Kategorier
Noveller

Moderlig kärlek

[highlight color=”red”]Obs, varning för starkt språk och våldsamma scener[/highlight]

”Mamma, nej!” skriker Oskar och Emma samtidigt som dom gråter. Monica vänder sig om mot barnen gråtandes med en kniv i höger hand och blod rinnandes från huvudet, händerna och hennes underliv. Hon faller ihop på marken och allt svartnar.

Monica är en 27-årig tvåbarnsmamma med ett tredje barn i magen. Hon är som svenska tjejer är i största allmänhet. 165 cm lång, 60 kg, gröna ögon och mörkblont hår som sträcker sig till hennes axlar. Hennes två barn heter Oskar och Emma. Oskar är sex år och Emma är fyra, barnet i Monicas mage ska heta Michelle. Monica gillar det namnet eftersom att det funkar på både tjejer och killar. Monicas man heter Jonas och dom har varit tillsammans sedan Monica var 17 och Jonas var 20. När Monica först träffade Jonas så tyckte hon att han var den roligaste och sötaste kille hon någonsin träffat. För sex år sedan så slog Jonas henne för första gången. Hon tänkte genast lämna Jonas men han bad gråtandes om ursäkt och sa att han aldrig skulle göra om det och så var hon ju gravid med hans son så hon gav honom en chans till. Men sedan dess har det bara blivit värre. Nu misshandlar han henne nästan regelbundet och ibland får även hennes barn känna på faderns vrede. Och hans drickande gör inte saken bättre.

Idag är det fredag, Jonas dricker med sina kompisar på fredagarna och idag är inget undantag. Jonas låter inte Monica vara ute bland sina vänner utan hon måste stanna hemma med barnen. Hon känner sig väldigt ensam men hon älskar sina barn väldigt mycket, hon skulle göra allt för dom.

Monica ser att klockan är tio och runt klockan tolv så kommer Jonas hem och hon vill att hennes barn ska sova då, så därför säger hon till Oskar och Emma att dom ska gå och lägga sig. Oskar och Emma går upp och borstar tänderna. När dom lägger sig i sina sängar så går Monica in till dom för att säga god natt. Efter det går hon och lägger sig och hoppas att hon hinner somna innan Jonas kommer hem och att han sedan låter henne vara.

Klockan är halv ett och Monica hör att Jonas kommer hem. Hon har inte sovit någonting trots att hon är väldigt trött. Jonas stampar hårt i golvet för varje steg han tar och så svär han och skriker åt saker då och då. Bara han inte väcker barnen tänker Monica. Jonas går uppför trappen och in i deras sovrum. ”Vad fan har du gjort idag? Andreas sa att han såg dig i stan” säger Jonas.

”Jag köpte bara läsk och chips så jag, Oskar och Emma kunde ha fredagsmys.” svarar Monica lugnt. ”Och det vill du att jag ska tro på? Av med trosorna din jävla hora, jag ska nog ta reda på vem du har haft fredagsmys med.” fnyser Jonas och börjar dra av Monicas trosor. Monica har lärt sig att det inte lönar sig att kämpa emot när Jonas undersöker hennes trosor efter sperma-fläckar. Så hon ligger bara där helt stilla medan Jonas drar av henne trosorna. ”Vafan är det här? Jävla kärring!” ropar Jonas och dunkar Monicas huvud i väggen. Allt snurrar runt för Monica sedan så märker hon att blod rinner ned i hennes ögon och hon måste gnugga bort det ur ögonen för att kunna se något. Varför gjorde han sådär tänker Monica. Då ser hon att Jonas som är så full så att han skulle kunna däcka vilken sekund som helst, dreglar i hennes trosor. Han är så full så att han inte märker att han dreglar och tror att det är sperma. Monica börjar gråta och säger åt Jonas att sluta och att han väcker barnen. ”Du försöker bara komma undan! Jag ska fan jobba och göra allt för den här familjen medan du knullar runt bäst fan du vill!”

Jonas drar upp Monica i hennes hår med vänsterhanden och slår henne sedan med högerhanden i hennes ansikte. Nu känner Monica blodsmaken i munnen och hon känner sig mer hjälplös än någonsin. Då ser hon att Oskar står vid dörröppningen gråtandes och ropar att dom ska sluta bråka. Jonas vänder sig om och stänger dörren i ansiktet på Oskar. Hon hör att Oskar faller och på något sätt så tar hon sig förbi Jonas och lägger Oskar i famnen. Oskar är medvetslös. Nu hör hon att Emma står bakom henne och gråter. ”Ni är alltid emot mig, jag har fått nog av den här jävla familjen!” skriker Jonas. Jonas tar bort Oskar från Monica och knuffar ned Monica från trappen.

Monica vaknar upp någon sekund senare och hör att Jonas börjar springa ned för trappen efter henne. Hon vänder sig om och ser att Jonas nästan är nere men som tur är så gör alkoholen honom segare. Hon reser sig mödosamt upp och springer mot köket.

”Du kan inte gömma dig för mig kärringjävel, hör du det?” ropar Jonas. Monica får panik och vet inte vad hon ska ta sig till. Då får hon syn på köksknivarna. Hon tar den största hon hittar och riktar den mot Jonas när han kommer in i köket. ”Ska du döda mig nu?” säger Jonas och börjar skratta. ”Sluta” är allt Monica får fram.

”Jag har tamejfan fått nog av dig, jag kan inte lova att du överlever natten, hör du det Monica?” säger Jonas och går till anfall. Monica vet inte vad hon ska göra med kniven och innan hon hinner reagera så är Jonas där och slår undan kniven ur hennes hand. Han slår henne hårt i magen med all den kraft han har. Det är en otrolig smärta Monica känner när hon faller i marken. Det känns som något har gått sönder i henne. Hon tar sig mot underlivet och märker att hon blöder otroligt mycket. ”Du.. du har dödat mitt barn” säger Monica. ”Då får vi väll göra ett nytt då” säger Jonas och lyfter upp Monica mot bänken för att våldta henne. Monica tänker att det är i natt hon dör. Och skulle det inte vara för hennes två barn så skulle hon inte ha nått emot att dö heller. Vad ska dom göra utan henne och vad kommer Jonas att göra med dom. Mitt i sin förtvivlan så får hon tag i kniven som Jonas stötte ur hennes hand. Just när Jonas ska penetrera Monica så får hon tag i kniven och hugger den i hans mage. Jonas skriker och backar bakåt. Monica hugger honom igen fast i halsen den här gången. ”Din hora” säger Jonas sedan börjar blodet att sippra genom halsen på honom. Jonas faller ihop. ”Mamma, nej!” skriker Oskar och Emma samtidigt som dom gråter. Monica vänder sig om mot barnen gråtandes med en kniv i höger hand och blod rinnandes från huvudet, händerna och hennes underliv. Hon faller ihop på marken och allt svartnar.

Idag bor jag med mina två barn i en trea i Stockholm och jag mår bättre än jag gjort på många år. En gång i månaden så åker jag till Gävle kyrkogård, men inte för att besöka Jonas grav utan för att besöka Michelles grav. Michelle skulle fyllt fyra år i November och det är till henne jag tillägnar den här novellen. /Monica

3.00 avg. rating (62% score) - 3 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *