Kategorier
Övriga texter

Tänk om….

Tänk om livet bestod av regler, som styrs av en enda person. Om turen visar sig att det blir just DU som får den chansen och får tillgång till makten att välja precis vilka regler som ska finnas med i samhället. Du skulle få alla att följa dig och ingen skulle kunna säga emot dig. Du är som deras gud som inväntar in dina signaler. Jag kan riktigt se dig gilla iden, har jag inte rätt?

Tror att alla på ett eller annat sätt skulle vilja få uppleva att få styra upp, hur man själv fick bestämma hur sitt eget samhälle skulle se ut och fungera. För dom flesta hade en regel varit att inget våld ska gälla, varken i hemmet eller ute på gatan, men hur många gånger har den regeln inte gått över styr? Varken du eller jag vill eller ska känna oss osäkra så fort vi ska gå utanför dörren, men alltid är det någon jävel som ger sig på en stackars oskyldig varelse just vid fel tidpunkt, struntar helt i regler och tänker ”jag kan väll göra som jag vill”. Där bryter den personen redan mot en regel.

Vi vill ha ett tryggt samhälle, där man ska kunna lita på människorna runtom sin omgivning. Men kan man ens lita på alla människor, undrar jag? Hur många gånger har inte folk ljugit hit och dit för att kunna slippa undan sina egna problem? Kanske är det inte så lätt att styra ett samhälle själv och heller inte lika roligt som man kanske själv tror. Alla har olika drömmar och mål som är olika den andras, blir inte en nöjd… Ja då blir till slut ingen nöjd. Det slutar med att man bryter mot varenda regel som finns.

Du och Jag har olika åsikter och synvinklar på hur det kan kunna tänkas se ut, utifrån våra egna, men med olika mål och visioner hur vårt perfekta samhälle skulle kunna se ut. Att en person skulle kunna styra ett helt samhälle på egen hand låter ganska otänkbart med tanke på att det är näst intill omöjligt, man ska kunna förverkliga allas önskningar och se till att varje människa blir nöjd. Men viktigast av allt! Att man följer den gyllene regeln.

Skriven av: Alice 5/5-2014

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *