Kategorier
Övriga texter

Mitt största inflytande

Vem är mitt största inflytande? Det är en bra fråga, men svaret förändras lika fort som vi själva förändras. Ditt svar kan ändras lika snabbt som att en människa kan vandra in och försvinna ur ditt liv. Människor kommer och går igenom ditt liv men bara en handfull av dem gör någon skillnad i ditt liv. Men du kommer hitta andra, andra som kommer älska dig mer och bry sig mer. De som stanna kvar i ditt liv kommer vara de som ser dig växa, och de som försvinner kommer vara de människor som kommer få dig att vilja växa.

Jag är snart 15 och jag har redan träffat den personen som kommer påverka varje dag av mitt liv, varje bit mat jag tar, varje beslut om klädköp, varje person jag möter och varje ord jag säger. Och när man varit med om något sådant som de flesta varit ser man världen med nya ögon. Sedan inser du att den personen du trodde är ditt största inflytande inte är personen du trodde. Jag trodde att personen som behandlade mig som bäst för att sedan förstöra att för att njuta av att se mig och mina vänner förstöras bit för bit. Jag trodde först hon skulle vara den personen som fick mig att vara mig själv framför allt och inte bara mina närmsta. Sedan trodde jag att hon skulle vara mitt största inflytande för att hon plockade sakta men säkert sönder mig bit för bit. Och på så sätt hjälpa mig förstå och vara skälet till att jag kan vara för mig själv och fortfarande stark. Men så är det inte.

Mitt största inflytande och min största förebild är inte vem som helst och inte någon som sagt något bra och funnits där oavbrutet i hela mitt liv. Min förebild är någon jag träffade för bara 1 år sedan men hon har redan hjälpt mig mer än någon annan. Jag tänkte först skriva att hon förändrat mitt liv och personlighet men det har hon inte. Hon har hjälpt mig att se vad jag behöver göra själv för att jag själv ska gilla mig. En riktig vän, förebild och inflytande ska inte förändra dig, de ska hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv och det är vad denne personen har gjort. Så fort man kommer nära henne så får hon en att le. Hon är omtänksam, fin, snäll och ärlig. Hon kanske inte ser det själv när hon tittar i spegeln men alla andra gör det. Och det uppskattas mer än vad hon tror. Hon får inte bara mig och alla andra att skratta , hon får en att berätta saker som får en att må dåligt. Hur små sakerna än är. Oavsett om du är i trubbel, mår dålig, mår bra, inte vet hur du känner eller om du har något viktigt eller spännande att berätta, trots att hon inte tycker det är spännande, så kommer hon alltid lyssna och visa respekt och hjälpa dig. 

Denne personen är inte bara min största förebild och mitt stora inflytande. Hon är en av mina vänner också och det glädjer mig extremt mycket att kunna kalla henne det. Och min vän, förebild och största inflytande är Diana. 

Författare: Anonym 15-åring 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *