Kategorier
Noveller

Mina Änglar 

Det är dagen innan mammas begravning och pappa vill få barnen på bättre humör.

Vägen till sjön är lång och trist, inget annat än tät vuxna räd omringar den lilla trånga stigen. Det är väldigt vackert under sensommar när det är varmt och kyligt på samma gång. Vi har gått stigen många gånger det är som ett gömt litet privat ställe som bara tillhör oss men det har aldrig känt så tomt nu när mamma inte är med oss längre. Pappa håller humöret uppe han vet att barnen kommer få ännu en dålig dag annars och idag ska det bli en bra dag det har han bestämt. 

 Loke skuttar runt uttråkad och rastlös när han får syn på den perfekta kotten, han plockar upp den och siktar. Kotten träffar lilla systern Siri rakt i nyllet vilket gör henne helt skogstokig. Hon kastar tillbaka en näve blåbär från de små buskarna jämte stigen som lämnar groteska fläckar på brorsans tröja.

–       Siri! Skärp till dig, Skriker Martin

Hon bryr sig inte vad pappa säger utan går i stället vidare med ett grin på ansiktet.

 Skogen börjar äntligen öppna sig och den lilla stranden träder fram. Pappa lägger fram fiskespöna på marken och barnen tar varsitt Siri rycker åt sig den rosa som förstås är snyggast och Loke får nöja sig men det fula bruna gamla metspöt som följt med i generationer. Siris däremot var splitter ny, pappa köpte det till henne så Siri inte skulle känna sig utanför på fisketurerna eftersom det mer varit en far och son grej men nu när mamma blivit en ängel så har inte pappa hjärtat att lämna henne själv.

De trevar ner mot strandkanten och kastar ut sina spön och väntar på napp. 20 minuter går och Siri fångar inte en enda dum fisk men Loke har lyckats fångat två små abborrar. Siri blir tjurig och vill ta en paus från allt dumma fiskande så hon vänder på klacken och marscherar upp och hämtar picknickkorgen och slänger fram bullarna. Pappa må vara dålig på en hel del men pappas bakelser är det bästa småsyskonen vet. 

Korgen börjar bli tom och pappa lägger undan resterna till senare. Siri känner sig redan på bättre humör och pappa klappar sig på axeln. Pappa och Loke går tillbaka till strandkanten och börjar fiska medan Siri stannar kvar. Hon springer runt på gräset och jagar en liten näbbmus som försvinner in i skogen när hon plötsligt får syn på något konstigt.

–       Pappa! Kom och kolla vad jag hitta! 

Pappa skyndar fram och ser en stor presenning, han lyfter bort den och avslöjar en liten båt. Siri övertalar pappa att ska hon och Loke ska få testa. Pappa tvekar men han vill bara se vår dotter på bra humör så det kompromissar och Siri får sitta i båten men inte ut i sjön. Han drar fram båten till strandkanten och som tur är så finns årorna kvar. Allt blir bara bra. Barnen sitter i båten och låtsas ro, Loke är pirat av skeppet och Siri utses till havets piratprinsessa som är på jakt på en friare. Pappa skrattar åt deras fantasier och hojtar till de att han ska bara gräva lite mask så kan de ta med båten ut och fiska.

Siri tröttnar på att leka hela tiden. 

–       Jag vill ut och åka på riktigt! Inte sitta här som en tönt. 

Loke vet vad pappa hade sagt men han vill bara vara en bra storebror. Han puttar ut båten och åker ut. 

Pappa går tilllbaka mot stranden med en burk fylld med tjocka fina maskar. Han börjar gå fram mot strandkanten för att visa barnen när han ser att båten är borta. Ett hål av mörker bildas i hans hjärta, vart är mina barn? Paniken fyller honom och kroppen svettas okontrollerade medan det börjar bli svårt att ta in luft i lungorna. Blicken lyfter sig ut mot den mörka sjön och synen får honom ner på backen när han får syn på båten, både båten och barn som befinner sig uppochner.

Jag har längtat så efter mina älskade barn och nu är de äntligen här. Jag älskar dig Martin men barnen hör hemma hos mig. Begrav de med mig så att jag aldrig mer behöver skiljas från de. 

Författare: Linnea

3.00 avg. rating (62% score) - 3 votes

Ett svar på ”Mina Änglar ”

Jätte bra! Skulle lämna 4 stjärnor men det blev bara 2🙈

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *