Kategorier
Noveller

Rutiner förlänger livet

Du vaknar och borstar dina tänder, äter frukosten och duschar. Du tar på dig kläderna som du lade fram kvällen innan, kanske byter du ut en tröja. Gårdagens du gjorde tvivelaktiga val, men hon tog hand om dig och för det älskar du henne. Du tar din väska och din cykel, och sen sitter du på bussen. På sätet bredvid dig vilar din väska, det är för tidigt för en gång satte sig en kille bredvid dig som inte hade skor på, och du har inte återhämtat dig. Skoldagen är längre än vanligt men uthärdlig. Lunchen äts, du antecknar och folk i klassen är inte så farliga. Bussen hem är full, du cyklar hem snabbt. Du äter lite till och dricker vatten, det är så gott. Kanske gör du lite läxor, kanske scrollar och streamar och stirrar du. Du äter kvällsmat, sedan mer distraktioner. Du borde nog lägga fram kläder. Dagen har varit så bra. Du somnar.

Du vaknar och borstar dina tänder, duschar och äter frukost. Du tar på dig kläderna som gårdagens du la fram, trots att det är för varmt ute för tröjan. Du packar väskan och tar din cykel, och sen sitter du på bussen. Din väska sitter alltid bredvid dig, det är viktigt att undvika onödigt långa konversationer med främlingar. Skoldagen är lång men okej. Lunchen är äcklig, pennan dansar och du pratar med folk i klassen. Du tar bussen hem och cyklar och äter och dricker dagens första vatten. Kanske gör du läxor, kanske kollar du på något. Ännu mer mat, ännu mer stirrande. Du lägger fram kläder. Vilken dag. Du somnar.

Du vaknar. Du borstar dina tänder och äter frukosten och duschar. Du tar på dig kläderna även om de är för stora, gårdagens du la fram dem. Du tar väska och cykel, och sitter på bussen. Din väska är på sätet bredvid, du hoppas att ingen kommer nära. Skoldagen är alltid, men uthärdlig. Lunchen äts och du pratar och glömmer att anteckna. På bussen hem sitter någon bredvid, sedan cyklade du. Du äter igen, dricker igen, gör läxor. Kvällsmat och titta på streaming. Det ligger kläder framme. Ännu en dag. Du somnar. 


Du vaknar och borstade tänder och äter frukost. Du tar på dig kläderna trots att de kväver dig och sedan vilar din väska på bussen, du sitter ensam. Skoldagen är lång och du äter och skriver. Du tog buss och cykel hem, och äter och dricker. Du gör läxor och äter kvällsmat. Sedan lite mer läxor och kläder. Spännande, rolig dag. Du somnar.

Du vaknar igen, äter och tar på dig något. Du satt på bussen, du tog cykel och väska. Skolan är lång och lunch och skriver. Du tar buss eller cykel hem och du åt. Läxor görs och kläder är där. Kvällsmaten och tittandet. Du somnar. 

Du vaknar. Du vill helst inte vakna igen.

Författare: Lise

4.33 avg. rating (82% score) - 3 votes

4 svar på ”Rutiner förlänger livet”

Hej, detta är en minnesvärd novell. En väckarklocka.
Tack . Anna Imberg

Ann-Marie du Plessissäger:

Rutin i ett nötskal, så skickligt fångat. Alla kan känna igen sig. Tack för den.

Fantastiskt pennmanskap, ser fram emot fler dikter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *