Kategorier
Noveller

CAPRICCIOSA

CAPRICCIOSA av Alain Darborg

”Fredag kväll, fan vad gött med en pizza!”

Pling Plong

Robert, eller ”Häng läppen” som han blev kallad i gymnasiet för 20 år sedan klev in på Pizzeria Tropicana för 1036:e gången i sitt liv.

”Tjenare Hassan, en Capricciosa familjepizza och två Trocadero tack.”

Skiten stod på alla fyra med tungan ute och tittade på sin husse med den äckliga läppen, medan han slängde i sig hela pizzan. Inte en enda bit fick han. Inte ens några ynkliga små brödkanter.
Robert visste att hans hund älskade pizza men gav honom ändå ingenting.
”Här får du en liten kant gubb…” sa Robert innan han tryckte in sista kanten i sin egen mun. Han tyckte om att se Skiten lida. Älskade att se hoppet i de livfulla ögonen släckas. Som att blåsa ut ett ljus. Det var därför han hade skaffat honom. För att ha någon att trycka ner. Ja det var därför han döpt honom till skiten.

Det var januari 2005 som Robert av misstag kommit över en annons på Blocket – ”Hundvalpar till salu”. Han nappade. Åkte till Sveg där valparna fanns och hittade den svagaste i kullen. En svart luddig sak med en vit fläck ovanför nosen. En riktig liten skit. Den skulle han ha. Den skulle han ge ett helvete till liv. Samma helvete han själv upplevt.
Efter pizzan satte Robert igång Rambo 3. Hade alltid tyckt om Sylvester Stallone.
”Skit samma om hans ansikte var snett när han pratade. Han hade muskler, han var cool, han … Vad sugen jag blev på…”

Robert slogs av en enorm hunger. Han reste sig och gick till köket. Det var inte mycket han hade i skafferiet. Ett paket skinka, en burk oliver, lite gamla champinjoner och en ananas.
Robert glufsade i sig hela skinkpaketet. Men det räckte inte, han var fortfarande sugen på någonting. Han tog hand om oliverna, därefter champinjonerna, och sist men inte minst ananasen. Såja, nu var han mätt.

Robert la sig i sängen och slog upp den senaste Kalle Ankan som kommit med posten. Han hade alltid tyckt om Kalle Anka.
”Skitsamma om det var för barn. Han var rolig, han hade otur, han var som en helt vanlig… Oj vad det kliar…”
Han hade svårt att koncentrera sig på ankan för det kliade väldigt mycket på ryggen, på ett ställe som var svårt att komma åt. Kanske det nya sköljmedlets fel? Eller hade hundjäveln smittat honom med skabb?
Snabbt tände han lampan och undersökte lakanen. Nej inga insekter där…

Robert gick till badrummet och tände ljuset, vände sig om och försökte se sin rygg i spegeln.

Vad är det där? Mittemellan skuldrorna såg det ut som att huden hade fläkts upp på ett område lika stort som en femkrona. Som någon sorts allergisk reaktion.
”Det var det, åt helvete med Softis sköljmedel!”

Robert drog av lakanen och bäddade om. Släckte därefter lampan och försökte somna. Nej, det kliade fortfarande…

Återigen ut till badrummet, tända lampan och titta. Såret hade vuxit. Huden hade fläkts upp från skuldrorna helavägen ner till svanken. Det såg ut som en liten bäck av kött.
-117 117, detta är Monica.
– Hej Monica… Hej på dig Monica…
Robert skrattade självgott åt sin kvicktänkthet men fick inget gensvar.
– Vad kan jag hjälpa dig med?
– Jo, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara detta. (Voff Voff) Tyst! Jo men jag har fått något sorts ut… (Voff Voff) Håll käften nu skitjävel! Oj förlåt, det är hunden.. Jo jag har fått utslag på ryggen. Huden har liksom fläkts upp.
– Fläkts upp?
– Ja… Huden har gett vika åt… ja köttet därunder… Det är rött.
– Okej.. Är du allergisk mot något?
– Jag vet inte. Jag provade ett nytt sköljmedel. Softis, med äppeldoft.
– Okej.. Då tycker jag du ska byta lakan och se hur det ser ut imorgon. Har det blivit värre får du besöka din vårdcentral och be en läkare undersöka.
– Jag har redan bytt lakan..
– Bra! Då är du halvvägs där.
– Ok tack (Voff Voff) FÖR I HELVETE HÅLL DIN KÄFT!

Klick

Lite tryggare i sinnet gick Robert och la sig och somnade direkt. Men klockan 01.28 vaknade han av att det kliade på magen. Han tände lampan och drog upp tröjan…
Vad var detta? Hans mage bubblade. Alltså bokstavligt. Huden på hans mage bubblade av tusentals små bubblor.
Utan att våga röra bubblorna tog Robert upp telefonen igen men den var urladdad. Snabbt stoppade han in laddaren och skyndande sig till badrummet.
Robert tände ljuset och tog av sig tröjan. Det var inte bara magen som bubblade. All hud på hela hans kropp bubblade. Som ost i extrem hetta.
Plötsligt small det till i huvudet och en enorm migrän träffade honom som en rak höger, vilket fick Robert att sätta sig på toaletten och hålla ner huvudet.

Dropp Dropp

Två droppar blod trängde ur näsan och träffade golvet mellan hans fötter.

Dropp Dropp

Mer blod träffade golvet. Men det kom inte från näsan utan från hans bröstvårtor som även de börjat blöda.
Skiten stod i hallen och tittade på sin husse. Han såg märklig ut. Ur näsan och bröstvårtorna forsade det ut blod som färgade honom röd, samtidigt som hans hud bubblade frenetiskt.

SPLASH

Som på en given signal öppnades varenda öppning i Roberts kropp. Allt forsade ur honom – avföring, spya, piss, skinkbitar, oliver, ananas – och landade i en stor äcklig pöl på golvet.
Desperat försökte Robert resa sig upp och ta sig till telefonen, men halkade på bajs, slog pannan i badkaret och svimmade.
Och där låg han tills allt blod var ute ur hans kropp och färgade hans bubbliga ost hy röd som en tomatsås.
Robert såg ut som en deg som låg över sin egen avföring. Som en mänsklig Capricciosa. En perfekt fredagsmiddag för Skiten.

SLUT

3.00 avg. rating (62% score) - 4 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *