Kategorier
Noveller

Avresa genom tiden

Livssvårigheter

Livet är så snabbt att vi inte känner det ibland. Åldern går framför oss så  glöm vi  oss själva. Vi tävlar mot tiden. Om du ser att mina tårar rinner i kinderna, fråga inte varför detta  händer med mig. Allt är värt att gråta. Livet gav oss inte en chans att älska och ingen chans att fria från begränsningar. Vi letade hela tiden efter meningen med livet, och vi föll i fällan och förstår inte meningen med livet.

Jag heter Tuha och  jag bor på en okänd plats nu.  För en kort tid sedan kom jag hit. jag försökte veta var jag är. Först trodde jag att jag hade gått vilse i skogen eftersom  jag gick på en skogsstig och  glömde mig själv sedan kände  jag att en hand håller mig och  drar mig under jorden. Kanske drog  handen mig åt sidan eller uppåt, men jag vet inte var jag är nu.

 Jag bodde tidigare på en plats med floder, berg och hav men jag vet inte om jag kan se samma saker i min nya värld.  Jag hoppas att se dessa saker  i den här världenplatsen . Jag kom bara ihåg att jag bodde på Alzheimers stad där människorna tycktes ha Alzheimers sjukdom. De glömmer sina adresser och sina barns namn. Krig förstörde staden så människorna blev ledsna och de ville glömma sina situationer. På motsatt sida av vår staden där fanns en stad som kallas kunskapens stad . Invånarna på det var aktiva och de älskade kunskapen. 

Min berättelse 

 Min berättelse är lång. Du kanske inte förstår det eftersom jag själv har inte fått än någon förklaring till vad som hade hänt med mig, men jag kommer att prata med dig. Kanske kan du hjälpa mig.

En dag promenerade jag i skogssidan av min tidigare staden och kände att jag levde i en dröm. När jag började vakna från drömmen såg jag mig själv på ett ställe som jag inte kände , och visste inte längre vägen tillbaka.  Jag tittade framför mig och  såg någon som jag. Jag  tyckte att jag känna honom. Först trodde jag att bilden framför mig var min bild eftersom det såg ut som jag, men det tappade snart tanken när någon ropade mitt namn , Tuha .

-Men jag känner inte dig.

-Ja, du är en kopia av mig. Den enda skillnaden är att jag är en man och du är en kvinna. Det är en annan skillnad.  Du är en kvinna som hon hade glömt sitt namn tidigare men du är okej nu.  Medan jag gjorde en studie på dig när du bodde i din tidigare stad som det hette Alzheimer kunde du inte komma ihåg saker.

-Men jag vaknade upp från en dröm sedan gick jag vilse i skogen, och  jag vet mitt namn nu. Men jag vet inte om invånarna i min stad vaknade från en dröm heller.

– Alzheimers staden hade förändrats, och det fanns ett botemedel mot den sjukdomen som det var utbredd bland människor. Sedan dess hade de tagit medicinen. Min farfar hade upptäckt den medicinen  . Vid den tiden var jag professor i kemi vid ”University of Knowledge”  på min älskade stad. Medan jag observerade den fjärde dimensionen föll jag i . Jag såg någon som mig och det var du. Idag lever vi i parallella världen. När jag föll in i det förflutna återvände jag som ett barn . Sedan växte jag upp tills jag blev en man , men jag lever i en ny värld som parallellt med min tidigare världen. Jag ville gå tillbaka till min tidigare stad och kunde inte .Under lång tid trodde jag att parallella världar var en slags fantasi. Det var innan jag föll i den plats. 

-Kan vi återvända till vår värld, Simon ?

-Du visste också mitt namn, Tuha.  Detta är bra eftersom det betyder att vi känner till några tidigare eller åtminstone att vi är två liknande personer . Jag  måste göra forskning.  Vi gjorde en resa genom tiden.  Det är i början av min forskningen .I alla fall är jag glad i den här världen eftersom jag ser allt klart framför mig. Ditt ansikte som liknar mitt ansikte, dina tankar som liknar mina tankar och åtminstone ser jag mig inte ensam . Jag hoppas att vi fortsätta med varandra för evigt.

Fram till denna tidpunkt tvingas vi  att leva tillsammans eftersom jag inte har sett andra här än oss. Jag kommer inte heller att känna mig ensam med din närvaro, men jag är rädd att om vi har barn, kommer de att stanna här för alltid och inte upptäcka något sätt för dem att ta dem till en värld full av människor. Vi kan leva utan barn, men vad ska hända om någon av oss dör?

-Jag tycker att det är okej om vi har många barn. De  kan gifta sig, och vår värld förvandlas till en riktig värld. Vi måste förvandla denna värld till en vacker plats där vi kan njuta av liv.

-Jag försöker hitta ett sätt som förbinder mig med den verkliga världen, då vi kan resa fram och tillbaka över tiden och dela kunskap med vår tidigare värld.

-Tills vi når en lösning kommer vi att diskutera alla saker . Låt oss gå öppet för att träffa en av medlemmarna i denna värld och introducera oss för samhället. Tror du att människorna i denna värld kommer att vara bättre?

-Härlig idé. Lägg din hand i min hand. Låt oss gå långsamt tillsammans ,  prata mycket och glömmer oss själva på gatorna. Vi är inte i problem utan snarare en trevlig slump att två hjärtan möts.

 Vi bygger en ny värld nu.

Låt oss glömma allt,

och njuta av lukten av våren.

lukta en havsdoft!

Jag älskar stränderna,  

gillar att köra en båt,

 öppnar armarna,

och andas in livets bris.

i den verkliga världen eller i den parallella världen gör det ingen skillnad för mig i kärleken.

– Hur vacker den här natten! Vi promenerade tillsammans utan att räkna tid. Tror du att den här platsen inte har tid?

-Jag tror inte det. Det enda är att de inte upptäckte klockan om det fanns människor här.

– Vad är klockan, enligt din åsikt?

– Jag tror att det är nära fyra om det liknar det som finns i vår verkliga värld. Skuggor indikerar att solen kommer att dyka upp efter cirka en timme, vi är på sommaren när solen dyker upp vid fem.

-Låt oss ligga nära detta trädet för att ta en vila  sedan komma vi tillbaka.

-Var går vi tillbaka till? Hela platsen här är vår .

– Vi måste bygga ett hus före regnperioden. Vi kan inte sova bland träden i regnet.

-Men vi vet inte om det regnar här. Jag tror att morgondagg är tillräckligt för att vattna träd och blommor. Låt oss leta efter en grotta på toppen av berget där. Om det regnar döljer vi i. När vi har ett barn bygger vi ett rum för honom. Människor bodde  i grottorna och bland träden när livet började på vår tidigare världen.

-Men vi var en sofistikerad version av dessa människor, och vi minns fortfarande hur vi hade hem, el och viktiga andra saker . Ska vi bo här mindre lyxiga än där? Jag saknar lukten av eld. Sedan föll jag här har jag inte sett det . All våra  mat kommer från träden.

– Det är inte svårt. Vi kan leta  efter två granitens stenar ,gnuggar dem ihop och sätter vi  brand. Vi grillar svamp nära träden.

-Jag ser att du inte letar efter stabilitet som jag. Jag skulle vilja att vi skulle ha ett hus, trädgård, kor, hästar och får. 

–  Jag letar nu efter en häst som vi rider på . Sen  letar  vi efter alla saker som du frågade om dem . Jag är en äventyrlig man, men till slut är jag en forskare som kan förstå livet.

Vet du vilken dag vi är nu?

Jag vet inte . Här vet vi inte antalet dagar på året eller tidpunkten för årstiderna. Ett ögonblick tack !

Det ser ut som en grotta nära oss. Låt oss ta reda på.

I grottan

Vi måste ta reda på vad som finns i grottan. Det kan innehålla monster eller ormar. Låt oss bete oss tyst. Jag tar stenar med mig. Även om ett monster attackerar mig, kan jag slå honom med en sten och springa bort. Vänta här!  Jag  ska ta reda på det.

-Platsen är rymlig, som om någon bodde här tidigare. Du kan ladda ner.

Titta på ritningarna på väggarna. Detta liknar kalendern, och betyder att det finns liv på denna planet. Låt oss ta en rundtur nära grottan. Det är en beställning fantastisk.

Se!

Det är en stad nära grottan. Vi måste gå på sidan av denna breda väg tills vi når staden. Jag hoppas att vi kan  träffa människor som de liknar oss och som inte ser ut annorlunda ut.

-Det är en överraskning. Det finns människor här liknar människorna i  vår verkliga värld. Den här personen som ler mot mig ser ut som min far.

– Den kvinnan är också som min mamma.

Hur vacker!

Parallell kultur

Vi kommer att lära oss om denna stads kultur, deras historia och deras gud. Som om allt här är som allt där. Se!

-Allt här är identiskt med det som var där till och med deras gudar är som våra.

Efter två år hade vi ett hem och ett barn. Vi var glada på jobbet och arbetade hårt hela tiden. Vi har en gård ,  och en restaurang där vi serverade glass . Vi  satte en bild av en ko på restaurangens dörr men något går fel som vi vet inte vad det är.

– Jag berättade för min man att jag  började bli deprimerad här eftersom livet verkar dock dyster. Det bästa plats har jag  levt i var Alzheimers värld. Jag var glad över att glömma alla saker. Även om vi har ett hus och en fruktträdgård  , kan  jag inte sova eftersom jag var orolig. Mina drömmar växer på natten och det oroar mig.

– snälla ,Säg inte det!

 För mig är jag trött på att arbeta. Jag arbetar hårt för vår framtid och barns framtid. Livet verkar vara trött. Hur jag önskar att vi kan gå på bio, eller på ett kafé, på en resa eller på en picknick. Hittills har vi inte kunnat göra något för oss själva .Jag ville prata med dig om mina bekymmer men jag såg att du ser ut  sämre än mig. Var inte rädd!  Jag kommer att stödja dig i livet.

Som om det var igår,

eller som ett tungt skämt.

Livet går snabbt och gör oss  glömmer vem vi är.

Vi behöver kärlek en, och 

Hoppas att det går bra.

Vi  måste krama varandra för att slutföra resan.

Det finns ingen enkel resa. Även om vi går till havet blir vi trötta. Vår resa i en okänd värld är svår, men vi måste upptäcka en väg som leder till trösten. Vi kan fullfölja livets resa tillsammans om vi kan samarbeta. Låt oss leva nuet och glömma var vi kom ifrån. Livet är ett ögonblick av kärleken och värme.

Kärleken är hemma och värme är säkerhet

 Vi måste leva livet som det är och  glömma var vi kom ifrån. Denna plats har blivit vårt hem. Jag har hållit en hemlighet som jag  ska berätta nu. Jag upptäckte vägen som leder till vår tidigare värld, men jag är rädd för att vi vågar gå till den och våra barn blir främlingar, eller att vi ser den förstörda, eftersom den var full av kriget.

Vi kan komma tillbaka på ett kort besök för att våra barn ska veta var vi kom ifrån, men nu bor vi här där vårt hem är och vår trädgård. Idag är det vårt hem. Detta är vårt sanna hem.

Jag drömde en gång om fred på vår planet. Min dröm har inte uppfyllts. så lämnade jag drömmen till fantasi och till en andra värld som jag konstaterade .Jag kan börja om igen

och avslutar mitt krigsbildminne.

Mitt land var ett fängelse, och 

jag kom ut ur det  fängelse

Men fängelset är fortfarande fastna i mitt minne ,men min själ är fortfarande fängslad och letar efter frihet.

-Tack för det långa samtalet. Jag var i nöd att du berätta om kärleken , och att du ska krama mig . Du säger att jag är den vackraste kvinnan i världen – Jag menar i den parallella världen.

Dina ord fick mig tillbaka till livet igen.

 Jag önskar att höra dessa ord varje dag för att göra natten vackrare .Berätta att du älskar mig så att min kärlek  kommer att bestå för alltid.

jag älskar dig för evigt . . .

Författare: Nadia Khallouf

3.00 avg. rating (63% score) - 2 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *