Kategorier
Noveller

Kärlekens religion

Jag skulle vilja ha en ny religion som jag kallar kärlekens religion.  Jag behöver inte veta var det är, men jag vet bara att någon kan älska mig. Det sägs att sufism är kärlekens religion. Du roterar runt sig själv och uppnår perfektion genom rotation. Det sägs också att rotation är existensens grundprincip. Jag letar inte efter sanningen i det som sägs. Bara letar jag efter kärlekens religion. Om det tar mig att följa sufism är det bra. Jag kommer att fyllas med universums skönhet, och mitt hjärta blir fyllt med kärlekens energi när jag kommer tillbaka från himlen till jorden.

Drömmarna är som fåglar på grenarna.

Det ägs inte av någon.

Det finns liv i döden.

”Låt din själ tyst dra dig till det du älskar, för det kommer aldrig att vilseleda dig.”

 I mitt första liv var jag en hora-när säger jag i mitt första liv menar jag att livet var kort, och det första livet måste bara vara en övning i andra liv. Jag  blev troende. Jag heter Samara i dag, men jag visste att jag var” Rabea Al-Adawiya ”i mitt första liv. I mitt tidigare liv kom jag en gång ut från staden, i ena handen en hink med vatten och i den andra handen ett bunt ved. När träffade jag en Shejk ,frågade han mig om min destination.  Jag svarade att jag ska släcka helvetet med en vattens hink och bränna paradiset med ett bunt trä, så att ingen kommer att förbliva på jordens yta, som tillber Gud av rädsla för helvete eller önskningar om paradis, och tills alla tillber honom med kärlek bara. 

Jag var Rabea, s ande och letade efter Gud i form av en man.

Kvinnor väljer inte prostitutionen för att de älskar det, men ibland vet de inte att de gör prostitution eftersom de tror att Gud skapade dem för männens njutning.

När jag var tretton år brukade jag frukta Gud . Jag var rädd att  vara skyldig och att Gud skulle skicka mig till elden så började jag leta efter honom.  Min far tvingade mig att gifta mig med AbuTalha. Han var en riddare i femtioårsåldern och han fick tio barn. Jag trodde att Abu Talha var Gud. Så jag var rädd för honom, och  ville inte gifta mig med en gud, men jag visste att han var den Gud som jag letade efter. Jag dyrkade honom. I den där tiden bodde jag  på Arabiska halvön. 

När Abu Talha dog kände jag att Gud inte längre finns. Jag trodde att han inte skulle dö. Jag dog också nar jag var 50,och föddes på nytt och gifte mig med en ny Abu Talha. Jag  trodde fortfarande att Gud var i en mans bild . När min älskade tvingade slöjan på mig visste jag inte orsaken, men jag trodde på det. Min älskade övertygade mig om att slöjan inte var för mig, utan för männens skull, eftersom kvinnorna var demoner. Gud gjorde lagstiftning för mig eftersom männen fruktar från mig. Jag accepterade alla villkor för min älskade eftersom jag betraktade honom som den Gud som jag sökte efter . När han välsignade mig genom att ha sex med mig gick jag in i djup dyrkan, och när han gifte sig med sina andra fruar kände jag att han blev en perfekt Gud. jag var tacksam mot honom eftersom han gav mig en av hans röda nätter, troligen kunde han inte sex eftersom han idag måste välsigna sin nya fru.

 Vi var Guds kvinnor, men jag kände behovet en man som han skulle ha sex med mig mer. Min mans unga vän älskade mig och blev en underbar Gud som inte lämnade mig förrän jag fick nog. Sedan dess hade jag möta gudar och lyda dem.

Efter att jag fyllt 30 blev jag äcklas av sex och lukten av män. Jag hade blivit sufism i kärlek till Gud och började leta efter det igen.

kärleken av Gud tänder mig

Tänd en eld i mitt hjärta

Ibland vet jag inte vem jag älskar

Jag kanske älskar Gud

eller djävulen

eller vinden

Jag letar bara efter kärleken,

och hittade inte Gud.

Jag fann mig vilse mellan sanning och legend, så 

 gick jag in i myterna genom tidsmaskinen, och 

hittade många gudar, orättvisa gudar och till och med vinden hade en gud.

Mitt hjärta smälter i kärlekens bön.

Kanske blir jag någon annan, liknade en profet,

eller mer än en profet eftersom jag känner bara kärleken.

Profeten kan politik och dyrkan, men jag tror inte på annat än kärleken, och ser i kärleken som en dyrkan.

Jag levde många liv

En gång var jag en lysmask

En gång var jag en fjäril

Idag är jag en kvinna

Jag minns väl när de anklagade mig för ett mitt heders fall. Jag trodde på den där tiden att Gud är en man, och det kan finnas många gudar. Situationen var svårare . Jag ville veta vad som hände mig varje gång , så åkte jag  en tidsmaskinen och gick till det förflutna.

Som om nuet verkar tråkigt. Jag förstod ingenting om sex bland araber, men jag hörde dem säga att sex är dyrkan.

Jag letade efter vackra berättelser om Gud, om djävulen, och om alla saker som jag letade efter en förklaring.

Myter är inte längre vår njutning eftersom de har förfalskats. Jag ville gå tillbaka till början när människan bad till naturens fenomen för att avslöja sanningen om den Gud vi tillber idag och kärlekens sanning i det förflutna. Jag hade inget annat val än att gå tillbaka i tidsmaskinen.

Jag åkte tidsmaskinen som det gick bakåt och träffade någon som heter Maulana Jalaluddin Rumi och frågade honom om Gud och kärlek. Han svarade att:”

Kärleken är inte skriven på papper, eftersom tiden kan radera den, och den är inte graverad på sten eftersom sten kan gå sönder, kärlek bor i hjärtat, så förblir den för alltid.

Den som önskar månen undviker inte natten, den som önskar rosor är inte rädd för dess taggar, och den som söker kärleken flyr inte från sig själv.

Utan kärlek är all musik buller, all dans är galen skap, och  all tillbedjan är en börda. Kärlek är oförklarlig, den förklarar allt.

 I kärleken finns det något av Guds storhet, demonernas andedräkt, profeternas plågor och gudarnas mysterium.

Jag frågade också Jalal al-Din al-Rumi om hemligheten med hans förhållande till Shams Al Tabrizi och hemligheten bakom Dervishs dansen. Han svarade inte direkt men han sa att :”sökandet efter Gud är djupt rotat i  alla hjärtan, vare sig det är , ett helgon eller en prostituerad. Kärleken finns i var sin från det ögonblick vi föddes och hade väntat på att möjligheten att dyka upp från det ögonblicket. Universum finns inom varje människa. Allt du ser runt dig, inklusive de saker du inte gillar, även de människor som du föraktar, eller avskyr, finns inom dig i varierande grad. Leta inte efter djävulen utanför dig själv. Djävulen är inte en övernaturlig kraft som angriper dig utifrån. Det är snarare en vanlig röst som kommer utifrån dig.”

Han sade också :

”Jag hade fastställt fyrtio regler för kärlek, I fyrtio regeln sade jag  att livet är meningslöst utan kärlek. Fråga dig inte vilken kärlek du vill ha, andlig eller materiell, gudomlig eller jordisk, västerländsk eller östlig! Skillnader leder bara till fler splittringar. Kärlek har inga etiketter, tecken eller definitioner. Det är lika rent och enkelt. Kärlek är livets vatten och en älskare är en eldens ande! Universum blir annorlunda när eld älskar vatten.”

Han sade också att

”Shams Al Tabrizi är inte död, hans själ är med mig, och idag lever vi tillsammans och sjunger Sufism sånger.

Vem sa att den odödliga själens Shams är död؟

Vem vågade säga att hoppets Shams har tagit över؟

Detta är inget annat än en Shams,s fiende som har stått under ett tak. ”

Efter det började jag få Sufism -läror.

Jag gillade sufism. Den unika kärlekshistorien mellan Rumi och Shams fick mig känna att Gud kanske inte var en man.

Efter att min religion blev sufism, hette jag min religion som kärlekens religion, och blev  mer förälskad i kunskap. Jag åkte en tidsmaskin och träffade Al-Hallaj för att  frågade honom: Varför fängslade de dig och dödade dig genom korsfästelse?

Han svarade att han greps med ett dokument skrivet i handen där han rekommenderar dem som inte hade råd med kostnaderna förAl Hajj, och att bygga en modell av Al Kaaba i sina hem för att genomföra omkretsen och ge allmosor till de fattiga och  några föräldralösa barn så att de har uppfyllt Al  Hajjs skyldighet.

Jag var rädd för hur människor skulle straffas, men jag minns fortfarande vad Al-Hallaj sa.

Jag tror på Romi utsaga.

Vad underbart du är, Romi!

 Jag är en kvinna som jag söker kärleken,  

och kan inte vara ensam för alltid.

Män är många.

Någon kom till mig och erbjöd sin kärlek.

Han bad mig att bära hijab och täcka min kropp

Varför frågar du mig det här?

Jag beställer detta skydd för män, sade han

Slöjan skapades inte för att skydda kvinnan, men det slöjan skapades främst för att skydda mannen. Kvinnan var inte fängslad i hemmet för att skydda hennes moral, utan hon var fängslad för att skydda mannen och mannens moral. Kvinnor är en demoner.

Menar du att jag är en demon?

Det är inte jag . Alla religiösa läror betyder det.

komma ur min väg! sade jag . Jag kommer att leta efter en kärlek som vi kan dela lika.

Du sade att jag är en demon, ond, och förför männen.

Kanske vet du inte att jag är en kvinna från lukten av jorden, från lysande stjärnor, från nattens tystnad och från gamla sagor.

Jag kommer att försvinna från ditt liv 

Jag kan samtala med vinden

och  gå i gryningsvägen

jag gjorde det och gick på en mörk, skuggig väg

Jag var inte rädd

Jag såg någon krama mig 

Vad vacker du är, Samara!

Vi dansade Dervishs dansen tillsammans. Vi dansade till en låt som säger:

”Jag längtar efter dig dag och natt, 

Jag önskar att mitt huvud hade en plats vid dina fötter dag och natt.

Min själ på natten och på dagen efterlyser din själ

Jag väntar på dig, jag väntar på dig dag och natt

Kommer du ihåg vad jag sa till dig?

Jag sa att inte gå för jag är din vän

I den här världens hägring är jag livets källa”

Vad säger du om att vi startar en dansgrupp?

Tillsammans kan vi gå runt sju gånger från vänster till höger tills vi når kunskap för att frigöra våra själar.

När du roterar runt sig själv ritar du årets fyra säsonger.

Du kan  höja din högra handen och sänka din vänster handen  i följd.

Försök med mig nu!

Om du är en man eller en kvinna kan du roterar runt sig själv.

Oavsett om du är ung eller gammal kan du

Försök nu!

Och glöm inte att bära din säckiga danskjol.

Författare: Nadia Khalouf 

3.00 avg. rating (62% score) - 3 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *