Kategorier
Noveller

Hästnovell – spicegirl

Jag kramade om tyglarna, drev på och reste mig i sadlen. Det var nu eller aldrig. Spice Girl flög över hindret. Sista hopptävlingen för i år. Det var en lättnad att rida igenom målet och starta omhoppningsrundan.

Jag heter Johanna och rider i Vaxsjö stall. Min sköthäst heter Spice Girl, hon var het när hon var föl och hon är en tjej. Jag sköter henne 5 dagar i veckan och rider lektion 2 dagar. De andra hästarna i stallet är Mary, Elvis, Capro, Pineapple, Purple Mouse, Heartbeat och Stim. På lektionerna rider vi i grupper fem och fem, och efter hur länge man har ridit.

Jag satt och fingrade på rosetten som jag hade vunnit förra veckan. En sån härlig runda jag hade hoppat! Om jag blundade kunde jag tänka tillbaka på tävlingen…

-Johanna!

Min mammas röst skingrade mina tankar.

-Mmm

-Du måste cykla till stallet nu, lektionen börjar om en timme, och det tar lite tid att göra iordning hästen.

Förra lektionen hade jag haft Capro, stallets svåraste häst, och man har samma häst båda lektionerna i veckan.

Lektionen gick mot sitt slut och vi skrittade av hästarna. Den andra gruppen, som hade fixat hästarna medans vi red, kom in i mangen. Lektionen hade väl gått hyfsat bra. Vi hade arbetat mycket med markarbete, något som Capro inte är överförtjust i. Om han skulle bestämma skulle vi hoppa hela tiden. Jag mötte Sara, som red Spice Girl idag, hon gillade Spice Girl jättemycket och skulle ta över henne när jag slutade att rida, eller behövde en större häst.

När jag kom hem möttes jag av den underbara doften av grillat kött. Jag gick in, duschade, och satte mig vid bordet. Chicko, vår Golden Retriver, kom springandes till mig. Hon satte sig vid bordet och tiggde kött. Vi ignorerade henne och hon gick till slut och la sig i skuggan.

Några veckor senare när jag skulle till stallet, det var sommar nu, såg jag att det stog några människor vid Spice Girls box. Sara kom gråtandes till mig

– Spice Girl ska säljas! tjöt hon.

Jag fick inte fram ett ljud. Jag gick fram till Maggan, min ridlärare, och hon sken upp.

– Hej Johanna! sa hon. Du kanske vill visa de här herrarna vad Spice Girl kan?

-Varför ska hon säljas? fick jag fram.

-Jo det är så att Spice Girl har töttnat på livet som ridskolehäst och måste säljas.

-Vem ska hon säljas till?

-De här herrarna är intresserade att köpa henne till en häst auktion, så vill du vara vänlig att sitta upp på henne?

Jag nickade och grät lite tyst för mig själv. Jag satte upp och red mitt livs sista ridtur på Spice Girl.

Herrarna köpte henne och jag grät floder efter henne. Dagarna gick och jag var inte i stallet på hela sommarlovet efter det. Jag var deppig och ville inte göra någonting. Mamma och pappa märkte att det var något fel och undrade varför jag inte hade varit i stallet på så länge jag brukade ju vara där varje dag. Men jag sa inget.

När jag kom hem efter min första dag i sexan luktade det häst hemma, jag kan inte beskriva hur mycket jag hade saknat den lukten. Jag gick till baksidan av huset och där var min livs största överraskning! Spice Girl stod där och gnäggade efter mig! Hon hade inte behandlats bra hos dem hon hade bott hos så polisen hade tagit henne och letat efter nån som kunde ta hand om henne. Och mamma och pappa hade kontaktat polisen och velat det! Så det var hur jag fick min häst! 🙂

[highlight color=”purple”]Författarinnan till denna hästnovell är 11 år och vill vara anonym[/highlight].

3.20 avg. rating (65% score) - 5 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *