Kategorier
Noveller

Mitt första liv

Avlägset förflutet

Ibland upprepas saker, eller upprepas drömmen.

Du tror att du känner till andra platser,

eller kommer från en annan värld.

Jag såg i min dröm att jag kom från ett land fullt av sol och drömmen upprepade sig ofta tills jag visste var jag kom ifrån.

Jag kommer inte längre ihåg de händelser som hände mig tidigare, men jag upptäckte att jag är någon som kommer från någon annan, inte min mamma eller min far.

När jag visste att jag inte var jag själv försökte jag att förstå vem jag var. var jag en tjej eller två tjejer?  Det kunde vara en illusion, men det hände förstås med mig, och jag kommer ihåg alla detaljer. Alla detaljer stannade kvar hos mig.

Jag är 60 år gammal och det förflutna skrämmer fortfarande  mig. Jag försökte glömma, men jag glömde inte allt. Det är en historia  om min själ som flyttade till Amerika och gick in i kroppen av en flicka. Jag kände mig inte först eftersom jag var en lycklig tjej som bodde i Amerika och mina föräldrar älskade mig.

En resa som förändrade mitt liv

Jag var nöjd med min barndom och bodde lugnt med min familj tills mina föräldrar bestämde sig att göra en turism i öst. Sedan den dagen förändrades mitt liv för alltid.

Jag heter Angelina, och bor med min familj i Amerika. När jag var tio år följde jag med min mamma och far på en resa till Palmyra . Jag var glad att vi skulle lära känna de berömda antikviteter i Palmyra.  Vi gick ombord på ett plan till Damaskus och därifrån tog vi en privat buss med guide. När vi nådde Palmyra och  innan jag gick på vägen kände jag att den här platsen känner jag till. När bussen stannade sprang jag in på en väg kantad med palmer. Min mamma krävde att jag skulle stanna och inte gå vilse på ett konstigt ställe, men jag kände att något drar mig, så min mamma och pappa sprang efter mig och höll på mig så att jag inte skulle träffas av en bil. Jag nådde en gata med hus gjorde av lera och tittade på dörren till ett hus och såg en mening ingraverad på arabiska på dess vägg, ”Samir och Zainab.” Jag kom ihåg de arabiska bokstäverna, och  mindes Samir, sonen till våra grannar. Vi brukade spela tillsammans. Jag glömde vem jag var i förra  tiden. Jag tittade på min mamma och sa på arabiska att Jag bodde här tidigare. Min mamma tittade på mig och lade handen på mitt huvud och mumlade med ord som jag inte förstod. Hon berättade att de måste ta mig till läkaren eftersom hon fruktade att jag var sjuk. Jag sa till henne att jag inte är sjuk, men jag hade bott på den här platsen tidigare och visste inte när det var. Det här är väggen i vårt hus, ingenting har förändrats i grannskapet.

När jag avvisade tanken på att gå till läkare eftersom jag inte är sjuk bad hon mig att komma tillbaka för att stanna hos teamet, så kom vi alla tillbaka.  Jag glömde det ett ögonblick. Medan reseguiden förklarade för oss om kronorna på de gamla pelarna såg jag en pojke . Jag kände honom, och ropade hans namn, Samir. Han vände sig mot mig och frågade mig hur visste jag sitt namn.

Jag pratade med honom på engelska, men han förstod inte vad jag sa, och indikerade för mig att följa honom. Mina föräldrar följde mig. Vi anlände till Samirs hus. Herregud, det här är Samirs hus som inte har förändrats. Samirs mor hälsade på oss, sedan kom en gammal man med sin pinne. Han tittade noga på mig och sa välkommen, Zinab. Jag förstod vad han sa, och mitt hjärta bankade. Den här gamla mannen var farfar till pojken Samir, och i mitt första liv var jag hans flickvän. Han kramade mig och grät, sen sa att han var ledsen när de slog mig . Min mamma var inte övertygad om vad som hände, eftersom jag gick tillbaka och pratade på ett språket som hon inte förstod, men hon såg att samtalet var seriöst mellan mig och familjen, och de talade samma språk.

Var det en verklighet eller en dröm

En viktig sak som jag upptäckte var att jag hade ett annat liv. Jag kom ihåg dess detaljer. Jag sa till Samirs farfar att livet var tufft här och  började gråta. Han  frågade en gammal kvinna om hon kände till Zainabs historia. Hon svarade att en ung kvinna vid namn Zainab dömdes till sten för döden på grund av äktenskapsbrott för femtio år sedan, och efter att hon dog dödade hennes far sin mor på anklagelsen att hon försummat uppfostra sin dotter. Kvinnan bad oss ​​komma in i hennes hus.  Ingen förstod det utom jag. Jag bad min mamma och pappa att komma in. Kvinnan frågade oss om vi var  hungrig. Jag svarade, ja. Hon erbjöd oss datum, bröd och yoghurt.

Plötsligt mindes jag min mamma, och  frågade kvinnan om hon grät när de dödade henne, men jag  väntade inte på svaret och började gråta, och skrek, min mamma, min mamma, varför dödade de dig?

Jag sa till min mamma att jag skulle vilja åka hem. Jag kunde inte längre bära denna smärta. De dödade min mamma. Hon svarade att hon var min mamma och att ingen hade dödat henne, men jag sa att jag hade en annan mamma i mitt första liv. Hon såg mig otro .Min mamma sa att vi först måste träffa turistteamet och vi kommer alla tillbaka.  Vi återvänder för att fortsätta turismen mellan ruinerna.

Reseguiden förklarade om ruinerna av Palmyra och om drottning Zenobia, som ansåg Zenobia drottningen av den romerska kolonin Palmyra och hennes namn på arameiska är Bat Zabai. Hennes man var Uthaina den anförtrodda härskaren över Romarriket till kungariket Palmyra, som kunde återställa de östra regionerna i Rom från persiskt styre, innan han och hans son Herodes mördades vilket gjorde Zenobia tronregenten för hennes unga son Wahb Al-Lat, som ärvt från sin far sin titel: King of Kings Och härskaren över öst, efter att ha fått tronen, ville Zenobia skilja sig från det romerska riket, så det ockuperade de östra regionerna av det och införde sin kontroll över Egypten och Anatolien och förklarade sedan sitt oberoende från Rom.

 När guiden ville förklara om  teatern i Palmyra, sa han att det är en arkeologisk teater som ligger i den syriska staden Palmyra, och arkeologer tror att den byggdes i första hälften av andra århundradet och  när det tog kontroll Romarna ockuperade staden och den begravdes under sanden fram till 1950, och därefter ägde grävnings- 

Zainab lyser på scenen

Zainab blev förvånad och grät inte längre eller hade ont. Hon  talade arabiska framför alla och sa att hon kom till scenen i sitt första liv och sjöng en sång för barn . Sedan grep hon mikrofonen och började sjunga medan publiken applåderade henne, och en av musikerna kom för att komponera låten åt henne igen. Fadern och mamman blev förvånade över vad som hände och fann ingen förklaring, men de var glada.

På kvällen frågade fadern sin dotter när hon hade lärt sig arabiska, och hon svarade att hon inte kunde arabiska och hon glömde plötsligt allt .Som om det var en dröm. Jag kände mitt hem i mitt första liv, min skola och mitt arabiska språket , men  nu försöker jag samla mitt minne för att uttala en mening på arabiska, och jag kan inte. Jag förstår fortfarande några arabiska uttryck och meningar, men jag kan inte svara. Det enda jag vet  att gamla Samir var min vän som jag brukade leka med i min tidiga barndom .  Han döpte sin dotter Zainab. 

Minnen

Jag blev 60 år och jag minns fortfarande den historien.

 Jag kom  ihåg hur de satte mig i ett hål. Män som stod runt hålen kastade stenar på mig. Herregud, jag är rädd nu.

Halsen torkade ut så sprang jag iväg .Min mor och min far följde mig . Jag ville att de skulle återvända till vårt hemland.

Håll mig, mamma

Jag är rädd

Jag gillar inte den här platsen

Det var en mardröm

Jag är rädd att någon kommer att gripa mig

Här ligger rädslans land

Ett land där män dödar varandra,

och de dödar kvinnorna och flickor

Det var mitt första liv i dödslandet

Jag vill glömma minnena

Jag var glad när jag steg upp på planet och  kommer tillbaka till vårt hem och till mitt normala liv. Jag växte upp och visste inte längre om det som jag såg var en dröm eller en verklighet, allt jag vet nu är att jag älskar att leva i säkerhet.

Jag kommer att söka kärlek och fred.

Författare: Nadia Khaloof

3.00 avg. rating (65% score) - 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *