Kategorier
Noveller

         Mordet på deras bästa vän

Gunnar, Arvid och Erik var bästa vänner och gick på samma skola sen dem var små. Dem gjorde allting med varandra och dem kunde inte splittras, åtminstone det vi trodde. Men till slut började Erik hänga med andra och började strunta i Gunnar och Arvid. Det ledde till och med att Erik började prata dåligt om Gunnar och Arvid bakom deras ryggar. Så dem valde att göra ett skämt mot Erik för att skrämma honom och visa att han gör fel, dem hade gjort upp en plan där dem skulle lura ut han i skogen till en stuga där dem skulle skrämma livet ur honom. Dagen kom då dem lyckades få ut han till skogen där stugan var och när Erik kom in i stugan blev han slagen så hårt i ansiktet att han blev medvetslös. Medan han var medvetslös så band dem fast han i en stol och tejpade för hans mun så han inte kunde skrika eller kalla för hjälp. Efter ett tag vaknade Erik och framför honom så stod hans bästa vänner och dem såg ut som att dem var redo för att mörda Erik.

Gunnar gick fram till Erik och drog bort tejpen från hans mun och Erik skrek ¨Släpp loss mig era svin¨ men Gunnar tog inte det så bra och blev arg och började slå Erik tills Arvid drog undan han. Erik satt där i stolen blodig och rädd. Han var rädd att han inte skulle komma där ifrån. Efter en stund kom Arvid in och pratade med Erik och försökte förklara för han vad han håller på med, men Erik vägrade erkänna vad han hade gjort. Erik var en duktig boxare och var inte rädd för saker, speciellt inte Arvid och Gunnar. Men längre in i samtalet började Erik slänga ut sig fula ord mot Arvid och Arvid blev mer och mer frustrerad och till slut tog Arvid tag i Erik och började misshandla honom. Erik skrek av smärta men Arvid slutade inte förens Gunnar kom in och såg vad som hände och fick ett stopp på det men då var det redan för sent. 

Erik var inte medveten och hans puls var borta. Erik dog den kvällen och det var inte ens planen, dem skulle ju bara skrämma honom. Arvid och Gunnar visste inte vad dem skulle ta sig till, dem började få panik och gick fram och tillbaka i stugan tills Gunnar sa att dem behövde göra sig av med kroppen och allt bevis som kunde peka mot dem. Arvid hade inget val än att gå med på det för han var för rädd att gå till polisen angående detta. Dem drog ut honom ur stugan och en bit bort fans det en å som folk aldrig var vid. Där slängde dem i kroppen längs strömmen. 

Efter dem slängt i kroppen så återvände dem till stugan och städa upp allt blod och bevis. Efter det åkte dem hem och varken Gunnar eller Arvid kunde sova den natten för så fort dem blundade så såg dem bara Eriks kropp helt ner blodig. Dagen efter kallade Arvids föräldrar på dem och Erik hade inte kommit hem och deras föräldrar ville fråga om dem visste vart Erik var. Båda två frös och visste inte vad dem skulle säga, till slut sa Arvid att han skulle träffa någon tjejkompis igår kväll och dem köpte den historian, i alla fall för stunden. Det gick ytterligare två dagar och Erik var förklarad försvunnen. 

Folk började leta efter han och var oroliga, dem letade överallt men dem hittade inte kroppen den dagen men två dagar senare så ringde en markägare till polisen och sa att Eriks kropp låg vid kanten av ån där han har flytet upp. Arvid och Gunnar fick ännu större panik och polisen påbörjade en mordutredning, dem visste inte vad dem skulle göra. Båda var över 18 år och visste att om dem åker dit så är det kört, dem båda hade bra skolgång med bra betyg men åkte dem dit så försvann alltihop. Efter två veckor blev både Gunnar och Arvid kallade till ett polis förhör där dem en och en fick sitta med en polis och bli förhörda.

Polisen frågade dem när dem senast såg Erik och vad dem gjorde. Poliserna visste att dem hade blivit sämre vänner och det gav Arvid och Gunnar ett motiv. Arvid och Gunnar gav sig inte genom att försöka övertyga polisen att dem inte haft någonting med detta och göra och till slut blev dem släppta. Dem blev mer och mer rädda för att sanningen skulle komma fram och dem visste inte vad dem skulle göra, Arvid gick hem och satte sig i sitt rum och grät den kvällen. Men Gunnar han var en hård person och grät sällan, utan han gick till gymmet och tog ut allting där. Men en sak dem hade glömt att göra var att ta bort fingeravtrycken från kroppen, så medan Arvid satt och grät i rummet så stormade polisen gymmet och grep Gunnar och efter dem hade gripit Gunnar så stormade dem Arvids hus. Men Arvid försökte fly och komma undan men han kom inte så långt för polisen hade omringat hans hus. Dem togs in till häktet och alla bevis pekade mot dem, dem erkände till slut att det var dem och dem dömdes tillslut till 4 års fängelse för mordet på deras bästa vän Erik. Gunnar tog sitt straff för han visste själv att han förtjänade det men Arvid var för svag och i stället för att åka in i fängelse så valde Arvid att göra Erik sällskap genom att ta livet av sig själv. Så några dagar innan dem skulle åka in så hängde Arvid sig själv i sitt eget hem. Än idag vet vi inte varför Arvid valde att hänga sig, var det för att han kände skuld eller var han för svag för att ta sitt straff? Det är ingen som vet men det ända vi vet är att fallet är löst och att Gunnar fick sitt straff.

Författare: Andreas

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *