Kategorier
Noveller

Väntar på dig

Eva med en ny idé
Jag är nya Eva som tänker permanent om säkerheten på denna planet.Jag är rädd för alla saker och tror att de flesta kvinnorna som de kanske vill ha fred men ibland kan de inte .Det finns olika skäl för det . det berättelse pratar om en biografi som du aldrig har hört förut. Det kan finnas andra berättelser om Adam och Eva. Men det är min berättelse som du bara har rätt att tro på det eller inte. Det är tillräckligt att jag tror på det.
Jag bodde i alla tidevarven och kände den mänskliga smärta, så kommer jag att prata kort om först Eva, andra Eva. tredje och oändliga Eva.

Första Eva

 Van Gogh målade stjärnhimmel  målning som han hade inspirerat den idé från sin egen natt. Han ritade hela universum och skildrade himlen, stjärnorna , landet,floden, dag ,natt , man och kvinna som de var liven  och skapelse. Som om Van Koch hade känt mig så målde han min natt medan jag  var i sin natt. Det är meddelandena mellan mitt sinne och hans sinne, som om han bor med mig i dagens värld medan  jag levde med honom tidigare.

Efter ett  år av promenerade  i rask takt  kunde  du  nå  till min avlägsna by tidigare. Jag var  tolv år gammal, när jag  bodde i en by där .Ormar hade haft  en historia av mästerskapet. På kvällen  kunde människorna  tala berättelserna  om ormarna som det kunde skrämma mig. Du kunde  hitta en orm också som det  hänger från trä taket, så åtfölj du rädsla. Det var som hade hänt för mig.

En gång låg jag  mig  på höet av vete och  tittade  på himlen som var full av stjärnor. En stjärna sken framför mina ögon och kom direkt till mig medan jag  sov . Jag  hade höra ljudet av en mellan halmen så  öppnade jag  mina ögon och  såg en orm nära mig .Jag fruktade  och föll ner. Min far vaknade. Var inte rädd! sade han och  tillade att snake är ett fridfullt organism.

När jag var  femton år gammal bodde  jag  i ett rum i den   närliggande by med mina familjs  tolv medlemar .Klockan var  andra middagstid och  gatan var fri från fotgängare. Stämningen var  varm och hela familjen hade haft sovit  efter lunch . De sov på eftermiddagen fram till nära kväll .När jag öppnade dörren såg jag ut på gatan  en man som han klädde på sig  ett monsters kläder kom att kidnappa mig. Min madrass var den sista från södra sidan. Ibland kände jag att något märkligt rörde på min kropp så sträckte jag ut min hand och tog en kackerlacka som om  han ville göra mig till en plats för honom. En gång kände jag ett bi  på mitt ansikt men jag  kunde inte fånga det, så  skrek jag . Min mamma vaknade, men det hade bett mig och hamnade. jag hade  provat ett bis bit  . Det skakade mig för dag medan min mamma tyckte att det behövde att gnida platsen av biten med vitlök. Det var vad som jag hade hänt  med mig, men jag blev ledsen eftersom biet dog efter hon bett mig.

När jag var 16 år gammal var jag rädd för allt, men den mest skrämmande saken var den orm som omvandlas till en kvinna med tre ögon som hon såg på mina rörelser. När  jag vaknade för att kissa såg jag hennes leende så  gömde jag mig under filten och kunde inte  höra min röst när jag ropade.

 På sommaren, när kvällen kom sätte vi våra madrasser i hörnet av det västra hem trädgård där min far gjorde oss  en plats täckt av cement som vi kunde  sova alla  tillsammans i det. vi lyssnade  på radion och berättade med varandra .Men när jag såg   ormkvinnan med sina tre ögon  blinkade för mig skakade jag och kissade ibland  på mig själv. Jag  var rädd för att min mamma  kände  på det, så sprang  jag till toaletten. Kvinnan sprang bakom mig och gjorde mig fala. Jag  skrek .Min  mamma  kom snabb och  frågade mig  för att hon trodde att  en nisse  kanske angripit mig .Min mamma ökade min rädsla. Jag vågade inte avslöja mysteriet om kvinnans hemlighet eftersom  min skolkompis  talade mig att när hon berättade för  sin mamma om musen som åtföljde henne varje dag och försökte att komma in i munnen med drömmen trodde dom att jenny bodde Inuti henne  så  slog de henne för att nissan  kom ur  på hennes huvudet. De trodde att hon  galen. Så jag var  rädd att säga det för någon.

Väntar på dig  – Små varelser 

Under mitt liv hade jag mycket  saker som de  jagar mig.

Vid ett tilfälle föreställde jag mig att maskarna var i skålen. Återigen såg jag en katt som åt en rått.

Jag blev rädd för att sitta ner för att äta eftersom jag  kom ihåg  maskar, musen  så blev jag  sjuk.

I min  dröm såg jag att världen bestod  av små varelser, att daggmaskarna hade blivit så stora, att varje mask och  sin partner kramade varndra och under dem  små maskar, går på allt även på mänskliga ansikten.

Varje gång när jag sov kunde  ormdrömmen upprepa till grad  som jag inte kan   sakna den treögna ormen, men jag frågade om att det är  bättre att världen vara full av maskarna, ormarna eller dinosaurierna. Kommer människor att utrotas? I drömmen överlämnade jag  mig själv till de djurna som de får mig  kräkas starkare än någon ras jag visste. Jag önskae att dö  ens såg  inte dessa maskarna.

I plötslig såg jag att herren kom till mig .Jag frågade  honom om de djurna  och insekterna som de fyllde universum, men han försvann utan att svara mig .Mitt tillstånd försämrad ,  min kropp var bruten och i en stor spegel framför mig såg jag min kropp tom, föremålen  passerade genom det .

Vad som  hade  hänt med mig var inte en dröm. Alla saker hände för mig  på dagen. När jag sov lite på natten försvann jag och försökte att  slappna och känna  mig själv normal, men snart upprepade min situationen. 

Spirituell terapi

Vid 20 års ålder var jag universitetsstudent. Jag gick till min vän .Hon berättade att Jungfruen hade dykt upp i Maria kyrka . Oljan kom ner i kyrkan så kan jag måla min kropp på det . Jag gjorde det och stanade  tre nätter i kyrkan, men jag såg inte heller Kristus. En andra vän rådde mig  att gå  till Imams Rahman-moskén men jag  såg inte också  ett resultat .

Jag ville lämna här eftersom jag  bara tittade på  skräcken.

Jag vill göra något omöjligt för att  befria mig  från  den rädd och  från det landet.

Om jag  kan gå bort  vill jag  somna, sjunga, älska mina drömmar.

Mina dagar blir som fält

Mina drömmar blommar

Kärlek fortsätter.

På en klar natt på sommarnätter föreställde jag mig att jag kunde resa till stjärnorna och  glömde att jag bodde  på jorden. Jag ville inte känna mig rädd igen

Ett torn byggdes i vilket moln passerar lade jag  mig i säng på taket av tornet.

Natten blev tyst och  återhämtade mig från min sjukdom

så  började  min dröm växa upp .Jag ville knyta tornet med en stege som tog mig till stjärnorna.

I det tornet, som det  skilde mig en kort bit från himlen

 såg jag nattstjärnorna utstråla som pärlor.

Vilken vacker här! 

Jag hade lämnat jorden till höjderna och kom inte att möta onda varelser som maskar nu. Mitt liv var trevligare. Ja, himlen var  trevligare än jorden, stjärnorna var trevligare än bergen, och jag var snällare än jag brukade vara. Det var en värld av ren skönhet. Jag avundades  mig för det välbefinnande som  jag bodde nära himlen. Om jag   bara tog med  mig lite bröd, några äpplen, lite vatten  kunde jag fortsätta men jag  kände mig hungrig och törstig. Innan jag kom hit måste jag upptäcka det tornet. Jag kom att  hämta mina behöven från marken sedan kunde jag  komma  tillbaka igen .

Så gick jag  till marken för att  samla maten. Jag tog ett par duvor. Jag gick tillbaka till tornet och tittade på de duvorna som de  flyger. Fred blev  sann här.

 När jag bodde ensam i ett torn nära himlen var det utan mänskliga varelse .Vem byggde detta torn? Kanske en varelse  byggade det för att spendera sin semester här. Jag måste vänta på honom. Jag trodde på stjärnorna, min stjärna levde säkert bland dem.

Varje natt berättade jag med stjärnorna i samma datum.

Vilka vackra drömmar!

Imorgon kommer min älskare  träffa mig .

I morgon kommer jag att känna till himmelens väg. Vi kommer att drömma tillsammans tusen nätter. Vår första natt med varandra ska bli vackraste av alla  nätterna.I kväll kommer jag att leva mitt bästa fall.

drömmen kommer till mig  på vindens vingar

När jag somnar ska  min själ ut av mig  till  himlen

Jag ska se världen i rosa färgen .

Det är färgen på mina glasögon som jag såg världen genom  det..

Mina drömmar var vackra.

Himlen är stjärnhimmel.

Jag och min älskare ska  gå  till   Vintergatan så

ska vi  skratta för att vi  träffa oss äntligen bland stjärnorna.

Vi brydde  oss inte om landet, inte heller de organismer som de bodde där.Men det var bara en dröm.Nar  jag öppnade mina ögon,  såg  jag ormar som de  hängde också från himlen.

När jag låste mig i det tornet nära himlen,omringade mig de främlingarna . Jag föreställde mig det  saker även om det var  inte existera. Ormarna kan inte hänga från stjärnorna. Jag kommer inte att kunna nå Vintergatan. Jag kommer inte träffa min älskade. Jag måste gå tillbaka till jorden för att rensa dessa varelser och städa en plats som det kan  rymma mig och mina barn i framtiden. Vi tar hand om det. Jorden som människor behöver vård. Om vi lämnar vården av jorden blir det ledsen och bebodd av skrämmande och konstiga varelser.

På marken såg jag någon som han  väntade  mig.

Nyfödelse

-Var var du? sade han och tillade 

Jag  hade väntat dig tusen år .

-Jag förstod  inte  honom  i först men jag minns hans ansikte. Vi bodde tillsammans i explosionen av den stora jorden, vi kom ut ur explosionen.Han var min kärlek  Adam  , och jag var  Eva

Vi älskade den plats.

– ”Gå inte upp till himlen längre”,sade han:

Vår lustgården är här på denna vackra planet som kallas jorden.

-Var hade  du varit, Eva? Jag väntade på dig länge.

-Varför du inte rensade jorden av dessa konstiga varelser?

-tyvärr, du såg inte bra ut. Jag städade det själv för att bygga dig ett paradis på jorden. Jag höll bara ett par djur av alla slag.

-Tack, Adam. Det här är bättre.När jag flydde till himlen  såg  jag stjärnorna lysande, och sedan kom ormarna från dem så blev jag rädd av  himlen .Jag gick tillbaka till marken medan jag var rädd för dessa varelser.

-du ska  inte vara rädd längre. Vi kommer inte att gå till himlen. Jorden är bättre. 

Det var inget skrämmande i jorden, Eva. Alla varelser på denna planet var nödvändiga, men du var  inte besatt av sanningen. Alla dessa saker hände tidigare med min första mormor Eva. De var inte vana vid lagarna i landet. Hon var bara upptagen med sex med min farfar. Hon var så rädd för marken att hon tvingades bära kläder. Hon ville vara fri.

Nya Eva

Jag är den nya Eva. Jag behöver inte Adam för att övertyga mig om planetens skönhet eftesom  jag älskar den här planeten och kommer att skydda den. Jag tänker inte som min mormor om varelserna på denna planet.  det  är också möjligt att resten av varelserna  inte respekterar mänskliga .Är det inte?

Ibörjan  var jag inte intresserad av vad som händer för levande saker, men jag är nu mycket intresserad av ämnet. Jag ska förklara ämnet kort, exemplen på symbios mellan insekter och växter eller insekter och djur är många. Allt som påverkar insekterna,eller djuren   påverkar oss. När vi delar livet ser vi universum vackra även med de ormarna . Om jorden är fri från dessa insekter och  djuren kommer livet  att försvinna för i slut är vi alla levande varelser.-Låt oss bevara denna planet, Eva, med all dess innehåll, och vi kommer inte att utrota en insekt, djur eller människa.

Min mormor sa att hon var  rädd för ormar, hon var rädd att dö en snakbyte. Hur  kan jag eliminera  min rädsla som  jag ärvde från min mormor?

-Du kan göra det här, du blir van vid att se ormar och insekter. Du måste  acceptera deras närvaro,  sade min nya Adam.  

Så  blev jag troende i livet och  började försvara jorden.

Adams söner

Adam förändrades. Han trodde inte längre på vad han hade övertygat om Eva och blev därmed krig, utrotning och eliminering av levande varelser där .Adams söner ärvade den konflikten mellan dem. Varje år återvänder Eva till livet för att rädda jorden och träffa sina barn som de också  Adams barn, varav några  samarbetar med henne, vissa av dem skrämmer henne. Hon blev rädd för Adams barn att spendera på levande varelser på denna planet.

 Vi väntar på Eva varje år för att ge planeten värme och förhindra att dess söner – Adams söner – förstör det.

Författare: Nadia Khalouf 

3.00 avg. rating (62% score) - 4 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *