Kategorier
Dikter

Det ni inte vill höra


Ni, majoriteten är alla lamm som följer strömmen till den falska tryggheten ni kallar frihet, där ni alla spenderar era liv sittandes på en stol, i en soffa eller i en bil. 

I hallarna går jag, observerar erat nästan robotaktiga betéende, jag ser slavar, inte fria människor, men eftersom majoriteten av er är lamm, kom jag till fastställandet att ni inte kan se hur det verkligen är, nu när fult är fint och fint är fult.

Ni är som fåglar vars vingar aldrig fått flyga, fåglar som aldrig fått lära er vad ni är ämnade att göra från hela första början.

Historien ljuger, lögn pressen sjuder, ni följer, jag flyger.

Som dem markbundna fåglarna ni är, tittar ni på mig som den avvikne, då jag flyger och försöker förmedla denna frihet, ni kommer nog aldrig att förstå, då äkta förståelse kommer från erfarenhet och eftersom ni alla är markbundna kan ni inte se eller uppleva annat än vad skärmen ger er. Denna frihet är så underbar och jag har funnit mig själv, utanför ramen ser jag helheten och ler. 

                             Författare: Astrid Franklin (2022)

5.00 avg. rating (85% score) - 1 vote

Ett svar på ”Det ni inte vill höra”

Varför kan man inte läsa hela texterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *