Kategorier
Noveller

Fakirs pajer

Vem är jag?

Jag är en kvinna från antikens tid

Jag glömde allt jag lärde mig i skolan

Jag gav upp min självrespekt

Det tog lång tid att börja se världen

Jag är en kvinna som lever under auktoritet av en far, man och son. Jag heter Tammania.

Även om jag lever i nuet i en digital tidsålder lever jag  fortfarande med antikens mentalitet. Jag är en kvinna från haremens tid eftersom  lagar tillämpas med retroaktiv verkan i mitt land .Jag glömde mitt nam för att jag brukade inte använda det efter födde jag  min son.  De kallar mig Umm Ghazi. Ghazis namn kom från invasionen. Mina föräldrar och farföräldrar var stolta över att vi var erövrare. Jag glömde mitt riktiga namn, och det är bättre  eftersom jag kallades ”Tammania”, vilket är ett ord som kommer från önskningar, men med tiden har det kommit att så betyda ett nummer, vilket är åtta på arabiska.

En dag gick jag till  min mans kusin  bröllopsfest men ingen gav mig någon uppmärksamhet. Jag kände inte många människor där, så kände  jag mig som en okänd person och det gjorde mig att vilja bara  ta till närmaste utgång. Denna känsla av att vara nervös för andra människor och kunna inte känna vem jag är. Det fick mig att inte respektera mig själv och känna mig värdelös. Den affekten fortgick under en lång period av mitt liv som kände jag  mig underlägsen .

Varje gång hade jag träffat människorna kände jag  mig inte hade något värde. Ingen ville vara vän med mig och kanske inte ens önskade min närvaro. Med tiden blev jag rädd för människorna och flyttade bort från dem och isolerade mig sedan helt.

Jag blev mamma till fem barn,  men jag  kunde inte ens känna min närvaro. Jag var ansvarig för att uppfostra dem, utbilda och spendera på dem. Jag trodde att barnen är mitt ansvar ensamma, utan min mans ansvar. Om du hade sett mig när jag vaknade på morgonen hade du inte trott att jag är trettiofem år gammal. 

Ibland tror jag att moderskap är en katastrof, för jag födde fem barn utan att vara medveten om deras öde. Jag kunde knappt mata dem, eftersom jag förstod att en kvinnas ansvar är allt, och att en mans ansvar  att ha sex. Jag var engagerad i att tillfredsställa min man, och när han ville ha sex var jag som en ko, eller åtminstone som en sexdocka.

Jag hade avundats kvinnor som de hade tid att kamma håret. Jag tittade på mig själv i spegeln, tittade på mitt hår och log  mot mig, men  jag  kom inte att kamma håret. Varför skulle jag ta hand om mitt hår? 

Reaktion

Min man och hans mamma viskade runt mig och sade att min lukt  liknade matlagnings lukt. De viskade på ett sätt som får mig att höra. Ibland kallade de mig ”En get infekterad med skabb” och det är ett ordspråk om människor som inte har något värde där de sade att den geten drack vatten från toppen av källan.

Jag knöt mig så mycket till mina barn. Jag försörjde för dem och försökte presentera dem så hårt. Jag bestämde mig att hålla mig borta från min man och svärmors samtal och sa till mig själv att tiden går snabbt, och  fram tills mina barn växer kommer jag att tiga om saken, men jag måste fatta ett beslut för den aktuella fasen. Mitt första beslut var att undvika det sexuella mötet mellan mig och min man för att han inte respekterade min mänsklighet och behandlade  mig som ett djur. Jag bestämde också  för att bygga upp mig själv som människa och började återhämta mina kunskaper i gymnasiet. 

För att  jag får människors respekt måste jag respektera mig själv.

När jag blir stark bryr jag  inte för människorna, men frågan är hur  blir  jag stark?

Hur blir man  stark? 

Varje dag ställde jag mig själv den här frågan om och om igen. Jag skulle inte vara stark om jag inte kunde köpa ordentliga skor, om jag inte kunde älska mig själv och  om jag inte hade minsta summa pengar. Pengarna är grunden för makt.

Hur får jag pengar?

Det ärliga jobbet är att följa de tio budorden. Kommer du att bli rik om du följer tio budorden ? 

Nej, de tio budorden fastställs för att straffa de fattiga människorna. Rika människor stjäl, väger och ljuger, men jag var inte rik, jag måste bryta ett bud för att bli rik.

Idag är det tisdag. Jag åkte till Social Reform Clinic där professor Moussa .Jag pratade inte med Musa om mitt privatliv. Jag sa till honom att jag behövde ärligt arbete. Han ryckte åt mig med ett meningsfullt leende. Okej, sa han. Han  tog  min hand, lade den mellan handflatorna och sa att du kan göra ditt jobb idag. Ärligt arbete har många betydelser. Om du ger mig kärlek ger jag dig ett ärligt jobb.

Moussa ledde mig till ett bakrum och vi  hade sex tillsammans. 

Jag stängde ögonen och gav upp. Detta var den första synden i mitt liv, men jag kände mig inte att jag hade syndat. 

Efter var jag  nöjd med pengarna. Jag vände mig vid ljudet av Moses eftersom  han var nära mig så mycket så pass att jag fick njuta av att ha sex med honom. Han sa till mig söta ord som jag saknade och jag glömde att jag utövade otukt. Jag tror inte att jag är prostituerad. Bara jag trodde att jag delade Musa i hans frus svek men varje gång  hittar jag  en motivering, och den viktigaste rättfärdigandet är ”syften rättfärdiga medel.”

Efter en månad bytte jag och blev mer ungdomlig. Jag köpte en gåva till min svärmor och sa till henne att jag skulle arbeta på den ärat mannen, professor Musa. Jag brukade ljuga så mycket så att jag brukade ljuga för mig själv och tro mig.

Moses berättade för mig från början att vårt förhållande var flyktigt eftersom han älskade sin fru och inte hade för avsikt att överge henne. Hon var anledningen till hans framgång, och  deras äktenskap varade i mer än trettio år. Självklart var jag penningssökande och  försoka inte för äktenskapet, även om jag inte visste om jag älskar min man, men det jag visste att jag inte tänkte lämna honom. Musa erbjöd mig ett jobb som jag arkiverar alla filer. Mitt förhållande till Musa blev närmare och vi började prata om allt.  Han talade mig att han beundrade mig för att jag ser ut som jorden och att jag är en bit av naturen. I själva verket tyckte inte om hans beröm, tvärtom gillade  jag inte det för att jag trodde att han sa  som min svärmor brukade säga om mig.

Fakirs pajer 

Efter ett helt års arbete började jag köpa nya kläder till mig och mina barn och bestämde mig för att köpa min man en kostym. Min man har förändrats. Han hade blivit snäll mot mig trots att jag fortfarande avstod från att ha sex med honom. Jag växte upp och tänkte att sex handlar om en man, och en kvinna är bara ett verktyg och att en kvinna inte har önskningar, men Moses sa,” Att  njuta mellan en man och en kvinna är samma .”

Jag kände att något skulle hända mig och jag tappade mitt jobb. Så jag trodde att köpa en liten plats som skulle kunna vara en restaurang. Det hände verkligen som jag förväntade mig eftersom Musa dog i en olycka. Musa dog  i en trafikolycka. Han körde sin bil full och orsakade tre personers död. Jag vet inte varför män gör det här i mitt land.

Jag köpte en plats på flera meter i stadens centrum med utsikt över gatan på bottenvåningen. 

I morgon kommer jag att sälja pajer där. Jag är skicklig på att göra pajer eftersom jag alltid försöker laga dem med få ingredienser och använda degen till dem. Jag benämnde min restaurang :

Drottningen av pajer

Restaurangpanelen var tänd.

 Jag placeras ett skylt på restaurangens dörr:

 Fakirs pajer

Fakir betyder ”fattig” på arabiska.

Du kan gå till drottningen av pajer restaurangen för att äta  Fakirs pajer.

 Jag anställde min man som en arbetare till restaurangen.

Han var glad och gör vad jag ber om honom.

Jag började respektera mig själv, men jag var femtio år gammal. Det tog lång tid att förstå att den som har inkomst kan leda familjen. 

Hittills är mitt förhållande med min man inte normalt och vi har inte träffats över sex.  Jag vet inte vad som kommer att hända i framtiden, men jag kommer att berätta sanningen för honom. Hur som helst, idag är jag verkligen drottningen av pajer. Jag har arbetare från min mans familj och min familj. Mina barn är stolta över mig.

Jag glömde att berätta att mina kungliga pajer för de fattiga, men tyvärr köper de fattiga inte. bara de rika kan köpa trots att de är billiga. Kanske köper fattiga inget från restauranger eftersom de inte har några pengar.

Vill du ha receptet?

receptet 

Ingredienser:

2  koppar vanligt mjöl

1 matsked salt 

4  lökar av medelstorlek 

3/4  kopp tomatsmelass

¼ kopp rödpeppar melass

 1/2 kopp olivolja

Lite jäst

Gör så här:

1- blanda mjölet med salt, jäst ,lägga till vatten i det gradvis och gnugga det med fingertopparna tills det håller ihop,

 2- gnugga  det väl och täcka det med en trasa fuktad med vatten och lägga det på en varm plats

3- Gnida löken med fingrarna med en nypa salt

4-tillsätta tomatmelass, olivolja och pepparmelass och lägg aåt sidan.

4-Skära degen i jämna bitar. 

5- rulla  ut varje bit i en cirkel med en tjocklek på tre millimeter

6- ta med en ugnsbricka

7- Borsta brickan med lite olja

8-Placera degcirklarna på brickan

9- lägg två matskedar fyllning i varje degcirkel

10- fördela den över cirkelområdet 

11-Ställ in ugnen på 200 ° C, och vänta tills ugnen värms upp

12- lämna brickan i ugnen i åtta till tio minuter

-13 Ta ut brickan ur ugnen och lägg pannkakorna i en tallrik

Jag önskar dig utsökt mat

Författare: Nadia Khaloof

3.00 avg. rating (63% score) - 2 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *