Kategorier
Noveller

Vi kommer att stanna här

Om jag sjöng en låt om mig
Om jag skickar låten med vinden till dig
Om du har tid att höra denna låt
Hör du för vindens röst!
Jag skickade en gammal sång med sorgsen melodi
Vinden bar den för dig
När du hörde min röst, låt mig veta
Om du inte hör mig ska jag stoppa vinden
Kan du göra mig sluta skrika och gråta?
Ingenting är värt den ansträngningen
Tiden ger våra sorger till vinden
Så ser jag mig själv utanför tiden
Bara från min röst kan du känna mig
Min röst är bland vindens ljud
Lyssna precis på vindens ljud!
Jag ska vänta på dig där

Introduktion

När jag tänkte på att skriva denna text trodde jag att det var annorlunda arbete som jag bara gör det. Men när jag började skriva kände jag mig som om jag skrev någonting bekant på förhand. Med andra ord, händelserna i den novellen som jag hade skrivit är liknade tusentals historier i realiteten. Kanske ännu fler.
Jag var sexton år gammal när jag besökte Bosra- teatern i genom en skolresa . Jag kom bara på Historia lärare orden ”denna plats är viktig för mänskligheten, men jag är rädd för alla arkeologiska platser i vårt hemland.

Jag såg människor grävde på arkeologiska platser och säljer antikviteter utifrån, men teatern är fortfarande intakt. Det finns en svart handel med antikviteter.”

Veckor senare hörde jag att historieläraren hade fängslats eftersom han var en fara för hemlandets säkerhet och att han var en spion. Jag förstod inte problemet. Min klasskamrat sade att en högre anställd på museet larmade att läraren väckte falska ryktena så att han fängslades.

Efter mer än femtio år sedan träffade jag några syrier från staden Raqqa i flyktingboende. Vi pratade om allt på långa kvällarna. En man sade att hans arbete i Syrien var att undersöka om antikviteter. Sedan säljer han till smugglare man. Jag kände mig främmande för denna värld. Jag kom ihåg historieläraren. Så trödde jag att han var förtryckt. Jag upptäckte att jag inte visste någonting i mitt land.
Händelser rullade och döden blev som en drick ett vattens glas. Alla dödar alla.
På en gång innan det smutsigt kriget skrev jag en sorg dikt till en ung man som han var nybörjare sångare. Han sjöng dikten då dog några veckor senare i början av händelserna.

Händelserna accelererade. Byar och städer förstördes. Folk visste inte längre var döden kom ifrån. Min historia liknar hanske en sann historia där som det självbevarelsedrift driver människorna att fortsätta. Läkaren som förlorade sin familj blev en volontär för att rädda barnens liv. Kvinnan som förlorade sina barn ta hand om föräldralösa barn. Många historier där liknar det. Den här historian är en av de.

Men jag anser mig själv som en överlevande. Många av dem som flydde som jag överlevde de inte, några dränktes i havet, varav några var smugglers offer. Jag anser mig själv lycklig. När det gäller de som är kvar, får de inte ha pengar för resans tillflykt, eller vissa av dem inte kan övergiva miljön där eftersom de bodde länge i platsen .

Vår berättelse

Amal föddes i en liten by i södra Syrien . Hon var det äldsta barnet i familjen. Amal var fjorton år när flygplanet bombade hennes by. På där den dagen kände alla byborna i rädsla. Många män, kvinnor och barn hade dött. Bland de var Amals pappa. Livet blev svårt sedan den där tiden. Byn hade inte längre vatten, el, eller mat. Skolorna stängdes.

Men Amals mamma kunde försörja sina barn. Hon samlade örterna från marken och gjorde dem mat, bar vatten med spannen från långt borta och behandlade med alla sina barns sjukdomar med ört te.

En dag kom maskerade män med gevär och sköt befolkningen. Amals mor drabbades av en kula så hon inte kan gå med fötterna. Merparten av befolkningen lämnade byn men Amals familj kunde inte flytta eftersom sin mamma kunde inte gå på fötterna och hennes syskon var fortfarande små barn. Så stannade de kvar med några människor i byn.

Människorna som de var gamöa personer eller små barn. Amal sade till sin mamma att hon inte måste vara rädd eftersom Amal bestämde sig att ta hand om henne och sina syskon också. Så började hon sitt arbete. Det är inte lätt att försörja en familj på fem medlemmar.

Hon har inget medel att leva. Hon var fortfarande ett barn. Men hon var också modig. Hennes mamma skulle berätta för henne när hon återvänder från sitt jobb, och säga att Amal är fortfarande ung för att jobba men hon kommer att växa upp en dag.

En dag kommer barnen att växa upp.
Sen ska deras drömmar växa.
De ska bygga ett bra liv.
Amal ska förändra den svårlösta situationen.
När jag ser du komma känner jag att solen grinar.
ditt leende är fylld av kärleken och ömt.
Du är en tjej som hon förtjänar bättre liv.
Du är inte liknar alla barn på jordklotet.
Du är himlens gåva.

Amal omfamnar sin mamma och pratar med henne om hennes lycka när sin mamma inte ser ut lider och när hon själv kan ta med mat för sina syskon.-Jag vet inte varför jag känner mig glad, mamma.
Allt har blivit förstörd men mitt hjärta är fullt av livet.
Jag vet inte hur städerna är. Men här ska jag göra något som jag kan älska det .
-Städerna var vackra tidigare. Människor i staden var inte så fattiga som de är idag. Även om livets lag tenderar till att utvecklas men vår situation är motsatsen det. Vi, den föregående generationen hade mer frihet än din här generation. Jag bodde hos min familj i Damaskus innan jag gifte mig med din far. Skolan tog ibland oss till Shakespeare Theatre och andra kunskap platser. Nu har allt kommit tillbaka hundratals år, och alla städerna har blivet förstörda som vår familj.

-Jag kommer ihåg Damaskus som en dröm, men jag har inte tyckt om att gå till eftersom mina kusiner behandlade oss som om de var bättre än oss och kallade oss bönder som det är svärord enligt dina opinion. De förlöjligade av oss. Jag älskar vår byn. Jag önskar också att jag kan stanna kvar här . mitt liv är här. Jag ska försöka att min framtid också består här .
Åh, mamma. Som om du inte lyssnar på mig.
-Jag lyssnar på dig men det verkar som om jag hade annan åsikt .Jag försökte att flytta från by till stor stad eftersom jag kände att livet var tufft i byn. Det behövde att arbeta hårt. Så länge drömde jag om att ha en lägenhet i staden, och en av er hade ett oberoende rum.

-Ursäkta, mamma. Jag ska berätta om något som jag inte berättar innan. Dina generationer hade drömt mycket. Men de sökte inte sanningen .Vi levde som tiggare bland våra kusiner. Du vågade inte att hävda dina rättigheter. De gav inte dig från ditt pappas arv eftersom du bara var en kvinna. Du var svag eftersom du tyckte att det inte var rätt för tjejen att besöka sin familj. Du har samma tycke om tjejer.

-Det är inte precis vad du säger. Ämnet handlar om traditionen. Flickan ärver inte från sin far i vår traditionen. Jag var snäll mot mina föräldrar och ansåg att de hade fel men efter att de blivit gamla. Saker var i mina bröders hände. Du har rätt i några av de sakerna som du säger om, men vi var alla besegrade. Vi är en besegrad generation .

– Jag älskar dig, mamma. Jag klandrar inte dig. Bara försöker jag att förstå mig själv och bli djärv att övervinna den svaghet som jag har fått av dig. Jag var en rädd flicka för alla.för samhället, min pappa, livet och dig . Idag vill jag inte längre rädd för annat. Bara vill jag att ta hand om du och mina syskon. Så jag måste blir modig. Jag älskar dig för evigt, mamma.
Min mamma sov. Hon har inte hört allt som jag har talat. Hon är sjuk. Jag kommer att täcka mina bröder och kyssa deras pannor, sen sover jag.

Monologer då verkligheten

Månen är full. Varje gång månen kommer jag känner mig sömnig. Jag ser sin ansikte berätta med mig. Han ler mot mig och jag ler till honom.
Jag ska berätta i hemlighet , månen.
Medan pratade vi tillsammans söver jag.
I min dröm såg jag min skola.
Jag saknade skolan men jag tror att jag ska komplettera min studium. Jag vet inte hur jag ska följa det.
<det är en dialog med hög röst med mig själv för att förstå vad jag tänker på .Om jag samlar barnen över sju år gammal och börjar lära dem alfabet, räkna, och arbeta med de kan det kanske bra . Men hur kan jag göra det ? Jag vet inte.
Jag vet inte hur man ska börja. Jag vet bara att jag är hungrig och vi har inget bröd och te med socker.
Jag ska leda byns vuxna till trädgården av Tayseers farbror.Han finns inte längre. Han dog med hela sin familj. Ingen tar hand om fruktträdgården efter han dog.
Idag börjar jag fullgöra min plan.
Kom, barn! Vi ska letar efter mat.

Jag kommer att gå framför er eftersom jag är störst, och Mahmoud går bakom er eftersom han är stark och kan titta på vägen.
Vi har kommit fram. Här är vattnets brunn och hinken. Jag ska ta ut en vattens hink för att vi can dricka när vi törstar. Närma du sig inte brunnen!
Nu ska jag och Mahmoud komma in på den förstörda platsen. Kom ni inte nära om vi inte ropar er.Åh min Gud. Som om familjen fortfarande levde. Stor gula stjälkar maträtt finns här , torrt bröd och tekanna.
Inget kräver rädsla.
Vi kommer att bjuda barnen in .
Kom hit, barn och stå en cirkel. Vi ska alla äta torrt bröd med te och socker. Men innan ni sätter ner för att äta måste vi stå en minut av tystnad på offrens anda.
Upprepa alla efter Mahmoud:
Vi har inte kommit i den här platsen för att stjäla er, men vi är hungriga. Vi kommer aldrig att glömma dig.
Du kan sitta ner nu .
Vissa av oss kommer att samla ved och sätta på elden för att laga te.
Teet är klart nu. Kom alla för äta tillsammans.
Vi åt till mättnad.
Vi måste samla lite mat för våra familjer .Så måste vi hämtar goda gräsen och rötter som ska ätas för att ta dem med oss .
Vi ska älta mullen för att göra de saker liknade papper .Imorgon börjar vi studera och skriva viktiga saker på de plattorna innan de torkar. Jag ska ta min bror med mig imorgon. Han är sju år kammel och kan hjälpa till.
Amal utför en pjäsen:
– Bum. Bum. Bum
-Kom ! utan tillåtelse. Dörren är öppen.
-Vad tog du med dig.
-Jag tog med mig berättelse om glädje.
Ditt torn idag säger att livet är ett ögonblick av glädje.
glädje håller på min hand.
Så flyger vi tillsammans för att förtsätta vår liv .Vi planerar att bygga en stad som vi ska heta det ”City of Happiness”.
Vi måste bekämpar för vardagslivet, försöken att på olika sätt att överleva. Här finns vi också vår minnesarbetet som vi måste svara . Men jag vet inte hur jag kan göra det. Det behöver hjälpten.
I mitt land dödar kriminella en oskyldiga personer . De dödar också varandra. Men jag gillar inte att prata om döden.
jag och min vänner ska bygga städer och vackra ställe. Vi kan. Ja, vi kan göra det . Bara om er stod vid min sida kommer jag att eftersträva för freden som det är verkligen eftersträvansvärd .
Jag vet inte var Gud lever.
Om jag visste sin plats skulle jag gå till honom, och frågar:
Varför hjälper inte oss? Gud
Kommer du att bränna oss i helvetets eld?
Kanske kan jag övertyga honom att avbryta detta ämne som det heter eld.
Jag pratar mycket med mig själv och glömmer att jag har jobb att göra.

Nu ska vi plocka fikonen från trädet. Vi är trött på vår mat för dagen. Jag kommer att be till trädet eftersom vi plockar fikonen från henne .
Om Gud bor inuti dig, tack honom för maten .
Kom , barn ! följ mig ! Stå bakom varandra!
Vi ska komponera en låt för vår grupp.
Om en av er har en idé kan han säga det.
Vi ska säga till exempel att vi kommer att bygga livet här.
Vi är solens söner . Vi vill ha förnya staden,och bygga en bro av freden på landet.
livets söner är vi . Vi söker för bra liv.
Du är min vän. Dödar inte mig.
Sätt din hand i min hand för att
lova varandra att bygga livet.

I min egen skola blir antal studenter tolv.
I varje klassrum är bara två eller tre elever.
Det är inte ett riktig klassrum. Det är bara en plats som vi betecknar det skolan men ett faktum är det en plats med ett tak som skyddar oss från solen och regn.
På skolans första dagen berättade jag för eleverna att skolorna inte nödvändigtvis var erkända. Vi behöver en skola, och så länge ingen bryr sig om oss så måste vi göra det själv.
Jag känner mig som jag valde mitt liv.
I midsommaren känner jag på en revolution i min kropp och själ. Jag möter kärleks orden.
Mina kinder blev röda. Solen färgad dem
Jag rusar till livet, och frågar om kärlek.
Men spåret är långt, mycket lång.
Allt här medges men kärleken förbjudes.
Även om kärleken existerar kan vi inte hitta den inom denna ruin. Våra hem har blivit förstörd . Vi gråter fortfarande för de som har dött. Kan kärleken tillåtas i en sådan situation, eller hur?

”Folkets nöd är kanske nyttig för andra människor”
Arabiskt ordspråk

-<främlingar kommer till vår by för att gifta sig med unga tjejer, sade mamma. Min mamma berättade att det fanns en arabisk sheikh som han bad mig för äktenskap.
– Är det den gamla mannen som han förde oss mat igår? frågar jag henne.
Jag trodde att han kom för humanitärt bistånd. är han fortfarande singel?
-Nej. Han har två fruar.
En av de äldre männen som de kom för att gifta sig med flickorna gifter sig med min kusin och hon gick med på det för att rädda sin familj från behov. Flickan grät. Ingen tvingade henne att gifta sig, men om en person placeras i tvingande omständigheter kommer han inte bryr sig om slaveri.

Jag frågade min mamma om att hon hade godkänt mitt äktenskap med den mannen. Jag såg i hennes ögon en hopp, och sade att hon skäms över honom för att han är generös med oss.
-Jag tänker inte på äktenskap, mamma. Varför skäms du över ? Om du inte kan säga nej, ska jag säga det .
Historian slutar inte . Ikväll levde jag en mardröm. När jag vaknar frågar jag mig själv om mitt beslut är sant eller fel.
Att acceptera erbjudandet kan jag kanske understödja min familj. Jag kan dö för att min familj uppliva. Accepterar jag det eller inte?
Nej. Nej. Jag vill inte gifta mig . Jag såg de tjejerna som var gift med männen återvänder till byn strax efter några månadar. främlingars äldre män gifter sig med tjejer bara en månad eller två.
Men min mamma märkte att jag talade i sömnen . Hon vaknade upp mig:
-Vakna upp Amal. Varför skriker du?
-Ingenting, mamma. Det var en mardröm.
Det är ingen tvekan om att du är sjuk tills mardrömmar kommer till dig varje kväll.
-Var inte rädd. Jag mår bra, mamma.

När mardrömmarna jagar du känner att något har förändrats inuti dig. Så försöker du att förstå vad som hade hant. Igår kom mardrömmen till min natt. Jag tror att mardrömmarna inte stoppas efter det .sedan kom den mannen blev mitt liv skrämmande. Jag är en rädd flicka men det är bara i natten. På dagtid ändrar jag och blir på gott humör .Jag behöver någon som han kan biträda mig.
Mardrömmar har följt mig sedan sheikh besökte oss efter att vår by hade förstörts. Jag vill inte bli fruktad av nattets mardrömmar. Jag kommer att övervinna om den oförklarig rädsla för det okände. Kan jag göra det? Jag vet inte. Jag ska försöka att lyckas. Men jag vill inte berätta för någon om mina känslor. Stark arbete kan ge mig trygghet . Jag måste gå för samla mat, lära barnen språket, och försökta att få spännande med mitt liv.
Vet du hur viktigt mitt liv är?
I morgon blir jag mer vacker.
Imorgon drömmer jag och drömmer mycket.
Imorgon träffar vi livet och skönhet .
Imorgon ska jag resa till alla städer,
och berätta om livets hemlighet.
Hemligheten är att tro på vår förmåga att fortsätta.
Varför talar jag med mig själv som om jag var i en dröm när jag är i vaksamhet?
Lider jag av ensamhet?
Nej. Jag lider inte av ensamhet. Mitt liv är fullt av vänner. Jag kommer att diskutera Mahmoud om frågor som de har blivit min oro. När du känner dig osäker måste du prata med någon.Så vill jag göra.

Jag älskar ,”seså existerar jag”

Jag behöver någon som han kan värma mitt hjärta.
Någon lindrar min smärta.
Jag behöver kärleken.
En man som omfamnar mig.
Jag ser ut som om jag kände honom.
Men han berättade inte att han älskar mig.
I vår by finns det ingen tid för kärleken tills magar fyller med mat och döden slutar.
Men jag känner att kärleken knackar min dörr.

-Hej Amal!
Du ser ut som du väntar på något viktigt.
Vad hade hänt med dig? Du är inte normal idag.
-Ja Mahmoud. Mardrömmar följer mig genom natten.
När dagen kommer, glömmer jag ibland, och ibland känner jag mig att mardrömmen är den enda sanningen.
-lita på mig! Jag är artonde år gammal
Låt oss bygga vår drömmar och göra vår fina plats här.
-tror du att vi kan göra det?
-säkert, kan vi göra det.
Jag älskar dig , Amal. Men vi kan inte gifte sig nu eftersom jag inte har lön, lägenhet, framtid och kriget är förtfarande kvar. När kriget slutar kan vi gifte sig och avlar mycket barn. Ett av dessa barnen kan vi heta på din avlidne fars namn och en annan på min avlinde fars namn. Så nämnen av vår fäder dör inte.
-Tror du att kriget kommer att sluta?
Tror du att vi kan ha hem eller plats för att liva och avla barnen ?
Tror du att Sheikh avbröt sitt hopp om att gifta sig och kommer han inte att återvända?
jag tror inte  Mitt liv ändrar. Jag tror att jag kanske bliv hopplös nu , förlåt mig . Jag känner mig behov att gråta. Jag vill gråta till och med världen blir humanitet.
Ursäkta om jag stör dig. Låt mig vara ensam!
– gråta, Amal.Tårarna kan tvätta din hjärta .
Jag önskar att jag kan gråta.
Jag önskar att jag kan göra dig lycklig.
Jag önskar att jag kan fly till ett okänt ställe.
Men det är bara önskningar. Jag är desperat som du .Jag hoppas att du kommer att ge mig kraften att fortsätta.
-Jag känner mig som om jag har växt upp tjugo år på en natt. Även om jag är rädd ska jag fortsätta mitt liv.
Kom, barn! Vi ska plantera detta fält med vete.
På skördssäsong firar vi på markens produktioner.
Vi är bara vilka de kan ge platsen sin könhet.
Men jag vet inte varför jag inte känner mig trygg.
Känner du dig trygg, mahmoud?
-Jag vet inte, men jag känner mig att jag är en människa som han försöker alltid för ett fri och värdig liv. Så jag tror att jag måste ta ansvar. Jag måste försöka att bli ansvarig för att bygga detta liv.
vi ska att fira nu eftersom vi är vuxna och kan planera för framtiden.

la la la
la la la
la la la
I morgon ska barnen bli starka män.
I morgon fylls fruktträdgården med träd.
I morgon ska barnen plocka äpplen.
Tubbarna skriker vid gryningarna.
Livet går tillbaka igen .
Om några av oss lämnar platsen kommer resten att slutföra vägen för framgången och plantera skönhet.
la la la
la la la
-Jag ska berätta någonting, barn. I morgon kommer ni att växa upp och bli unga. Vi måste återvända platsen tillbaka som det var, ännu trevligare. Är det rätt, Amal?
-Säkert , Mahmoud, du kommer att bli vara gruppledare eftersom du är äldre och förstår jordbruk och konstruktion.
-Så kan vi gå tillsammans för arbete. eller hur?
Här kan vi plantera träd, där kan vi bygga en lagård, och
här, och där kan vi växa blommorna .
Vad ska du vilja börja?
Barnen: Vi vill ha ett vardagsrum, där finns det en spis, en matta, en tekanna och socker.
-Så vi börjar bygga vardagsrummet som barnen svarade.
Rummet ska formas som en kupol och måste vara lite låg eftersom vi bara äger råmaterial från dyn och stenar. När vi säljer säsongsskörd kan vi göra ett annat rum. Håller du med?
-Det är bra idé.
Vi måste sluta bygga kupolen före hösten, på hösten har vi ett annat arbete. Vi brukar vete, korn och grönsaker.
Vad kommer vi att heta denna plats? frågar Elias som han är sjuårig.
-Vi ska heta det hemland , svarar Lamis
Alla vill kalla det ”hemlandet ”

Förlorad kärleken

Vi slutade bygga kupolen nu. Vi bor i under dagen och återvänder till våra familjer på kvällen för att få dem mat.
Men vi kommer att flytta från det kupolen till rummet. Vi ska slutföra bygga rummet snart. Vi ska tänka på att bygga en skola nära rummet. Bara en skola med 1 rum.
Det är juni. Skördssäsong verkar vara bra hittills.
-Jag hoppas att du ser fram emot gröna sikten ,Amal .
Titta på rosor och trädblommor.
Vet du varför jag älskar dig?
Du vet inte så ska jag säga att du liknar
mitt hemland.
Du ser ut som de rosorna bor i dina kinderna.
Du är min kär.
Jag ska älska dig för evigheten.
Glöm det aldrig!
-Hur kan jag glömma min ande?
Om du inte hade givit mig ett löfte om att nästa är bättre, skulle jag gifta mig med sheikh.
Jag hemsöktes av mardrömmarna.
Du räddade mig från mina mardrömmar.
Men jag är fortfarande rädd.
Jag är rädd för många saker som jag inte kan förklara.
Tror du att kriget ska bli över, Mahmoud?
På tv sa de att kriget är slut men jag tror att kriget ska vara långt. Tyvärr har kriget inte slutat, människor dör fortfarande. De vet inte vem mördaren är trots han är känd.
– Det är inte ett riktigt krig. Det är ett civil, religiös och nationell krig. Anledningar till detta kriget är oförmågan för människor att leva på grund av fattigdom ,höga priser, en ökning av antalet arbetslösa och diktatur.
– Varför spring du, barn?
Vi hör ljudet av ett plan långt ifrån .Vi är rädda för att ta emot explosiva fat som de alltid gör.
– Ligga ner och göm huvudet bland träden.
Jag var med barnen, Mahmoud var med oss, planet bombade platsen, Mahmouds kropp var utspridda på träden ,Alias ben avbröts och Lailas hår brann.
Förlåt mig Mammoud! Jag har inte tid att gråta .Jag måste Rädda barnen .Men jag lovar dig att vi ska bygga platsen. Vi har ingenstans i världen bara denna platsen.
Jag undrade vad man skulle göra i det här fället. Det finns inte läkare i byn, men Saad berättade att han kan ta med skadade till den närliggande byn, där hans fars hade trehjuliga bil ute av arbetet efter hans far dog.
Jag vill inte komma ihåg vad som händei den där dagen. Det liknade uppståndelsens dag. Jag kommer aldrig att glömma det.

Detaljerna är smärtsamma. Men jag lovade Mahmoud att göra alltid för att livet slutföra i vårt hemland. Jag började samla Mahmouds kroppen som det hade spriddit om träden. Så bekravde vi resterna av kroppen i kupolen. Jag bestämde mig med barnen som de blev unga att kupolen måste bli ett tempel av religion. En ny religion för oss som heter kärlekens religion. Vi alla har lovat att tro på det.
Det är tredje året av Mahmouds död. Kriget slutade inte.
Idag kommer vi att fira sin avgång.
Medan de unga som de var barn stod en minut av tystnad passerade Mahmoud framför mig med sitt leende.
Han är kvar ung, men jag växte upp.
Jag ska berätta för honom att kriget måste sluta en dag.
När kriget är över ska vi inte glömma.
Men vi kommer inte också att ge sorger till våra hjärtan .
Våra hjärtan ska altid pulsera på livet .
Våra förfäder bodde här, men vi känner inte platsen innan den här gången . Bara en gång hörde jag från läraren att det är vacker område fyllt med arkeologiska platser som Basrah Theatre och Tal Chehab Falls.Kriget kan sluta en dag.Tio år senare, kanske tjugo år senare. Vi har inget val. Vi föddes i den här platsen och har inget annat plats för att lämna. Ingen accepterar offren.
Världen är öppen för de rika människor.
Världen är öppen för korruption. Humanitära organisationer är bara ett namn på papperna .
Så vi är tvungna att stanna här.
Vi väljer att stanna här.
Vi kommer att stanna här.
Ditt minne kommer att förbli levande i våra hjärtan, Mahmoud.
Vi ska stanna här eftersom vi har inget andra val.
Nostalgi
När fred kommer kommer jag att sjunga en sorglig sång.
Jag går med brisen till det förflutna.
Jag lever kärlekens situation.
Håll min hand!
Vi ska springa i slätter och dalar.
När fred kommer kommer jag att öppna mina dörrar till livet.
Vi ska dansa med glädje.
När fred kommer kommer jag att lära mina barn att älska de sig själva, att älska livet,och att älska sitt hemland.
När jag passerar genom träden ska jag se Mahmoud stå bland träden. Sen klagar jag honom över nostalgi.
Efter berättar jag om mitt livets smärtor i hans frånvaro.
Då står på mina knän framför honom och säger att vår kärlek var stor. Men livet är kort.
Jag visste inte att livet är ett ögonblick av kärleken.
kärlekens ögonblick passade snabbt.
Bara det ögonblick ger mig styrka nu.
Ålder är bara ett ögonblick av kärlek.
Nu går jag på min väg och bär med mig kärleken och freden.

Författare: Nadia Khaloof

3.36 avg. rating (67% score) - 14 votes

2 svar på ”Vi kommer att stanna här”

Det här är otroligt. Jag älskar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *