Kategorier
Noveller

Odödlig

Jacob Hollow stiger upp ifrån sin stol i rätten. Domaren dömer Jacob Hollow till 450 år i fängelse för morden av 30 stycken. För att detta inte ska hända igen så kommer du att avrättas om en vecka i staden Jefferson City Missouri där du har satt staden i skräck för sista gången. Med handklovar ring händer och fötter förs han tillbaka till fängelset för att sedan transporteras till fängelset i Jefferson City i Missouri för att sedan om en vecka avrättas genom dödlig injektion.

Efter några timmar är Jacob Hollow nu i Jefferson City. Medans vakterna tar bort handklovarna på honom. Så ber han om en tjänst.

 • Skulle jag kunna få papper och en penna?

Vakterna säger ingenting. Men efter några minuter kommer dom tillbaka med papper och penna. Jacob börjar att skriva ett brev till en kvinna som han träffade under sitt dödande. Skulle döda henne. Stod över henne i Jefferson City en kväll. Men insåg när han kollade i hennes ögon att det inte gick. Det var något som gjorde att han stannade upp och lät henne komma undan. 

Skickar brevet till kontoret som hon jobbar på. Efter några dagar så kommer det ett brev till Maggie Winslows kontor. En man kommer in med brevet som Jacob har skrivit. Där det står att han nu står för döden inom en vecka. Kommer att få dödlig injektion. När Maggie får brevet så är det bara 3 dagar kvar tills detta händer. Maggie vinkar ifrån sitt kontor på sin kollega.

 • Jag måste vara borta i några dagar. Har ett fall som behövs hjälp i. 
 • Okej. Vart är detta någonstans?
 • Om det skulle vara något så kan du nå mig på mobilen.

Maggie säger ingenting om var hon ska och vad fallet innebär för något. Hon går ut ifrån sitt kontor och åker till sin lägenhet som ligger en bit bort. 

Packar en väska för att kunna vara bort ett litet tag. Sätter sig i bilen och åker till Jefferson City.

Efter ett par timmar i bil så är hon i Jefferson City. Anländer ett par dagar tidigare än vad hon egentligen skulle. Hon ska vara med i rummet där Jacob Hollow ska avrättas den 30 oktober 2023. Ställer bilen vid fängelset. Går in. Visar sin bricka för vakten som står vid expeditionen och tar emot. 

 • Inte visste jag att du skulle komma idag. Du är lite tidig. 
 • Ja jag kom lite tidigt så jag hinner med lite privata ärenden också, som att träffa några i familjen när jag ändå är i stan.

Blir insläppt. Vakten säger också att chefen sitter till höger. Maggie går till vänster. Vill inte träffa fängelsechefen just nu. Kommer in i rummet där de dödliga injektionerna finns. Känner på stolen där Jacob kommer att ligga och dö för morden han har begått. Hör att det är någon som är på väg in. 

 • Inte visste jag att du var i stan Maggie.
 • Jag kom lite tidigare än vad jag skulle.

Fängelsechefen William Hale tar med sig Maggie in till sitt kontor.

 • Du har verkligen kommit upp dig. Fint kontor. Fin utsikt över gården.
 • Ja det duger fint. 

Maggie sätter sig i en stol. William kollar på henne med ett par ögon som gör att hon känner sig obekväm. Känslorna finns fortfarande kvar hos William. Maggie kliver upp ifrån stolen och kollar ut mot gården ännu en gång. 

 • Så denna Jacob Hollow. Han har gjort mycket i denna stad. 
 • Ja det kan man säga. Staden levde i skräck i 3 år. På grund av honom. 30 mord är han dömd för. Men jag vet att det är mer. Nu om några dagar så ska han avrättas. Du kan stå bredvid mig om det är okej.
 • Jag det är helt okej. Känns som jag inte varit tillbaka på evigheter i denna stad. Jacob fanns inte då.
 • Du har varit borta i 5 år. 

Maggie tackar för sig och går ut därifrån. Säger att dom ses den 30 oktober. William kollar in Maggie när hon går ut. Kollar ut mot gården där fångarna har fått en timme i dagsljuset. Förstår men ändå inte vad som gjorde att det blev slut mellan dom. 

Maggie går ut till sin bil. Känner fortfarande en ilska över att han fick jobbet som fängelsechef när det var faktiskt hon som skulle ha det. När William fick veta detta, så var han så glad över att fått detta. Ingen vetskap över att det stod mellan dom två. Men valde William istället. Maggie hade blivit vansinnig. Packat en väska och sedan dragit därifrån på en gång för cirka 5 år sen. Nu är hon tillbaka i staden för att se när Jacob Hollow ska dö. 

Jacob Hollows tid är kommen. Han sitter och äter sin sista måltid i cellen. Vakterna väntar på att han ska bli klar. Sedan tar honom ut med handklovar kring fötter och handleder. Kommer in i rummet där familjer sitter och väntar på att döden ska komma för Jacob. Blir ett avslut för familjerna som har levt i skräck i många år. Spänns fast i stolen. Lägger sig ner. 

 • Är de något du vill säga innan du dör av dödlig injektion?

Jacob ligger tyst. Då nickar William till han som kontrollerar injektionerna att börja. Efter ett tag så stängs ögonen på Jacob Hollow. Maggie står och kollar när Jacob dör inför hennes ögon. Pulsen kollas. Men finns ingen. Inga hjärtslag. Jacob förklaras död inför alla. Familjerna faller i gråt av lättnad i salen. Känner att dom äntligen kan börja leva mer normalt. 

Jacob Hollow åker nu i en bårbil till bårhuset för att invänta sin begravning. 

En lapp sätts stortån med sitt namn på och skjuts in och luckan stängs. Medan mannen håller på med sina papper och står vid sin dator, så hörs en smäll. Kollar upp ifrån sin dator men ser ingenting. Bryr sig inte så mycket om att det smäller. Det är alltid en massa ljud nere i bårhuset. Många säger att det spökar. En smäll till hörs. Går ut till rummet, går fram till luckorna. Någonting hörs igen. Öppnar luckan som precis har stängts. För att se så att den har gått ingen ordentligt. Drar ut båren för säkerhetsskull. Helt plötsligt öppnas ögonen på Jacob Hollow. Tar ett stryptag på mannen som är paralyserad av skräck. Sätter sig upp med handen kring mannens hals. Mannen faller till backen med fallna ögon. Jacob kliver ner. Hittar ett par gamla kläder. 

Går ut ifrån bårhuset. Hinner ut utan att någon ser honom. 

Går på gatorna i Jefferson City. Mörkret har fallit. Kommer en bil bakom honom. Försöker gömma sig lite. Så att ingen ser honom. Bilen stannar vid honom. Jacob stannar upp vid bilen. Rutan åker ner. Där sitter Maggie Winslow. Ber honom hoppa in i bilen. 

Dom åker till en stuga som ligger längre bort i skogen. Lite utanför Jefferson. Kommer till stugan och Maggie går ut och kramar om Jacob. Kysser honom på munnen som är lite kall. Jacob går mot duschen direkt när han kommer in i den varma stugan som är Maggies. Duschar av sig doften av bårhus. Kommer ut ifrån den varma duschen med en handduk kring midjan.

 • Du har lite kläder som ligger i sovrummet där borta. 

Maggie pekar var sovrummet ligger. Jacob tar på sig kläderna i sovrummet. Går mot köket där Maggie står. Maggie kramar om Jacob igen. Kollar på honom med ett par hypnotiska ögon, en röst som är lugn och sansad. 

 • Du är min nu. Du ska göra som jag säger. Jag bestämmer över vad du ska göra. Du ska lyda mig. Förstår du vad jag säger.
 • Ja jag förstår.

Jacob hamnar i en trans. 

 • Du ska ut vid midnatt. Då ska du mörda igen. Här har du din kniv. Detta är kniven som du har mördat många med. 

Jacob säger ingenting. Bara nickar förstående. När klockan slagit midnatt sätter han sig i bilen som tillhör en av Maggies föräldrar. En svart pickup. Jacob åker ut mot staden som en gång sattes i skräck. Åker runt på gatorna. Kommer fram till en gränd där det går en kvinna. Kollar in henne var hon går. Kommer upp bredvid henne. Tar ner henne med bildörren. Den brunhåriga kvinnan faller till marken. Jacob kliver ut och tar med sig kniven. Vänder på kvinnan som ligger ner. Skräcken ser han i ögonen. Skär av henne halsen, 3 hugg i hjärtat. Öppnar jacka och skjorta. Skär med kniven ett kors som täcker överkroppen. Drar kvinnan in i gränden. Lägger henne bakom en container. Åker därifrån. Kommer till stugan efter ett litet tag. Där står Maggie i köket och väntar. 

 • Gick allting bra?
 • Allt gick bra.
 • Var det någon som såg dig?
 • Nä ingen såg mig.

Jacob lägger ifrån sig kniven på köksbänken. Maggie gör ren kniven medans Jacob lägger sig i sängen. Maggie kommer in efter ett tag och lägger sig bredvid honom. Håller om varandra tills dom somnar. 

Jacob vaknar vid 10 på morgonen. Maggie möter honom med en kopp kaffe som han tar till bordet. En smörgås med smör och ost kommer. Tar en tugga av smörgåsen och kaffet. Känner att det är det bästa som han har ätit. Efter att ha suttit fängslad och avrättad. Ingen tro på att få komma tillbaka. Så uppskattas allting igen. Kaffet och smörgåsen. Tar kaffet till vardagsrummet. Maggie kollar telefonen. Direkt står det att Jacob Hollow har rymt ifrån bårhuset. Jacob Hollow som blev avrättad, kom till liv efter ett tag i bårhuset. Lämnade en man medvetslös som sedan kom till medvetandet och berättade vad han har varit med om. Maggie kommer till vardagsrummet. Visar Jacob detta.

 • Va fasen är detta. Varför dödade du honom inte.
 • Det vet jag faktiskt inte. Jag tog ett stryptag på honom. När han somnade så lät jag honom vara. 
 • Nu kommer polisen att vara efter dig igen. För nu har dom sett dig levande. Hur dum får man vara.

Jacob kramar om Maggie. Som lugnar sig lite. Säger att dom måste hålla låg profil ett tag. Jacob nickar förstående. Natten kommer ännu en gång. Vid midnatt så tar han kniven och bilnycklarna för att det var så det var ifrån början. Jacobs hjärna är inte med i ändringen. Adrenalinkicken han fick efter mordet igår blev en så stor lust som tar över Jacobs kropp. Åker iväg när Maggie gått in i badrummet.

Åker ut mot dom svarta gatorna. Möter ett par polisbilar. Men åker därifrån. Blir tomt på bilar. Kommer dit han var en gång för länge sen. Åker dit. Ser en kvinna komma ut ifrån ett fik. Känner doften ända hit av maten som han har suttit och ätit. Kollar in brunetten som kommer och går vid honom. Åker upp bredvid henne. Gör samma sak igen. Bildörren som gör att hon faller. Skär av henne halsen innan hon hinner att skrika. Men skräcken i deras ögon som gör dom paralyserade så kommer dom inte göra ifrån sig ett ljud. Men Jacob tar inget för givet. 3 hugg i hjärtat. Öppnar jacka och skjorta. Gör ett kors med kniven som täcker överkroppen. Drar kvinnan in i en mörk gränd. Lämnar henne där.

Åker till stugan. Där står Maggie i köket. Förbannad över vad som precis har skett.

 • Skulle du inte hålla låg profil i natt och inget dödande. 
 • Jag hörde bara låg profil. Du har sagt att jag ska döda vid midnatt i Jefferson City. Sätta skräck i staden igen.

Maggie förstår vad hon har gjort. Felet är hennes.

 • Var det någon som såg dig?
 • Som du har sagt låg profil. Jag höll mig undan polisen. Där jag kände igen mig dödade jag en till kvinna.
 • Duktig pojke. Du är min duktiga pojke.

Jacob lägger sin blodiga kniv på köksbänken. Går och lägger sig i sängen och väntar på morgonen. 

Distriktschefen sitter på sitt kontor och läser tidningen. Där det står att det har skett två mord i Jefferson på kort tid. Med samma mönster som Jacob Hollow. Det som har skett. Att Jacob är fortfarande där ute. Rymt ifrån ett bårhus. Gör honom vansinnig. Han kliver upp ifrån sin kontorsstol. Går ut till alla i distriktet.

 • Ni vet vad som har skett igen i Jefferson City Missouri. Vi lägger alla fall på is ett tag. Vi fokuserar på att ta fast Jacob Hollow. Denna gång så ska den jäveln få det han förtjänar.
 • Dog inte Jacob Hollow?
 • Vi trodde det. Men nu har han eller hans kropp rymt ifrån bårhuset. Det kan vara så att vi har en copy cat att göra med. Men till sanningen så tror jag att någon gjorde något med kapslarna vid avrättningen. Ut på gatorna alla. Vi sover inte förrän han är fast.

Alla går ut mot sina bilar. Sätter sig två och två och åker ut för att få fast mördaren.

Jacob sitter med en kaffekopp i handen vid teven. Kollar på exakt det som han vill. Kollar på en film ifrån förut. Minnena från förr kommer tillbaka. Kollar sig runt i rummet och kollar på Maggie som står i köket. Jacob går ur sin trans av minnena från förr. När han satt i sitt rum och kollade på actionfilmer som nu visas på teven. Känner att han mördat. Något som han inte vill göra. Han känner att fått en andra chans genom att få leva. Att inte blivit avrättad är ju en ljusning. Fått en andra chans. Men känner att den är förlorad. Alla är efter honom igen. 

 • Vi håller låg profil i natt. Med tanke på vad som skett och det som står i tidningen, så är alla poliser nu ute på gatan. Dag och natt.
 • Okej, inget dödande.
 • Bra att du förstår.

Jacob känner en lättnad att inte behöva döda. Även om lusten i hans kropp och själ säger annat. Så vill han nu göra skillnad. Något i honom säger att det är fel och han inte behöver göra detta. Maggie gör honom till en mördare.

Natten kommer. Snart är det midnatt. Maggie Winslow sitter vid köksbordet och tänker. Två mord har skett. 3 mord så är det seriemord. En seriemördare i stugan. En seriemördare vid min sida. Lusten till detta blir stor för Maggie. 

 • Du ska ut i natt.
 • Okej, men sa du inte att jag inte skulle.
 • Ändring har skett, du gör som jag säger eller hur.
 • Ja det gör jag. Du bestämmer över mig. Inte jag.
 • Bra. Du ska ut vid midnatt och mörda en till.

Klockan slår 12 på natten. Jacob tar sin kniv. Tar bilnycklarna till pickupen. Går ut och startar bilen. Låter den gå på tomgång. Går in i stugan igen. Går fram till Maggie. Viskar i hennes öra.

 • Inget mer. Inget mer.

Kniven åker in i magen på Maggie. Maggie faller ner på marken. Med händerna kring magen. Skär halsen av henne. Lägger kniven bredvid henne. Sätter sig i bilen och åker iväg.

Går ut vid polisstationen i Jefferson. Går in till mannen som står vid disken. 

 • Hej! Jag heter Jacob Hollow och jag är här för att överlämna mig till polisen. Jag ger ett erkännande för morden som nyligen begåtts. 

Ut kommer det fler poliser med dragna vapen. Jacob går ner på knä med händerna över huvudet. Handfängsel runt handlederna. Han dras in i en cell. Nu sitter Jacob Hollow i en cell för morden han har begått. Som nu är mer än det han dömdes för i rätten första gången. 

I rätten den andra gången skyr domaren inga medel. Utan säger att du ska dömas till döden för alla mord som du har begått. Förra gången sa han må gud vare med dig. Men denna gång sa han ingenting. Enligt domaren själv så vill han att ska hamna i helvetet för allt han har gjort. En sådan ondska ska inte finnas i denna värld.

Jacob åter till sin cell. Väntar på döden som kommer att ske inom ett par dagar. Denna gång går det lite snabbare än förra gången. 

Sista måltiden får han ingen. Får i sig lite mat som alla andra fångar får. 

Kommer till rummet där han nu ligger fastspänd. Ännu en gång för avrättning. Injektionerna påbörjas. Jacobs ögon slutas. Kollas. Ingen puls. Dom låter det vänta ett tag. Ingen puls.

Mot bårhuset där han legat förut. I ett kallt rum. Rättsläkaren sätter en lapp på Jacobs stortå. Jacobs kropp är nästan blå. Mannen går till sin dator för att skriva in något snabbt i datorn. Kommer tillbaka till båren. Kollar in Jacob som ligger livlös. Tar tag i båren för att skjuta in den. Då, precis då öppnar Jacob upp ögonen igen. 

Författare: Robert Färnlund.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *