Kategorier
Noveller

Vår tids drömmar

Sofie Bringwall var väl inte klassens smartaste tjej, men hon var framåt och handlingskraftig och såg rätt bra ut. När hon väl var klar med skolan gällde det att försörja sig med någonting och hon liksom många andra började att jobba på Donken. Hon planerade dock att inte bli kvar särskilt länge, att jobba för 100 kronor i timmen och stressa som en råtta var inte ett liv som hon tänkt sig och hon började att förverkliga en annan plan. Hon öppnade en blogg och en youtube kanal och började att skriva. Det var mest om livet för en ung tjej, men hon märkte snart att om hon skrev om sex så ökade snabbt antalet läsare. Det blev mer och mer sex, men då hon levde ett rätt traditionellt liv med sin pojkvän fick hon istället börja att använda sin fantasi. Det blev djärvare och djärvare och antalet besökare ökade exponentiellt. Snart tog fantasierna slut och hon letade med ljus och lykta efter olika porrnoveller för att komma på nya idéer. Framgångarna bara ökade och ökade.

Nu fick olika företag upp ögonen för henne och erbjöd lönsamma kontrakt om hon ville presentera deras produkter på sin blogg. Sofie nappade direkt och snart började de stora pengarna rulla in. Hon blev sin generations taleskvinna och nu var det alla former av kosmetika, hudvårdsprodukter, bantningsprogram, kläder, accessoarer och sexleksaker som fyllde hennes blogg. Hennes inkomster ökade och numera drog hon in miljontals kronor varje år. Pengarna gick åt och hon fyllde livet med märkesvaror, bland annat en Rolex för 250 000 kronor. Because you are worth it, upplyste hon alla i sin omgivning.

Nu erbjöd ett företag henne en operation som skulle ge henne större och vackrare bröst, någonting hon alltid hade önskat sig sedan tonåren. Operationen skulle vara gratis och hon skulle erhålla 800 000 kronor om hon visade sina bröst före-efter på sin blogg. Inga problem, sade Sofie, och lade sig under kniven. Operationen blev lyckad enligt Sofie och livet fortsatte att leka. Nu med 800 000 mer på kontot och med sina nya stora bröst gick hon skrattande hela vägen till banken.

Det fanns naturligtvis de som var avundsjuka och några klagade på att hennes bantningstips var värdelösa och kunde leda till att vissa tjejer utvecklade anorexi och andra klagade på att hennes kläder syddes av barnarbetare i Thailand. Ja, ja, gnällspikar finns det alltid, tänkte Sofie. Jag kan väl för tusan inte hålla reda på allt och var alla grejor kommer ifrån. De kan klaga hur mycket de vill, men det är jag som sitter med miljonerna.

Ett annat företag från Östeuropa gav henne nu ett annat anbud. Om hon ville operera sina skinkor, så att de blev väl markerade och stod ut, så skulle hon förutom en gratis operation erhålla 900 000 kronor om hon la upp de sedvanliga före-efter bilderna. Vilken bra deal ropade Sofie och kramade om sin pojkvän. Nu skulle ytterligare närmare en mille rulla in. Han var dock lite tveksam och hävdade att en sådan Brazilien butt inta var så klädsam. Du är en tråkig och fyrkantig småborgare, fräste Sofie åt honom. De är jag som står för våra stora inkomster så jag gör vad jag vill.

Hon åkte iväg, opererades och kom snart hem igen. Det gick inte många dagar innan hon kände att allt inte stod rätt till. Hon fick feber och värk i hela kroppen och var tvungen att uppsöka akuten. De konstaterade snabbt att hon fått en infektion i samband med operationen och att läget var kritiskt. Hon lades in och stod under ständig observation i 14 dagar innan man kunde konstatera att infektion var på tillbakagång. Helt frisk blev hon dock inte då vissa inre organ tagit skada. Hon skrevs ut, men upptäckte efter några dagar att hon fått andningsproblem. Det blev att åka tillbaks till sjukhuset och nu konstaterades det att delar av det fett som inopererats i henne skinkor hade spridit sig och hamnat i vissa blodkärl som blockerade delar av lungorna. Det blev nya medicinska behandlingar som drog ut över ett halvt år. När hon var medicinskt återställd och skulle skrivas ut såg hon sig själv i spegeln. Det var ett avmagrat, nästan utmärglat ansikte hon såg. Ögonen hade förlorat sin glans och håret var tunt, mycket tunt. Hon hade förlorat drygt hälften av sitt hår och det som var kvar hade blivit helt färglöst. Det var en sjuk kvinnas ansikte och inte det blomstrande kvinnoansikte som hon sett bara ett halvår tidigare.

Det skulle bli omöjligt att fortsätta med bloggen och förvirrad och deprimerad tog hon en taxi hem. Väl hemma hade hennes pojkvän ordnat en middag och när hon satt och väntade på den hoppade katten upp i hennes knä och spann. Vad skulle hon nu göra med sitt liv? Det visste hon inte, men hon visste att det var dags att omvärdera alla värden för att hitta någon sorts mänsklig existens.

Författare: Anders Kjellström

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

2 svar på ”Vår tids drömmar”

Vår tids drömmar: antiplatonismen. Flickans ideal ä r styrda av vad som är omvändningen av vad Platon menar är verklighet. Hon lever i en platonsk overklighet, men hennes öde visar, att skenverkligheten är ett hot mot den platonska verkligheten, vilket är självklart, men det visar också, att den urholkar sin egen bedrägliga existens. En utmärkt ideologikritisk berättelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *