Kategorier
Noveller

Jag vet inte vem min mamma är

Är det min mamma eller det är jag? Det är mitt problem, säger Spöket. Spökets röst är som min röst, dess tänkande är som mitt tänkande, och han följer mig som min skugga. Han bara pratar på, men jag vet inte vem han pratar med. Så jag frågar honom om han pratar med mig eller med någon annan. Jag pratar inte alls med dig säger han. Jag pratar med en kvinna som hon liknar dig. Hon önskar att världen ska känna sitt lidande eftersom hon är förkommen och känner inte sig själv från sin mamma.

Spöket berättar om den historien av den förlorade kvinnan som hon är kanske en skugga. Kvinnan frågar oss om sin situation.
Hur kan jag skilja mellan mig och min mamma? Det här är hela min historia ,så jag ska berätta till er lite om vad som händer med mig. Kanske kan du veta hur att lösa mitt problem:
I en avlägsen plats på nära håll av Medelhavet bodde min mamma. Hon bodde i en lund i utkanten av en liten by. Hon byggde en stuga i den lunden. Under sommarsäsongen samlade hon vetestjälkar, ovh färgade stjälkarna i vackra färger och gömde dem för vintern.
På vintern gjorde hon tallrikar av stjälkar där vi lade på den tallriken med bröd, grönsaker, och alla mat som vi skulle äta i våra måltider. Min mamma hade också en låda som det innehöll färgade trådar. Hon brukade brodera de färgade trådarna på tyget på kvällen. Det var naturligtvis att imponera jag om vad hon gjorde.J ag försökte ibland att efterlikna henne men jag misslyckas. Det är vad som förblir i mitt minne.

När jag växte upp köpte jag en ritbok och färgade pennor för att jag kunde rita röda rosor, gröna träd, fåglar och min väns bild när de skrattade. Men bilderna som de var i mitt sinne fungerade inte när jag ritar de på papper.

Från början vet jag att mamma var annorlunda eftersom hon hade haft talang och träning men jag trodde att jag kunde blev som henne när jag blir stor.
Efter mina försök att rita och göra tallrikar misslyckades jag så förändrades jag planen i mitt sinne och började skriva med pennor. Jag skrev en röd blomma, en grön gräsmatta, etc. Även på smutsväggarna skrev jag med pennor.

När min mamma gick till himmelen kunde jag inte tro att jag inte skulle se henne. Jag pratar med henne och tänker mig att hon är nära mig så tog jag några av sina verktyg och försökte att göra en stjälkens tallrik men jag lyckades inte. Tallriken som jag gjorde var löjlig.
Det är allt jag har gjort är att imitera min mamma, men jag lyckas inte. Jag ska berätta resten av berättelsen för att du kan svara på några av mina frågor, sade kvinnan

Kan alla kvinnor bo i äktenskaps-krav?
Kan vi en gång ersätta det helvetet med himlen ?
Jag vet inte. Jag ska försöka göra det.

Hur kunde min mamma veta att äktenskapet var som min grav?
Jag visste inte att det var så dåligt förut men jag hörde det för första gången från min mamma på den första natten av mitt äktenskap. Att kvinnan kan inte flytta från sin mans hus bara till graven var ett ordstävet .Det verkade rätt för mig eftersom jag förhindrades att besöka min mamma och det var första steget mot graven.
Sedan ropade min mamma på mig under min bröllopsnatt och sade till mig att jag måste lyda din mans order eftersom det är Guds befallning grät jag varje natt.
Jag återvänder till årsdagen för min mammas avgång och känner alltid att smak av sitt liv är som smak av mitt liv.

Mammas tårar kom ibland ner från mina ögon, och mitt hjärta kommer att avgå från mig.
Mitt hjärta fortfarande bo i sitt hjärta ,och sitt hjärta bor kvar inne mig.

Kan jag inte vara min mamma en dag?

Kan jag sluta att känna att mammas tårar faller kvar från mina ögon?
Jag vet inte, men jag vet att jag måste leva resten av mitt liv på ett annat sätt än min mammas liv, att vara mitt liv bara för mig, att vara inte rädd för män.
Jag letar efter en man som viskar i mitt öra att jag är sin himmel. Nu vet jag att den mannen är existerar men tiden är senkommen för kärleken, för att köra en bil, att delta fest, att klä sig i vackra kläder, och att vara jag min själv, inte min mamma. Allt är väldigt senkommet, men livet finns kvar, och jag kommer att försöka leva på min väg.
Jag försöker hantera glädjen.
Att träna allt som jag älskar.
Att hedras för mitt arbete, och att jag vara inte marginalisera  för alltid. Då kan jag inte vara min mamma.
Min mammas liv är inte mitt liv, och hennes hobby är inte min hobby. Ja, jag bär sina gener som gjorde att jag tror att orättvisa är normalt, men det är inte egentligen min mors gener. Det är tyranni, familj, och samhällets tyranni.

Kan jag kasta det förflutna och börja om igen?

Mitt problem är mer komplext idag , säger skuggkvinnan. Medan jag gör meditationsövningar på morgonen, jogging, gråter ,skrattar ger det sin effekt som jag kan somna som de döda.
Jag gick nästan bortom smärtan till dess min dotters röst kom via telefon anklagar mig. Hon säger: Hur accepterade du att gifta sig mig med någon som stal mina pengar och min ungdom?
Jag gjorde inte längre meditationsövningar sade kvinnan. Jag sprang på morgonen utan avsikt, och när jag blev trött sitter jag och ritar en cirkel på marken och frågar: var ska vi bryta cirkeln?
Jag svarar att skriva i hjärtat av cirkeln: Den är första generationen, den är andra generationen, den är tredje generationen. I vilken generation kan vi bryta den cirkel?
Min dotters röst kommer igen. Jag säger till henne att jag hittade lösningen. Vi måste vänta. Din dotter kan bryta våra restriktioner.
Hon stänger av en telefon när hon skriker. . . Men hur jag kan slutföra det livet?

Författare: Nadia Khalouf

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *