Kategorier
Övriga texter

Knegar mentalitetens vidriga ansikte Del 1.

Jag har flera års erfarenhet bakom min uppfattning och helhetsbild av det typiske industri knegaren.

Att knega är mycket svenskt och vacker kultur i många avseenden, dock så sargar det också människan i stor grad.

Jag jobbade i många år på ett stort företag där det tillverkas truckar, företaget är globalt och har mycket hög status, utifrån så är det förmodligen ett av de bästa företaget man kan hamna på inom industritillverkning.

Som anställd så får man se den riktiga sanningen om hur saker och ting går till och hur människan är funtad, det är inte bara svart eller vitt utan det finns många färgskalor på denna interna värld av skevhet.

Under årens gång har jag arbetat med flera sargade typer, sargade till stor del av yrket eftersom det är ett yrke där man blir fel i huvudet milt sagt.

Psykopater,griniga tjuriga gubbar som enligt mig bör ha skottpengar på sina huvuden, besserwisser som är patetiska rakt igenom, ja det finns mycket att ta av i denna sargade värld.

Under mitt första år i industribranschen så var jag mycket upprymd och samtidigt nervös eftersom det är mycket att ta in men till största del glad att ha jobb och tjäna pengar.

Vi var 7 personer från samma klass som lyckades få anställning direkt efter skolavslutningen, vi var utbildade svetsare och det skrek om jobb inom det yrket på den tiden.

Glada och nyexaminerade licenssvetsare så började vi arbeta i produktionen, tillverkning av truckar i massor.

Det var kul och skönt att man hade några från klassen man alltid hade vid sin sida, på raster osv så är det lätt att känna sig utanför som ny på ett kneg men den biten slapp man ju vilket var skönt.

Några månader gick och det kändes riktigt bra, jobbet rullade på fint och kollegorna funkade också bra till en början, men det skulle det bli ändring på.

Från glada dagar till mulet spikregn ändrades hela atmosfären på mitt kneg när en liten kort tjurig ful gubbjävel blev anställd och började på vårat skift.

Han hade sådan vidrig mentalitet och attityd att det var vidrigt att arbeta i närheten av den lilla fula gubben, jag märkte det väldigt snabbt att den personen är knas och pratade med mina andra kollegor om det, de delade inte samma uppfattning men tids nog såg de vad jag menade.

Vi hade en riktigt kul kollega som var rena solstrålen på jobbet, alltid roliga fasoner för sig, alltid ett leende och skratt till hands, han gjorde naturligtvis så att alla mådde bra och hade det trevligt med sin fina mentalitet men när den fula äckliga gubben kom så dröjde det inte länge innan vår bäste kollega sa adjö och lämnade skutan, han hade fått nog och slutade för att jobba på annan ort, han var inhyrd och veckopendlade till sitt jobb så han passade på att hitta jobb närmare där han bodde.

Vad var det då man hatade med den vidriga gubben? jo det var flera aspekter, allt var det fel på precis allt och tom om man hjälpte till med något som kom kommentarer om det också, det var många tankar om att han borde få en balk i huvet så han kanske får in lite vett mellan varven men man knegade på, vad mer kunde man göra..

Gubbäcklet var en kort liten jävel med fula glasögon som hela tiden behövde hävda sig, hela tiden försöka vara lika stor som dom andra för att bevisa något, självklart fattar man att han inte haft det lätt under årens gång med att vara en kort person men att ha ett beteende som denna är ingen ursäkt för den sakens skull.

Den lilla råttan gjorde så man vantrivdes på jobbet såklart, en liten person som ser till att ett helt skift blir till ett åskväder, vidrigt milt sagt.

Att gå på julbord med en sådan jävel vid samma bord var det inte tal om, jag gick inte på ett enda julbord eller annan arbetsrelaterande afterwork.

Industri knegeriet har den egenskapen att samla tokiga människor på.

Att jobba med tillverkning inom industrin sätter helt klart sina spår, att göra om samma procedurer om och om igen i skitig miljö och tungt ansträngande arbetsmetoder gör något med människan, jag är helt säker på att den finns högre procent skeva odiogniserade personer inom denna yrke gentemot andra yrken, dels för att yrket sargar människan mentalt men också för att det oftast drar till sig mindre funtade personer inom detta yrke.

Detta är ett smakprov verklighetens industriarbetare och jag kommer att dela med mig av mycket mera, kommentera och rösta gärna.

//Sanningen finns där ute

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *