Kategorier
Övriga texter

Från inget till oändligt

Meningen med livet går ej att förklara om man inte ens kan förklara början av ens liv. Många vet om att vi alla har någon gång fötts men inte så mycket längre än så. Vad händer då när vi föds?

När vi kommer in i den här världen så är vi ingenting, vi har inget medvetande om vad som händer runt om oss. Allt som händer under den här perioden fram tills att vi är fem år gamla är avgörande till vilka personer vi kommer att bli. Föds du fattig så kommer du troligen växa upp till att bli fattiga, samma sak med rik, samma sak med att vara medioker (Eller ”vanlig”). Det är här dina värderingar, så som du ser världen på, principer, normer, hur du uppfattar känslor och allt som formar dig till den du kommer att bli. Är det trasiga värderingar, en trasig miljö så kommer du troligen att växa upp till att bli trasig.

Förstår ni vad jag pratar om? Mer förklarat, allt som händer i din uppväxt och inledningen utav ditt liv kommer att forma dig till den du är.

Jag vill då ställa frågan till er och det här vill jag att ni svarar på ordagrant för det är viktigt för eran fortsatta utveckling eller om ni känner att ni stannat, det här är bara en inledning på en process.

Att leva ett liv ut efter vad en annan människa väljer att göra och har gjort, samt gjort emot dig. Är det ett värdigt liv? Vad är ditt själv värde om du lever utefter en annan människas val och handlingar? För mig så är själv värdet noll i dessa sammanhang. Du är den enda personen som du någonsin kommer att leva med så se till att du lever ditt liv på ett sätt som du vill leva. Och för mig är dom här orden någonting som skapar en mening med livet, jag har förstått varför jag varit på det sättet som jag varit. Jag har förstått och kan förklara början utav mitt liv och därefter kan jag välja hur jag vill fortsätta framåt. Meningen med livet är att hitta sig själv ifrån mina ord och livs val. Men som sagt det kommer ifrån mig, i slutet av dagen så måste varje enskild människa hitta sin egen mening, sin egen lycka, det är det som är meningen med livet. Det finns ingen som kan säga till dig vad livets mening är, den är upp till dig att finna. Som sagt, ska jag leva ett liv ut efter vad en annan människa väljer att göra? Nej, så lågt värderar jag inte mig själv.

Människors beteenden är ingenting annat än en kopia av en annan människas beteende, det är samma sak med dig, lär dig att fatta meningen i dom orden så kommer du komma fram till att det är sant.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *