Kategorier
Noveller

Hemligheten

Hedvig städar, dammsuger, dammar, puffar kuddar med mera. “Åh nu har jag bott här i huset jag ärvde av farfar i ett halvår”. Innan hon flyttade in i huset så bodde hon i en lägenhet i Göteborg och var ute och gick väldigt mycket med sin hund. Hunden är en svart labrador och är väldigt snäll och lydig. 

Men nu när hon bor i huset i utkanten av Göteborg och tar med sig hunden till jobbet och då står det på deras hemsida och utanför salongen att det är en frisörsalong där personalen har tagit med sina hundar så att ingen som är allergisk mot pälsdjur / hundar kommer in och ska klippa sig, fixa naglarna eller fixa fransarna då de inte vill att folk ska få en allergisk reaktion.

Hedvig fortsätter städa huset medan hon funderar. Hedvig tänker på hur hon kan få ihop lite mer pengar då hon har svårt att få ihop tillräckligt till räkningarna och hennes lån varje månad. När hennes kompisar frågar om hon vill gå ut och fika eller gå på bio men hon känner att hon inte har råd så tackar hon nej, men hon vill fortfarande följa med så hon tycker det är tråkigt. Hon torkar golvet och slänger in en maskin med mörk tvätt i tvättmaskinen. Plötsligt när hon dammar i en byrå som hon brukar vara i så hittar hon en brun tygpåse som hon aldrig har sett förut. Hon stryker med handen över påsen och den känns som pälsen på hennes hund. Hon lägger bort påsen och fortsätter att damma. Efter att hon har städat klart så tar hon en kopp kaffe och kommer då på att hon borde kolla vad det är i påsen hon har hittat när hon städat.Hon öppnar påsen och där ligger det flera hundra tusen kronor! När hon ser pengarna så blir hon väldigt chockad. Hedvig tar med påsen till en bankomat och sätter in alla pengar på sitt konto då det inte går att handla med kontanter förutom på några få ställen. 

När hon har pengarna på kontot så tänker hon inte så mycket på det i början utan hon lever som vanligt men hon köper lite godare mat och lite nya kläder till sig, efter ett tag så börjar hon boka resor och åka utomlands och upptäckte det i världen hon vill se. Hon köper även fina saker som ett minne från varje land hon har varit i. Till exempel har hon ett guldhalsband från Spanien och en glasskulptur från Grekland. Detta är ett bevis på att man ska leva sitt liv fullt ut genom att göra det man tycker är roligt. Hälsingar 

Författare: Tuva

5.00 avg. rating (90% score) - 2 votes

Ett svar på ”Hemligheten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *