, vi måste skynda oss och gå ut” sa Viggo. “Jag tror jag vet, jag är säker det finns nycklar och en blip i lärarrummet som kan stänga av larmen för skol dörren och sedan kan vi använda nyckeln för att öppna dörren” sa Alex medan han tog handen genom sitt blonda blöta hår och sedan gnuggar sig i dom vackraste blåa ögon som om han har inte sovit i dagar. Viggo tittade medan Alex tog sin hand i sitt hår och gjorde samma sak. Tog sin hand i sitt mörk svarta hår som var svart som kvällens natt. Och sen gnuggade sig i sina bruna ögon. 

Bit för bit började de närma sig lärarrummet som var längst sist i korridoren. Viggo tittade på högersidan och vänstersidan på alla klassrum men det var inga dörrar som var öppna. 

Till sist så var dom framme Alex tog i handtaget och började rycka den mot sig, men dörren öppnades inte. “Vad fan ska vi göra nu, vi kan inte vara i skolan tills måndag, vi kan inte bara” sa Viggo till Alex. Alex började skaka på huvudet och lutade sig mot väggen medan han gled ner till marken. Viggo började få panik och började rycka i klassrum dörrarna. Och då lyckades han öppna en av dörrarna, då började han hoppa och säga Alexs namn. “Alex, Alex kom hit dörren är öppen” Då började Alex gå mot Viggo till 10 Bs hemklassrum. “Vad är det nu inte som det finns något där inne vi kan använda, det kommer inte finnas några mobiler vi kan använda eller ens nycklar” sa Alex till Viggo med en suck. 

“Jag vet om Max inte hade tagit våra mobiler så kunde vi ha ringt vår föräldrar om hjälp, de letar säkert efter oss nu men du vet inte vi kanske hittar något” sa Viggo medan han låg sin hand på Alexs axel. Medan Alex började öppna dörren mer och mer, han klev in och började titta runt.

 Alla stolar var uppställda på bordet. Tavlan var sudad men Axels ögon fastnade vid hörnet av tavlan, det stod något där men han såg inte vad det var.

 De kunde inte tända lampan för lampan funkade inte, det var alltid något fel med Alexs och Viggos hemklassrum och den här veckan var det lampan. Alex försökte mer och började luta sitt huvud för att försöka läsa vad det stod. Viggo såg vad Alex gjorde och slog han i bakhuvudet “lyssnade du inte när läraren sa att vi hade no prov på måndagen han skrev det också på tavlan för att vi skulle inte glömma det” “ ok men du behöver inte slå mig i bakhuvudet” sa Alex lite irriterad.

 Och då började Axel simma i sina tankar att han inte har tränat något. Att det var fredag och på måndag var det prov och så tänkte han att Robin no läraren, han brukar ha så mycket på provet. Att han säkert behöver läsa cirka 20 sidor för att bara få godkänd i ämnet. Att hans mamma sa att han fick inte köra dataspel i en hel månad om han inte klarade provet. Plötsligt så ramlade en stol längst bak i hörnet jämte grupprumsdörren, grupprumsdörren var lite öppen. Axel och Viggo hoppade nästan en meter upp från rädslan. De tittade på varandra och sedan tittade de mot grupprumsdörren. 

De började gå sakta närmare dörren, det tog nästan två minuter tills de var framme fastän det tar bara några sekunder för att vara där. Alex och Viggo ville inte öppna dörren mer men de hade inget val alls om det fanns någon annan i skolan så kanske de kan hjälpas åt att gå ut. “Du öppnar dörren” sa Alex till Viggo. “Ok jag gör det men vi går in tillsammans” sa Viggo. Alex nickade och Viggo började öppna dörren sakta. De gick in tillsammans, där stod en flicka med långt svart hår och bruna ögon som stirrar på Viggo som om hon såg i hans själ. Då började Alex och Viggo skrika. Inte för att hon stirrade, de skrek för hennes kläder var som om de var tvättade i blod. 

“Nej vänta, det är lugnt, jag kommer inte göra något, kan ni sluta skrika” sa tjejen. Då började Viggo och Alex lugna sig. “Vem är du och vad gör du här?” sa Viggo med en darrande löst. “ Jag heter Klara, Klara Havström och jag kan hjälpa er att gå ut från skolan men ni måste göra något för mig” sa Klara. “Vad kan vi göra för dig då?” sa Alex. 

Då började Klara berätta sin historia att hon var en gammal elev från den här skolan. Att hon blev också inlåst i skolan av sin mobbare och att hon försökte som oss att gå ut. Men hon hörde något hon inte borde ha hört. Att hon hörde rektorn Andreas pratade i telefonen att han har olagliga saker i skolan. Han jobbar med ett gäng som säljer droger och att skolan var ett gömställe för drogerna. Klara berättade att på något sätt såg rektorn hon och att han knivhögg henne. 

Viggos och Alexs uppgift var att säga till polisen att de hade hört rektorn prata i telefonen att han har drogerna i skolan och att han dödade en tjej som heter Klara.

“Jag hämtar nycklarna i lärarrummet, vänta här” sa Klara. När hon gick så fick Alex syn på Max, hans och Viggos mobbare, rektorn och tre maskerade män, bar på några vita påsar och sedan låg de påsarna i en bil. Då dukade Alex och Viggo för att de inte skulle se de från grupprumms fönstret. 

Till sist så kom Klara och då berättade de vad de hade sett då sa Klara att det inte första gången, och så sa hon att de gör detta 3 gånger i veckan. Hon gav nyckeln till Alex, sedan väntade de på att rektorn, Max och de tre maskerade männen skulle gå, och till sist så gick rektorn, Max och de tre maskerade männen in i bilen och sedan körde de iväg. När de körde iväg så sa Klara att de inte hade så mycket tid innan de skulle vara tillbaka. 

Då sa de hejdå till Klara och började springa som galningar i korridoren mot dörren. När de var framme så började Alex prova nycklarna till sist så hittade han rätt nyckel sen använde han blipen för att stänga larmet. Alex och Viggo sprang och sprang tills de var vid polisstationen. Alex och Viggo berättade allt till polisen att de blev inlåsta i skolan och de hörde rektorn prata i telefon att han dödade en tjej som hette Klara, och att skolan var ett gömställe för droger. De sa inget om Klara för om de sa att Klara var ett spöke och att det var hon som sa det skulle de inte tro på Viggo och Alex, hur kan en död person säga detta. När polisen fångade rektorn och Max och försökte leta efter drogerna i skolan och en tjej som gick till skolan som hette Klara, så hittade de inget. När de inte hittade någon som gick till skolan som hette Klara. De sa de till Alex och Viggo och frågade om de visste vad hon hette i efternamn. “Jag tror jag vet hon hette Hallström, nej, nej hon, hon jo! hon hette Havström i efternamn” sa Viggo. Polisen letade efter någon som hade bott på Alexs och Viggos by, men de lyckades inte med det. 

Viggo sitter på en stol och tittar runt, då fäster han ögonen på något en ram med Viggos och Alexs bild. Inte bara en eller två nästan hela väggen är fylld av bilder. Nästan alla av bilderna är Viggos och Alexs bilder bara men de andra bilderna är bilder på Alexs familj. Många av bilderna är jättegamla, han har några bilder på sin gammelmormors mormor typ. 

Viggo kliver upp från stolen och börjar gå fram mot bilderna då kommer Alex från köket med två glas juice och börjar gå mot Viggo och ger ett glas till Viggo och sa ”jag kommer ihåg alltid gamla minnena när jag tittar på de här bilderna, kommer du ihåg när jag tog bilder och du brukade alltid skäll att jag tog för många bilder” sa Alex med ett leende. 

“Vänta när tog du den här bilden” sa Viggo med fingret på bildramen. I bilden så satt Viggo jämte ett träd, hade ryggen mot trädet och läste en bok. Han var så fokuserad att han inte ens märkte att Alex tog en bild. Alex började skratta “jag tog bilden men du var så fokuserad på boken att du inte ens märkte att jag tog en bild på dig” 

Viggo stod still utan att säga något, han tittade bara på bilen med öppna ögon pang! Viggo tappade juice glaset som han hållde i handen som han inte hade druckit något från. Det var glasbitar över allt, Alex tittade på marken det var juice över allt och sen tittade han på Viggo ingen Viggo tittade inte ens tillbaka, han stirrade bara på bilden. 

Alex log handen på hans axlar och började skaka “vad är det, vad är det du tittar på” sa Alex med en förvånad blick. “Ser du inte bilden?” sa Viggo medan han darrade. Alex vände sig och tittade på bilden ingen det fanns inte något konstigt när han tittade Viggo bara satt och läste en bok det var det. Axel tittade igen den här gången lite nogare han tittade omkring Viggo tittade på träden som var bakom det trädet Viggo satt. Där bakom det trädet Viggo satt exakt det högra hörnet av bilden så var det ett träd som hade en konstig figur bakom sig. 

En tjej med långt svart hår med blodiga ögon stirrade på Viggo som om hon ville göra något med honom. Som om hon var redo att springa, ta upp en kniv och börja hugga han med den. Ju mer Axel tittar på den tjejen desto mer ser han hur hon ser ut. 

”Vänta… vänta, är det inte Klara?” sa Alex med öppna ögon och mun. 

Bang! Viggo och Alex vände sig mot ljudet och försökte lista ut var det kom ifrån. Och sedan tittade de på varandra, ljudet kom från köket. Alex och Viggo tittade på varandra som att säga jag går inte och tittar du tittar. ”Uh, vi kan gå tillsammans då” sa Alex. Viggo och Alex började gå mot köket innan de skulle vända sig mot köksdörren så drog Alex, Viggo i armen och viskade “kom hit hör du inte det låter som någon går där inne”. Viggo vände sig mot Alex och viskade “jag räknar till tre och då går vi in  1… 2.. 3!. Viggo och Alex vände sig och tittade in i köket där det stod någon. Någon som såg exakt som Klara.  

Författare: Rozalin

4.71 avg. rating (91% score) - 7 votes

3 svar på ”Hemligheten 

Det är min första gång jag gör något sånt men om ni har tips skriv de i kommentarerna.
🙂

Det är min första gång jag gör något sånt men om ni har tips skriv de i kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *