Kategorier
Noveller

Guldtackan

Jag bar på en guldtacka. Jag visste att den skulle ge mig en förmögenhet. Jag var tvungen att vandra genom öknen, Genom en skog och sedan simma över hav för att kunna hitta en marknad att sälja den på. Jag började med att gå genom öknen. Jag svettades och drack regelbundet för att inte bli uttorkad. När jag hade gått halva vägen så tänkte jag på min barndom och kom ihåg mina föräldrar. Min mammas leende och min pappas skratt. Hur jag lekte i gräset medans dom kollade på och skrockade. Dom hade gett mig guldtackan och sa ”Om du någon gång behöver pengar så sälj denna”.

Jag var nu fattig och var tvungen att sälja den. Jag hade ingen kvar längre, Mina föräldrar hade gått bort. Jag korsade öknen och gav mig in i skogen. Skogen var skön för den gav mig skugga och jag kunde vila på mossa. Efter några dagar så gick jag vilse. Minna minnen tog mig återigen tillbaks till min barndom och jag kom ihåg alla härliga stunder som jag då tog för givet. Alla besök på tivolin och resor.

Mina föräldrar var fantastiska. Jag hittade vägen igen och kom ut ur skogen. Jag började simma i havet men strömmarna drog iväg mig. Jag tänkte återigen tillbaks och minnena gjorde så att jag inte frös längre utan jag blev alldeles varm inombords. Jag önskade att jag hade något kvar av dom. Jag kom upp på land och begav mig mot marknaden. Jag visade upp guldtackan och mannen gjorde sig redo för att ge mig min betalning. Sedan stannade jag upp och tänkte det här är det enda jag har kvar av dom. Det är guldtackan som har fått mig att minnas. Jag fick 10 silvermynt av mannen och han sa att den inte var värd mer än så då den inte var äkta. Jag kollade honom i ögonen och sa ”För mig är den äkta då den får mig att minnas och klara mig ur knipor som jag aldrig skulle klara mig ur annars” Jag vände på klacken och behöll min dyrbara guldtacka. Sedan satte jag mig ner och kysste den. ”Tack för att du har skänkt mig en förmögenhet, Jag hade inte bytt ut dig mot något annat”

Författare: Benjamin Waern

4.50 avg. rating (83% score) - 2 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *