Kategorier
Övriga texter

Mitt Studielån

Mitt Studielån, Av Anna Imberg, Norrköping.
Hon startade sina studier vid den troligtvis tuffaste tekniska högskolan i SE och finansierade utbildningen med studielån. En investering inför framtiden. I Sverige anses det bra att studera på högskola och universitet. Att utbildas. Att bli lärd. Att träffa nya människor med ett gemensamt mål i sikte: Att utbildas och ta examen. För att garanteras ett jobb som är OK i framtiden. Studierna fungerade bra. En typisk dag innebar att vakna på morgonen, tvätta sig, äta frukost, städa lite hemma, cykla till skolan. Studera i skolan 8h cykla hem, handla lite laga mat, gå ut med soporna, ha lite fritid, studera lite hemma, se på nyheterna, gå och sova i tid för att vara utvilad nästkommande dag. Göra något roligt på helgen. Gärna åka ut i naturen för att hålla sig frisk och kry i framtiden. Studierna fungerade mycket bra. Den första terminen var mest för att lära sig utbildningsorten och flytta till bättre bostad. För varje termin blev resultaten bättre och bättre. Från betyg 3 till 4 till 5. Allt med egen kapacitet utan rådgivare. Första gången hon fick en femma från den bästa tekniska högskolan i hela Sverige höll hon på att svimma. Sedan blev hon mer van på något sätt. I slutet på utbildningen sattes de teoretiska kunskaperna som förvärvats på praktiskt prov genom ett examensarbete. Hon arbetade med molekylär biologi och cellodling. Ett riktigt intressant jobb som kräver ytterst noggrannhet och bra förståelse. Detta var ett av hennes bästa ämnesområden på den tiden. Arbetsdagarna var ibland mycket långa. Att sköta cellodlingar är ett omfattande arbete som ibland måste utföras vid bestämda tidpunkter. Dvs ibland fick privatlivet vara i andra hand. Examensarbetet fullgjordes till bra resultat och examen tog hon i tid. Hon minns själva ceremonin med pompa och ståt. Ceremonin hölls i Lunds domkyrka och hon hade bjudit ned sin mamma och pappa och sin tvilling-boror för att få närvara vid denna högtid. Hon hade lite udda kläder. Arme´grön topp och mintgrön dräkt. Hon hade hört talas om fd studenter som jagar nyutexaminerade och tänkte att sina anhängare skulle hon få till Armen eller ännu bättre inga anhängare. Vid ceremonin medverkade också dåvarande pojkvännen som också blev make 4 år senare. Under studietiden tog hon inte fullt studielån. Detta pga att hon hela tiden hade för avsikt att betala hela skulden så snart som möjligt. Efter examen arbetade hon ett år och därefter doktorerade hon i Uppsala. Gifte sig och åkte till Rom på bröllopsresa. Under doktorerandet i Uppsala orienterade
hon en del för en klubb och blev nästintill stjärna i hela klubben. Hon var duktig på att springa. Detta har hon alltid varit. Hon var ännu duktigare på att forska och ansökte om ett patent i egenskap av privatperson. Hon betalade på studielånet hela tiden. Varje månad minskade studieskulden. En dag presenterade hon sin avhandling offentligt. Efter att ha varit influensasjuk i 10 dagar var det en lättnad att svara på några för enkla frågor av en opponent, och en betygsnämnd. Åhörarna var relativt tysta. Presentationen var klar. Hon minns att hon hade svart kavaj och vit/svart spräcklig kjol (ingen sjukdom i framtiden) och att händerna var iskalla efter presentationen. Så mycket arbete i 4 år för att på slutet få så enkla frågor. Hon hade kunnat berätta om sitt arbete ett bra tag till men krafterna hade inte riktigt återlänt efter influensan. Hon hade 10 dagar innan sin egen disputation medverkat på NM´s disputation och troligtvis fått en psykopat mask i vinet. Mindre roligt. AH hade lagt druvsocker i folkets vin för att få en trevlig fest. Hon hade svarta kläder på festen för att tala om att jaga inte mig i framtiden. Detta var inte pompa och ståt. Detta var något helt annat. Det vet alla människor som bott i Uppsala kommun. Hon betalade på studielånet hela tiden. Skulden minskade och minskade och minskade. Under doktorerandet i Uppsala undervisade hon blivande apotekare och apotekstekniker och receptarier. De trevligaste var receptarierna. Hon betalade på studielånet och erbjöds jobb som universitetslektor efter examen. Arbetsuppgifterna var desamma som under doktorandtiden ungefär. Lönen var väl ngt bättre. Denna användes till att betala på studielånet. Hon jobbade några månader tills anställningen som från början var en projektanställning var slut. Hon sökte jobb. En dag fick hon ett brev på posten hem till sin insatslägenhet på Sankt Olofsgatan. Hon informerades om att du har vunnit en miljonvinst på din premieobligation hos riksgälden (2004). Hon lämnade vinstinfobrevet hemma i två dagar innan hon skulle hämta ut sin vinst och någon hade använt huvudnyckel och gått in och stulit vinstinfobrevet. Hon polisanmälde. Hon anmälde till försäkringsbolaget. Hon betalade på studielånet. Kort därefter startade en psykologisk uppföljning av anorexiförbundet eller någon annan som gick ut på att jaga mig till undervikt ofrivilligt. Mycket obehagligt.
Idag, 19 år senare (2023), är jag normalviktig och jagar miljonvinsten och betalar på studielånet. Klart är att den som stulit vinstinformationsbrevet
för 19 år sedan har kriminella avsikter. Speciellt hösten 2014 (i September) blev jag trakasserad och speciellt hösten 2023 (i September).
Jag betalar på mitt studielån så lite som möjligt nu idag eftersom att jag behöver mina pengar. Jag följer upp ärenden hos justitiekanslern och riksgälden därför att jag har juridiska rättigheter och jag tillhör dem som får hantera pengar. Jag cyklar ibland för att vara frisk också i framtiden. Tex har jag cyklat ca 20 mil denna sommar. Jag är privatperson, 100% kvinna med hela livet framför mig. Jag ser nu fram emot att få min miljonvinst utbetald till mitt privatkonto så att jag kan få betala mitt studielån. Under dessa år har jag på sätt och vis fått vara nära både Sankte Olof, Sankte Per och Sankte Erik. Denna novell är sann till 100%. Jag lånade pengar för att studera. Jag är skyldig 167 000 SEK och jag äger en miljonvinst. Nu ska miljonvinsten utbetalas och studielånet återbetalas. Tack för att ni tror på mig. Jag kan tex studera till Receptarie när jag betalat tillbaka mina 167000 SEK i lånade pengar. Efter några få år får jag examen och kan arbeta i 13 år till och garanteras ett jobb. Tack, Tack, Tack, Tackar.

Författare: Anna Imberg

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Ett svar på ”Mitt Studielån”

En stark bild av hur livet, för en begåvad och energisk person, kan gestalta sig. Både lätt, tufft och slumpmässigt.
Åke J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *