Kategorier
Noveller

En resa till någonstans

När du kretsar alltid runt sig själv är livet värdelöst.
När du inte utmanar eller försöker för byta ditt liv drunknar du i dagdrömmen.
När du inte kan skilja mellan sanningen och illusionen är du förlorat livets kompass.
När du pratar hela tiden om något som du känner det som en sanning, men det är faktiskt inte existerar, är du full av tomhet. Livet är en kort resa, kanske är det en busstation, eller som äventyr beräknar inte resultat.
Vi börjar stå över en hög plats där för att vi can titta på föraren som han kör bussen på en okänd väg.
Det är resan till någonstans som vi vet inte det , och försöker att upptäcka hemligheten . Till sist är det en resa till det okända plats.

Från talet av: Fånigs Man

Tre saker visste jag inte , Gud, hemland och frihet. Jag letade efter de trea sakerna för att smaka på dem. Medan jag letade efter dem sträckte min hand plötsligt i fickan för att hitta en av dem. Jag trodde att de var där men jag såg ingenting. Vakuumet fyllde min världen. Min ande flöt mellan mina revben. Det okända omger mig. Orden omringade mig, men de gå inte upp till min mun . Jag simmade med strömmen och omvänd strömmen. Vågor skottade mig vart de vill. Jag hade inget val.

Jag berättar om friheten vid hög röst, även om jag inte känner till mening av det, men alla som de verkar predika för människor om ära, Gud och hemlandet väntar på att människor ska applaudera för de länge. Jag håller sina ord och upprepar de. Jag hoppas att samhället ska acceptera mig precis som det gjorde för dem.
Min fickor är tom av friheten och pengarna. Jag måste dra ut några orden i bröstet så att orden inte exploderar. Jag pratar mycket om friheten, och känner jag mig stolt för att jag är fri. Jag blir kanske arrogant eftersom jag känner på det. Jag uppfinner orden från okända ordböcker för att jag kan beskriva friheten. I slutet beskriver jag mig själv som jag blir större som en ballong. Jag bär mina otrolig patos och skrevier poesi, målar en måne, ett träd, ett hav och ett rymdskepp för friheten. Jag sjunger, dansar, hoppar, simmar också för friheten. Allt denna saker är bara i min fantasi ,inte faktum. Faktum är att jag inte vet hur man ska skratta, hur man älskar, och hur man blir en riktig person.
När du dricker slaveris ideer, tror du att du är fri.
Du tror också att du tillhör de äldsta civilisationerna.
Det är slavkulturen som får slaven döda en slav som han.
Jag har en slavkultur och jag känner att alla människor i världen är mindre än mig och att de inte värdiga respekt.

När mina tankarna kolliderar i mitt huvud, förlorar jag mig själv mellan dem då drar jag mig tillbaka till illusionen för att det kan ge mig falsk känsla.
Nu håller jag på min bok i mina händer , öppnar boken och lyfter på det upp för att dölja mina ögon. Jag ser ut som jag studerar . Min mamma tror att jag studerar och respekterar mig för att jag ska bli en viktig person som han räddar sitt liv. Hon är alltid vid väntan. Jag tror att jag är en viktig person med mitt sinne precis som min mamma tror på mig.
Jag studerar verkligen inte. Bara rinner jag iväg från mina mamma och systers ögon så filmar jag att jag är upptagen med boken. Igår hade jag talat med mig själv. Jag kände mig illamående. Jag ville berätta med någon även om den var min syster. Jag skulle be henne att laga mig en kopp te. Så skrek jag ,Alia. Alia. Men hon svarade inte.

-Var är du? varför svarar du inte?
-Alia är inte här. Hon gick till sin vän. Jag ska laga te för dig ,min son.
-Ta med dig en bit tårta!
-Vi har inte tårta.
-Hur okunnig familj är edra. Vår familj ser ut som om de bodde på medeltiden.Jag är trettio år gammal och hade inte köpt en bil, inte pengar. Föräldrar måste hjälpa sina barn, men jag hade egentligen inte riktig familj. Föräldrarna ger barnen varje sak och hjälper dem att få ett anständigt jobb. Men min familj hjälpte mig inte.Jag hoppadas att jag kunde gifta mig, men jag kände inte en tjej som hon accepterade att gifta sig. Jag vet inte varför det hade hänt . Kanske hade det hänt eftersom jag föddes i den familjen  Så kände jag mig som en katt tävlade med sin svans.
– Ditt fall är konstigt, min son. När du begråter känner jag att mitt hjärta nästan slutar dunkla.

Den enheten som Jag lider av kan nästan döda min själ. Jag ser att människor går naturligt. De gifter sig , har barn, äter och dricker, köper hem. Jag hoppas att jag kan leva normalt som dem är liv. Bara mig svänger på plats. Jag måste göra något som det kan ändara mitt liv för att jag kan hitta en lösning. När jag pratar med min mor menar jag inte att skada henne, men hon är den enda person som han lyssnar på mig. Jag är rädd att bli fattig som min pappa. Jag hoppades när jag var som barn att sitta nära honom medan han talade om mig så kände jag mig stolt över att han var min far. Men min far brydde sig om sig själv. Ibland trodde jag att han inte kände till mig eller jag var inte sin son.

Nu går jag ut på gatan för att söka om någon som jag kan prata med honom ,kanske kan jag också inte hitta någon. Jag såg min vän långt ifrån. Det verkar som om jag inte gillar att träffa honom så försoker jag att ändra min väg eftersom jag har inget att säga,men han ropade mig.
-Hej Abdullah. Göm inte dig! kom hit! . Vi ska promenera tillsammans.

Ta en cigarett! Den typ av cigaretter gör dig lycklig.

Cigaretten förändrade verkligen mitt humör. Medan vi skrattade om ingenting såg jag månen pratade med mig och glömde att jag inte är ensam så började jag sjunga för månen.
”När månen visas fullmånen
läser jag livet om sitt ansikte.
Älskarna ser ut dansa under den månens svagt ljust.
Så drömmer jag att resa där och dela dem.
När månens sken sprider ljus på ytorna och träderna känner jag mig nostalgisk, och det kväver mig.
Men det anbudet bor kvar i mitt hjärta.
Det får mig att älska mitt liv.
Jag och månen tyckt vi om sedan tusen år.
Månen sjunger om livet.
Då sjunger jag om kärleken.
Jag önskar att spendera lite av min tid på månen.
I rödälskarnas nätter klappar monen om dem ryggar
Kärleken ,livet, ska fortsätta,
så kan vi gå upp för dansa .
Jag älskar att månen fortfarande ett mysterium så försöker jag alltid att upptäcka det mysteriet.
för mig är månen som en symbol för kärleken och livet”

-Jag visste inte att din röst är vacker, min vän ,men jag hoppas att du inte pratar längre om bohemiska saker som månen eller kärleken och längtan .Du måste tänka på ditt liv. Bara på ditt liv. Om du slår ditt huvud i väggen för att öppna ditt sinne kan du återvända till ditt medvetande .Denna orden som du pratade med till månen var vacker och tunn, men innan du blir en poet måste du känna dig nöjd. Om du var rik sen någon hörde det här samtalet bjöd han dig till en kväll, och tog med sig en musiker och sångar för att sjunga dina ord .Bokförlag kom att publicera en bok som de betala i förskott. Du måste samla pengarna först, min vän.
Jag ska bjuda in dig till middag nu.
-Var ifrån får du pengarna, Hassan?
-Jag jobbar. Vill du jobba med mig?
Jag vill verkligen arbeta så att jag kan övervinna mot fattigdom. jag säger detta till mig själv medan han fullbordar sitt tal.
-Vårt arbete är enkelt. Vi driver droger till kunderna.Organisationen ska ge dig en bil, men du ska inte se någon av dem medlammarna. Alla har falska namn. Idag gör det okej med mig . Jag är fortfarande bra, men om polisen fångar mig ska jag fängslas och de ska förbliva lediga. Jag tror inte at polisen kan fånga mig eftersom jag har också flask namn. Kom ihåg mycket väl att de inte tvingar oss att arbeta med dem, men när vi arbetar med dem ska vi inte komma ifrån dem. Detta är lagen i den organisationen.

Medan han berätter med mig om arbetat drömde jag om pengar. Jag trodde att jag började arbeta och lyckades.Så jag föreställde mig att jag kände min mänsklighet idag. Innan jag började mitt jobb skulle jag fråga min far att konsultera präster. Nar min pappa frågade honom skulle han säga att det finns inget förbud mot droger i de himmelska böckerna. Vi måste bara välsigna din son så han måste ge en del av sin inkomst för Herrens agenter. När jag bad om friheten hade jag inget pris för bröd. Idag är det bara att befria mitt liv från fattigdom.
O världen. Jag är glad att jag är fri. Jag vet inte hur mitt liv ska förändrats om jag arbetar . När jag går tillbaka för att faktiskts livet röker jag en cigarett sen känner jag mig lycka. Det är en magisk effekt. Jag ska lägga en bild av min bil på Facebook som det röker en cigarett och tittar på himlen . Jag ska skriva under bilden .
”Om du vill röka och bli lycklig skicka ett meddelande ”.

Mitt liv ska bli vacker. Min mamma ska respektera mig. Sen känner jag att världen var i mina händer eftersom jag kan ha Kvinnor, drick, båtar, bilar och alla vad jag tycker om under min beställning. Jag äger inte denna saker , men jag kan använda dem när Jag vill ,eller hur? Det är en organisation enligt min vän Hassan. Det är okej.
Jag ska säga till min syster ,ta tusen dollar för att köpa kläder, och tusen dollar också för att köpa tillbehör. hon ska svara att det är en stor summa, broder. Min kusin köpte ett hus för två tusen dollar. Vi kan köpa dig en små hus för fem tusen dolar i förorten där några av våra släktingar bor. Problemet med el är det bara kommer några timmar om dagen, men det är nog att du kan ha ett hem som det garanterar för din framtid. Jag vet hur min mamma och syster tänker, men jag vill känna att de är lycklig så ska jag säga, förlåt mig, syster. Jag var arg på livet, och jag trodde att jag var fri, även om jag inte hade priset på min mat, men om man kan inte liva bekvämligheten känner man inte till friheten.
hon ska tänka på hur sin bror förändrats och att hon ibland hatade honom för att han behandlade henne illa.
Vad sa du, Abd Allah? frågar Hassan
Jag säger nej. Det är oärligt arbete.
Han tittade på mig förakt och gick på väg.

Efter en tidsperiod ville jag att återvända från mitt beslut om arbete. Arbetet i narkotika kan vara ärligt eftersom samhällets värderingar om ärligt arbete är det enligt bankkontot, inte enligt ärligt arbete. jag försöker att ringa till Hassan men telefonen ringer inte och det visar sig att den här telefonen är inte används för tillfället. När jag söker mycket om honom visste jag att han hade blivit en präst och blev en visdom man . Jag förstod att han ändrade sin religion. När vi var i skolan sade han att han skulle försöka att prova alla religionerna och satt han nära sitt namn, Philip, Cohenin och Hushu. Idag är han Tushu. I Tushu-templet sitter Boda på tronen . När interreligiös dialog

hålls, församlas presidentern, alla tros prästerna , och politikerna i Tushu-temple .I sitt tal sade han att alla platser av dyrkan är olika namn för att dyrka Gud . Jag sökte mer om honom i Google .Tushus namn spred sig till alla delar av världen. Även den arabiska sekularistiska sida på Facebook lade en del av Tushus liv under den ”sekulariserats prästen ”
Jag skickade honom ett meddelande på Facebook. Jag var säker på att Tushu är Hassan, men han har inte ens läst brevet. Ibland ler jag med mig själv och upprepar vad som jag sade tidigare om det ärligts arbetet. Jag tänkte att skriva det meningen på min tröja. En person med full medvetenhet letar efter ärlig arbete. Jag gillade idén så målade jag en skalle och skrev under skallen:” Jag letar efter ett ärlig jobb” .
Under hela mitt liv hade jag drömt om ärlig arbete. Jag trodde att det här arbetet var en regeringstjänsteman som kunde man ge order för andra .Inte bara mig trodde på det , de flesta som de berättade om ärligt arbete menade om chefer och presidenter.

När någon valde mig att städa sin ladugård lade han min säng i den ladugården då lovade mig att ge mig mat .Jag kände att världen var mindre än jag förväntade mig ,så slog jag mannen med mina handers knytnävar. Han anklagade mig för galenskap, band mig , satte mig i sin bil, och inledde mig till galens plats. I den där platsen stod en kvinna framför dörren .Hon såg ut vacker .Hon satte ett skylt på bröstet som skrivits på det.
” jag vill ha en riktig mann”.
När de stängde dörren bakom mig kastade kvinnan skylten och sade att jag var mannen som hon letade efter honom. Jag svarade henne att jag inte var en man.
– Du är en riktig man, Abdullah, sa han.
-Känner du mitt namn?
– Ja, vi visste varandra i gymnasiet, svarade hon, och tog min hand och gick tillsammans till sitt rum .
– Det är ett bra ställe. Du kan se lycka ibland. De ger dig piller och nålar som gör att du sover mesteparten av tiden.Kom ihåg mitt namn bra. Jag heter Shahrazad.Har du hört talas om Shahrazad och Shahriar? Shahriar var inte en riktig man men Shahrazad var en riktig kvinna.
-Hör du mycket myter och drömmar,Shahrazad ? Gå ur vägen! Jag är inte en man, ingen kvinna.Jag är galen.
-Alla som bor här anklagade för galenskap. Titta på min vän Einstein! Han har en teori om miljöns rengöring. Han berättade att relativitetsteorin var föråldrad .Vi kommer senare prata om alla saker men vi ska äta nu. Jag ska mata dig bröd och dricka dig vin så blir jag som templets prästinna Shammat .
-Jag älskar den babyloniska mytologin.
– De gav mig ett privat rum eftersom alla som de bodde här inte ville höra något om Kilgamesh så lämnade de rummet .Det
var inte mitt fel att jag bara kände den myten. Låt oss dricka vin och glöma.
-Skål!
-Jag gjorde det vin från druvorna speciellt för dig eftersom jag visste att du ska komma hit. Detta är också färskt brödt som jag förberedde också för dig.
-Kom nära mig Shahrazad. Jag behöver krama dig.
Jag känner att jag brinner vid kärleken och ska crowna dig som min älskade drottning .Min kropp längtar efter kram .Låt oss smälta ihop. sext är livets energi och det liknar dyrkan. Jag behöver kärleken.
Sedan jag åt bröd och drack vin återvände jag till livet.När jag hade sex kände jag mig förförd. Det var första gången som jag kände smaken av livet och nöjet av sex med varandra. Säg mig något Shahrazad!
-Det verkar som om vi inte är Shahrazad och Shahriar, men Ankidu och Shammat . Du kommer inte längre att kunna gå bland monsterna och skydda dem Ankidu. Du har blivit en man som behöver värme och ömhet.
-Jag längtar efter min mamma och syster. Jag var inte en bra person . Jag hoppas att jag kan fixa det med dem. Bara nu vet jag att de var de enda i mitt liv.

-Oroa inte för dem! Jag tänker inte på min familj, jag var en olägenhet person för dem och de var också en olägenhet människor för mig. Kanske var det lätta för dem att jag var i den här platsen. Vi kommer dock att skriva meddelanden till dem för att försäkra dem om vår situation. När vi går från denna plats kommer vi att passera våra hem och sätta meddelanden framför dörr. Vi ska skriva att vi älskar dem och ber dom om ursäkt oss för vår galenskap.
-Ska vi verkligen springa iväg? Vart ska vi gå? Denna plats passar oss .Låt oss bo här!
-Nej, Ankidu. Vi måste leta efter evigheten. Vi var fega eftersom
vi lämnade våra liv med illusionens hand. tiden går . Vi kommer att börja vår resa till odödlighet.
Vi ska börja vår liv med nya namn: ”Ankidu och Shamamt”
På kvällen passerar vi våra hem och farväl av dem. Vi ska gå i vägen till evigheten resa naken eftesom vägen är lång ,kläderna är tunga och rengöringen är svår.Att vara naken är normalt. Djur, till exempel, bär inte kläder.
-Du är min inspiration Shammat. Jag håller med om att göra dig leda vår resa. Men jag frågar bara om vi kan tjäna pengar. Jag vill göra upp för mitt tidigare liv.
-Du är dum Ankidu. Man kan inte kompensera för sitt liv. Vi var i koma och livet passerade. Kan du återvända vattnet till koppen om du häller det?
-Jag vet inte varför jag går bakom dig ”Shamat”
Du är galen som jag. Din tankar är bohemiska som mina tankar. Hassan, som han heter Tushu nu,sade att mina tankar var bohemer eftersom jag inte kunde mata mig bröd.
– Vem är du Ankidu?
Gå inte ifrån ditt medvetande. Det räcker att vår frånvaro av medvetande ledde oss till en psykiatrisk klinik.Vi måste straffa oss själva för vår frånvaro från livet, och fortsätta att gå en hel månad från den här plstsen ,för att flytta bort från våra platser. När vi kommer fram till en säker plats ,fri från människor, bestämmer vi vart våra liv kommer att vara.Historia minnes namn på segrarna även om de är brottslingar. Människor beskriver dem som hjältar när de vinner.Om de besegras eller dödas, är de brottslingar. Så vi måste tvätta våra minnen av skolläsningar. Observera du att alla profeter är odödliga eftersom deras namn är kvar i minnet och inte dödes med deras död . Offren har en staty av den okända soldaten.
-Jag antar att jag kom med på era ord. Vad är planen?
-Vi bestämmer detta när vi börjar jobba. Jag tror om vi samarbetar kan vi skapa en ny religion. Folk älskar idén om religionen och betalar för det. Den nya religionen kommer att vara på ett ställe långt ifrån lander som människorna dödar varandra för Guds agenten.
Då kan vi sprida att Gud kroppsligar oss i en vision och guidade oss till en liten förändring. Vår religion kommer att finnas före Kristi födelse men vi glömde platsen och Gud guidade oss igen till denna plats. det är vad vi ska säga.
– Allt jag tror på nu att du är mycket galenare än jag.
– Min galenskap är normalt. När man är genier som jag naturvis att bli galen .
Vi ska lägga en staty för Gud. Vi gör honom till vår nya Herre
Vi ska skriva på sin staty bas ”Pengarna gör lyckan”
Jag ska tillåta dig att du formulerar sekundärt egler.
– Jag kan inte ändra min religion. Jag hade skapat med min religion och mitt namn. Jag var den galna Abdullahen. Låt mig återvända till det plats för galenskap. Jag är rädd att platsen inte kan acceptera mig eftersom de flesta av de som jag känner kalla de som galna .
-Jag gillar om din revolution på mig,den frihet kräver du,
att gilla du att ha sex och kallar det livs energi. Jag har inga problem med din avresa. Min mamma uppmuntrade mig att studera och sa att varje hård arbete har en bra tillfälle i livet, men det är inte sant. Min mamma hade inte rätt. Mitt liv var att få en doktorsexamen i mytologi utan att kunna få jobb, inget äktenskap, ingen respekt, inte erfarenheten,trots att jag var en tunn person, men männen acceptera inte mig.
Jag tänkte på mig själv som en häst gick framåt utan att veta vad som händer omkring . Jag ska befria från mitt förflutna och vill börja nu. Du kan göra en annan idé och jag följer dig även om den idé inte fungerar.
-Slå mig på mitt huvud , Shammat. Jag är bara en dåre.
Jag kunde inte tro att jag träffade en kvinna som hon älskade mig tills jag uppror. Tyvärr, jag gjorde dig frustrerad.
Jag är rädd att om vi inte har mat , att vi ska få barn, att tanken inte kommer att lyckas, och att vi kommer att kallna på vintern.
-Men jag ska inte gå tillbaka till de ställen som gjorde mig galen. Allt du säger ska hända men vi kommer också att hitta en lösning för varje situation.
-Men vår hud är mörk och profeterna är vita.
-Är Kristus vit?
-Ja, det här är bilden.
-Detta är vad västernarna ville ha . Alla de himmelska religionerna uppstod i öst, och alla profeterna i dessa religioner har mörk hud. När vi har pengar ändras vi våra former, namn och åldrar

-Vad ska vi kalla den nya religionen?
-Det finns tio tusen religioner i denna världen.Vi kommer att heta ett nytt namn, och när vi lyckas kan vi marknadsföring vår produkt. Vi ska skriva tio namn nu , så välja vi ett namn per lotten .

-Jag tycker om att förbli dum , shahrazad . Jag bodde i illusionen , och det var som jag fick mig att tro att jag hade friheten. Jag var en slav som sjöng mästarnas idéer, en slav var inte ännu fri. Jag vet inte om vi kommer att vara fria från galenskap, fattigdom och illusioner.Jag är nu fyrtio årsåldren . Kan tiden gå tillbaka, och återställer allt jag saknade?

-Gråt inte Abdullah. Vi kommer att börja igen, jag kommer att vara med dig. Det gjorde mig ont att männen springa ifrån mig,
Låt oss slutföra våra liv med glömska. Låt oss försöka leva varje dag. Ibland känner vi glädjen och ibland känner vi på livet , vi är vem de värmer natten med kärlek. På vissa nätter känner vi oss trötta och sover utan att flytta. Låt oss få många barn för att göra platsen full av ljuden och livet.
-Låt oss också leva varje dag i två dagar, en dag av de samlar vi på rosorna och den andra dag kaster vi vår sorger.

Författare: Nadia Khalouf

3.00 avg. rating (63% score) - 2 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *